Originally Posted by
Emirhan06
Şirketin işleri hakkında çok nadir KAP haberi yollaması yeni birşey değil hocam. Eskiden beri tutum aynı. Mecburen göndermek zorunda oldukları hariç şirketin KAP haberi yollaması için çok önemli ve iş hacmini yüksek oranda etkileyen bir anlaşma yapması lazım.
Şöyle anlatayım. Şirketin cirosu 1 milyar USD. Ancak ve ancak ciroyu 50 milyon USD ve üstü bir miktarda etkileyecek bir iş anlaşması yaparsa onu yolluyor KAP haberi olarak. Yoksa senelik 15-20 milyon USD'lık yeni bir iş anlaşması yapsa bunu yollamıyor bile.
Esasen bir şirketin olur olmaz her şeye KAP haberi yollaması , o şirketin artık toplanıp ederini bulduğunu ve tahtaya alıcı gelmesi için pazarlandığının göstergesidir. Dikkat edin bir şirket her gün yeni iş haberleri gönderiyorsa , belli bir süre yüksek işlem hacmi ile yerinde sayar yada az yükselir , sonra da işlem hacmi düşmeye başlar , fiyat düşmeye başlar ve iş haberlerinin artık gelmez olduğunu görürsünüz. İşte orada pazarlama bitmiş operasyon sona ermiş demektir.
O yüzden ederine gelmemiş hisselerde çok fazla iş haberi gelmez. Büyük şirketlerden bahsetmiyorum. BİST 30-50 hatta 100 kağıtlarından bahsetmiyorum onlarda böyle şeyler pek olmaz ama bizim gibi piyasa değeri düşük ve manipülasyona açık hisselerde , hisse değerine ulaşmadan hatta değerinin üstüne çıkmadan KAP haberi çok gelmez. Gelmeye başladığında korkmak lazım.
Zaten bizim şu aşamada KAP haberine de çok ihtiyacımız yok. 1 ay sonra bilanço geldiğinde ak koyun kara koyun belli olacak zaten.