Sayfa 596/679 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 4,761 - 4,768 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Hindistana atasalarmış.Sakalına övgüler diziyordu hintliler ama hisse performansına yansıyan ahım şahım bir durum yok.
    Aynen katılıyorum.. Hisseye yansiyan bir durum yok.. Yatırımcı ilişkileri uyuyor resmen..KAP gönderme konusunda çok muhafazakar davranıyorlar..Yapay zeka ile ilgili şirket kurdular gelişmelerden hiç haber yok..Kağıdın şuan 70-80 lerde olması gerekirken utanmadan 33 tl verdiler geçen hafta.. Bu kağıdın maalesef tahtacısı filan yok.. Tek iyi tarafı BoFA da mal kalmadı..

2. Bunların her yeri uzman olsa ne olur açsınlar da şirketlerinin grafiğini incelesinler. Yatırımcıyı nasıl yıllarca rezil ettiklerine bir baksınlar.

2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Bugün gap , kapatırsak yolumuz dahada açılır.. Tüm yatırımcılar ben dahil kredi yasağının kalkmasını bekliyoruz.. Kredi limiti olmadan alış dahi yazamıyoruz..Buda10 gün daha sadır gerektirecek..

4.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum.. Hisseye yansiyan bir durum yok.. Yatırımcı ilişkileri uyuyor resmen..KAP gönderme konusunda çok muhafazakar davranıyorlar..Yapay zeka ile ilgili şirket kurdular gelişmelerden hiç haber yok..Kağıdın şuan 70-80 lerde olması gerekirken utanmadan 33 tl verdiler geçen hafta.. Bu kağıdın maalesef tahtacısı filan yok.. Tek iyi tarafı BoFA da mal kalmadı..

Şirketin işleri hakkında çok nadir KAP haberi yollaması yeni birşey değil hocam. Eskiden beri tutum aynı. Mecburen göndermek zorunda oldukları hariç şirketin KAP haberi yollaması için çok önemli ve iş hacmini yüksek oranda etkileyen bir anlaşma yapması lazım.

Şöyle anlatayım. Şirketin cirosu 1 milyar USD. Ancak ve ancak ciroyu 50 milyon USD ve üstü bir miktarda etkileyecek bir iş anlaşması yaparsa onu yolluyor KAP haberi olarak. Yoksa senelik 15-20 milyon USD'lık yeni bir iş anlaşması yapsa bunu yollamıyor bile.

Esasen bir şirketin olur olmaz her şeye KAP haberi yollaması , o şirketin artık toplanıp ederini bulduğunu ve tahtaya alıcı gelmesi için pazarlandığının göstergesidir. Dikkat edin bir şirket her gün yeni iş haberleri gönderiyorsa , belli bir süre yüksek işlem hacmi ile yerinde sayar yada az yükselir , sonra da işlem hacmi düşmeye başlar , fiyat düşmeye başlar ve iş haberlerinin artık gelmez olduğunu görürsünüz. İşte orada pazarlama bitmiş operasyon sona ermiş demektir.

O yüzden ederine gelmemiş hisselerde çok fazla iş haberi gelmez. Büyük şirketlerden bahsetmiyorum. BİST 30-50 hatta 100 kağıtlarından bahsetmiyorum onlarda böyle şeyler pek olmaz ama bizim gibi piyasa değeri düşük ve manipülasyona açık hisselerde , hisse değerine ulaşmadan hatta değerinin üstüne çıkmadan KAP haberi çok gelmez. Gelmeye başladığında korkmak lazım.

Zaten bizim şu aşamada KAP haberine de çok ihtiyacımız yok. 1 ay sonra bilanço geldiğinde ak koyun kara koyun belli olacak zaten.

5.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Bugün gap , kapatırsak yolumuz dahada açılır.. Tüm yatırımcılar ben dahil kredi yasağının kalkmasını bekliyoruz.. Kredi limiti olmadan alış dahi yazamıyoruz..Buda10 gün daha sadır gerektirecek..
    Gapı gapdırmam diyor...san ki...san ki!!! :)

6. Buara kimse kalmamış ..izleyen üye tek benim..vay anasını.:)).milleti iyi pataklamış

7.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Şirketin işleri hakkında çok nadir KAP haberi yollaması yeni birşey değil hocam. Eskiden beri tutum aynı. Mecburen göndermek zorunda oldukları hariç şirketin KAP haberi yollaması için çok önemli ve iş hacmini yüksek oranda etkileyen bir anlaşma yapması lazım.

Şöyle anlatayım. Şirketin cirosu 1 milyar USD. Ancak ve ancak ciroyu 50 milyon USD ve üstü bir miktarda etkileyecek bir iş anlaşması yaparsa onu yolluyor KAP haberi olarak. Yoksa senelik 15-20 milyon USD'lık yeni bir iş anlaşması yapsa bunu yollamıyor bile.

Esasen bir şirketin olur olmaz her şeye KAP haberi yollaması , o şirketin artık toplanıp ederini bulduğunu ve tahtaya alıcı gelmesi için pazarlandığının göstergesidir. Dikkat edin bir şirket her gün yeni iş haberleri gönderiyorsa , belli bir süre yüksek işlem hacmi ile yerinde sayar yada az yükselir , sonra da işlem hacmi düşmeye başlar , fiyat düşmeye başlar ve iş haberlerinin artık gelmez olduğunu görürsünüz. İşte orada pazarlama bitmiş operasyon sona ermiş demektir.

O yüzden ederine gelmemiş hisselerde çok fazla iş haberi gelmez. Büyük şirketlerden bahsetmiyorum. BİST 30-50 hatta 100 kağıtlarından bahsetmiyorum onlarda böyle şeyler pek olmaz ama bizim gibi piyasa değeri düşük ve manipülasyona açık hisselerde , hisse değerine ulaşmadan hatta değerinin üstüne çıkmadan KAP haberi çok gelmez. Gelmeye başladığında korkmak lazım.

Zaten bizim şu aşamada KAP haberine de çok ihtiyacımız yok. 1 ay sonra bilanço geldiğinde ak koyun kara koyun belli olacak zaten.
    Aynen hocam örnek Agrot gün aşırı kap attılar sonuç 47 den 8 lere düştü

8. Şirketler mali yıl bitimi sonrasında Analist toplantısı düzenlerler..Yatırımcı kuruluşlardan gelen analist ve uzmanlara şirketin performansı hakkında bilgi veririler..Bildiğimiz kadarı ile böyle bir gelenekleri yok anlaşılan.. Burada eğer şirket Alım satım işinden tamamen yapay zeka yazılım işlerine yönelecek gibi geliyor..Birde Trump ın çin e uyguladığı vergiler acaba bizim piyasaları çim istilasına uğratırmı..? Malum ABD Çin nin en büyük pazarı..ABD ye satamayınca Türkiye ye yönelebililer diye düşünüyorum

Sayfa 596/679 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •