DJI ye paralel bir şekilde hareket alacak diye anladım ben hocam? Yükselişe müteakip, dip gerçekleşecek gibi..
Printable View
DJI ye paralel bir şekilde hareket alacak diye anladım ben hocam? Yükselişe müteakip, dip gerçekleşecek gibi..
Para teknigi yorum yapani bozar en guzeli uzuncu olmak buyuyecek hisselerde
Insan faktörü küçük dalga paternlerini bozabilir. Kısa orta vade yön aşağı.
Yukarıda sözünü ettiğim dinamikler devreye girmeden 12000 puan düştü. Daha fazlası zordu.
Dalga sayimlarinda olağandışı bir durum yok.
Yalnız anons etkisiyle gelen tepkinin beklentimi aşmış olması sebebiyle 93000 seviyesini de bekleyebilirim. Daha aşağısı zaten olmaz.
Erken seçimi geçen hafta yaptım da diyebilirdi. O yüzden buna da şükür.
Telefondan yazıyorum. Imla hataları olabilir.
Çok kısa zaman diliminde gerçekleşen bu tarz ralliler iki şekilde olur. Ya görece uzun bir düşüşün ardından başlayan trend donuslerinde. Ya da ayı piyasalarında. Benim seçimim malum.
Bunun bir seçim olduğu varsayımıyla söylüyorum bu iş ilk turda biter. Genelde psikolojik kitleler çıktıkları yolun sonunu görmeden vazgeçmezler. Ülke toplumları da çok tipik psikolojik kitlelerdir.
Güzel geceler Devir hocam, teşekkürler :)
Kimin kime ya da neye hizmet ettiğini öğrenemeden ölup gitmek üzücü. Daha zekice kurgulanmış senaryoları hakediyoruz.
Fakirlik daima, zenginlikse bir müddet sonra usandırır. Her iki kutupta yığılmalar arttığında popülizm mikrobu toplumların derinliklerinde üremeye başlar. Bu irreversible süreç piramidin tepesine doğru yavaş yavaş ilerler.
Hala normal insanlar tarafindan yönetilen ama geçmişi çok sabıkalı iki ülke Almanya ve Japonya da kervana katıldığında kaosun startı verilir.
Olmaz demeyin. Amerika'ya bakın. Devletin tepesindeki ilk 10 adamın bizim et balık kurumunu yonetebilecegini sanmıyorum.
Çin komünist partisinin en temel kanunu olan en çok iki kez seçilme şartını bir kişi için kaldırmış olması, muhtemel bir global kaosun beklenenden yakın olduğuna dair çok korkutucu bir sinyal.
Global kriz ise 96000 den fazla düşmez mi
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muktedir parti en yakın rakibini ayağında top gibi sektiriyor. Havaya da dikebilir, yere de vurdurabilir, kaleye şut da çekebilir. Keyfine kalmış. Kaybedenler klübünün okumuş, kültürlü, entellektüel daimi üyesi.
Bu memlekette demagoji ve geçici zenginlik vaadini asla yenemezsiniz.
--
Devir hocam, ewp nin trend donuslerinde başarısız oldugunu pek görmedik. Şu an bir trend dönüşünde değiliz, normalde endekse bu dönem hiç bakmamak ve ana trende odaklanmak da bir strateji olamaz mı, yani 93-95 binler ewp ye göre çok kuvvetle muhtemel görülecek mi diyorsunuz, bir B planı da var mı acaba sizin için..
Olabilir ancak eski marjlar yok. Nihai hedef olan 200000'de satsanız kabaca %100 kazanırsınız, onun da %25'ini enflasyon yer. Bir de senet kompozisyonunu değiştirmek için fırsat. En sağlam iki bankayla, yanına o günkü fiyat durumuna göre Ereğli, Tüpraş, THY vs. monte etmeyi planlıyorum. Diğer iki bankayı daimi olarak şutladım.
93-95'ler temmuz gibi görülecek bana göre. Yalnız aradip olarak öngördüğüm 102-104 bölgesi gelecek haftaya yetişmeyecek sanki.
Sağlam banka deyince isim vermeyelim, en eski ve hala sahipleri yerli olanlar.
--
Aşağı yolun kalanı global piyasaların etken 3 maddesinin eşliğinde gidecektir.
Dow aşağı,
TNX 10yr.bond yukarı
DNX yukarı ya da onun özelinde €/$ aşağı
Birincisiyle ikincisi genelde aynı anda olmaz. İkinci ve üçüncü çoğunlukla korele olduğundan birlikte devreye girer.
--
Aynı gün en yüksek 24858'den döndü dönmesine de bu sefer de 10 yıllıklar harekete başladı. Birinden birinin geçip kenarda beklemesi lazım. Faiz yola devam edecekse zirve yapana kadar Dow 24300-25000 aralığında şeref turu atar. Dow'un şöförü atladığında da faiz tekrar düşmeye başlar.
--
Bir kısmı sepet, diğer kısmı da parite etkisiyle Mayıs sonu dolarda yeni zirve beklentim var. Faiz artışının ağababası seçimden hemen önce 7 Haziran toplantısında gelebilir. Tabelada 4.30-4.40'lar yanarken asabı bozulmuş ahaliyle seçime gitmek istemezler.
--
Bana bazı bilgiler geliyor. Özel sektörün nakit yapısı çok güçlü bildiğimiz firmaları tahvil ihracına çıkıyor. Borçlanma faizleri %7'nin üzerinde. Bu gidişin sürdürülebilirliği yok. Muhtemelen yerel seçim sonrası kambiyo rejiminde revizyona gidilmesi gerekecek. Eline geçen üç kuruşla soluğu döviz bürosunda alan hanehalkı da iyi bir dersi hakediyor. Bu dersin katmerlisi de umarım dövizini yurtdışında plase eden iş dünyasına verilir. Bilhassa da yerli bankadan aldığı krediyi yurtdışında istifleyip bankaya yapılandırma adı altında şantaj yapanlara.
Geçen Gürcistan örneği vermiştim. Kambiyo rejimi bizden daha serbest. ATM'lerden dolar/euro çekebiliyorsunuz. Ama parası değer kaybetmiyor. Çünkü hanehalkı dövizle ilgilenmiyor. Ekonomi dinamikleri çok farklı olsa da bence tüm sorun psikolojik. Bu mikrop bize girmiş bir kere. Her tedirginlikte yeniden hortluyor. Bize yapmadığını bırakmayan bir ülkenin parasını alıp bankada tutan gerçek vatansever olamaz. Senin devletin sana %14 faiz veriyor. Dolar fetişistleri herhalde devlet batarsa ABD'ye göçetmeyi planlıyorlar !
--
hayatımın hiçbir döneminde dolar veya altın alıp biriktirmedim.hadi altını bir derece anlarım (aslında buna da anlam veremiyorum) ama dolar alıp biriktirmek nedir? şirketseniz ithalat v.s. yapıyorsanız anlarım ama vatandaşın gidip döviz bürolarında kuyruğa girmesi hergün dolar , eur fiyatlarını takip etmesi , bizlere yapmadıkları kalmayan abd, almanya, fransa v.s. ülkelerin parasını istiflemesini aklım almıyor....dediğiniz gibi bu mikrop gibi virüs gibi milletin içine işlemiş bunu yapmadan duramıyor insanımız...halbuki tüm millet bu işten el etek çekse bak dolar eur nasıl tepe taklak oluyor....
Rey oranlarının 49 ya da 51 olmasının bir önemi yok çünkü kimin saydığını biliyoruz. Tutturamazlarsa bir daha sayarlar, olmadı bir daha. Şahsa özel tasarlanmış bir sistemin başköşesine başka birini oturtmazlar. Herkes göklerden bir karar gelene kadar bu filmi seyredip sonunu görecek.
--
Doların önce aşağı gidip sonra yükselmesini bekliyordum lakin çabuk döndü. Teknik açıdan çanak formasyonun hedefi 4.30-4.40 bölgesi. Temel olarak da üç faktör doları bu seviyeye getirir. Negatif global konjonktür, yerli paraya ve sisteme güvensizlik, parite. Bunların üçü de birbirinden bağımsız değil.
Politika yapıcılarımız global tefecilere beyan anlamında kafa tutuyorlar. Seçimden sonra beyanlarını realiteye çevirirlerse kurlar hızlanır. Bu bir tercih. Ya varlık satıp geçici zenginliği sürdürebildiğimiz kadar sürdüreceğiz, ya da sudden stop yapıp kur/enflasyon/faiz üçlüsünü bir kereye mahsus zıplatıp yeni denge kuracağız.
Politikacılara suç atmak çare değil. Asıl soru ahali kazandığı kadar harcayacak yaşam seviyesine razı mı ?
Bana göre bütçe hala zıvanadan çıkmamışken bu paradigma değişikliğini yapmak gerek. Sonra daha fazla köşeye sıkışacağız. Biz portföy akımını dramatik derecede tersine çevireceğiz diyorlarsa bir şey diyemem.
--
Reel faiz diye bir kandırmaca var. Reel faiz, ülkeye gelen doğrudan yatırımlar için önemlidir. TL üzerindeki oynaklığı yaratan doğrudan yatırımlar değil, kısa vadeli portföy yatırımları. Onlar için faiz net 12.75'dir ve yeterince yüksektir. Bu vampirler böyle ortamları buldu mu affetmez, verdikçe fazlasını isterler. Geçen hafta peşpeşe gelen yabancı raporlar da bunların borazanlarıdır. Dünya'nın neresinde %13 faiz var ? Sıfır faizli yen/euro edinip burada carry adı altında tefecilik yapıyorlar.
Ben kendi payıma Merkezin faiz artırmasına karşıyım.
--
[IMG]https://i.hizliresim.com/NZmQDa.png[/IMG]
Konuşmuyorum. Görüyorsunuz !
DJI geliyor Devir hocam son dalga du bakalım ne olacak :)
https://youtu.be/3xRq3DX9nk8
2 ya da 3 yil başka ekonomiler için var ; bizim için de var mı ?
Merkez faiz artırdığıyla kaldı. Yabancılara çıkış için gün doğdu.
--