Sayfa 25/232 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 1850 madde; 193 - 200 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

1.  Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Tahsil cehaleti alır diye başlayan bir atasözü vardır. 120000 endekste çoktan boşaltmış olmam gerekirken 113-114 endekslerden çıkabildim ve geç kaldım.
    müthiş bir analiziniz var..
    tek kelime ile mükemmel..
    20 yıldır borsa ile ilgiliyim..bu kadar nokta atışı tespit görmedim..

Tam zamanında...
    Oğlun güder,hatun sağarsa koyun olur...Türk atasözü

3. Malum anons olmasaydı da düşüş olacaktı. Sadece hızı ve zamanlaması bir miktar değişmiş olabilir. Nitekim yarın erken seçim yok dendiğinde ve önceki zirve aşılamadan düşüş sürdüğünde bu önerme daha iyi anlaşılır.
    Soran arkadaşlara da söyleyelim, 95-100 aralığı bana göre bu ay gelmez. Bahçeciyle dansa kalkan da iflah olmaz. Tek başına kazanabilecekken ileride dizlerini dövecekler niye ittifak yaptık diye.

Çok kısa vadeli spekülatif bir tahmin olarak, gelecek hafta ortalarında 102k-104k aralığında bir ara dip yapabiliriz.
    --

4. Bir süredir yükselen Dow Jones'un bugün 24850 dolaylarından tekrar aşağı dönme ihtimali var. Aksi takdirde 25500 üzerine hızlı gider.
    --

survival Guest
    DEVİR Hocam, sizden bir de seçim dönemlerinde borsa nasıl hareket eder şeklinde bir yorum alsak, zira eğer EWP analizinizle bu tecrübeleriniz de örtüşüyorsa analizin gerçekleşmesi daha yüksek ihtimal oluyor..

6. 2015 yılında iki seçim arası öngörüler gayet iyiydi.

7.  Alıntı Originally Posted by survival Yazıyı Oku
    DEVİR Hocam, sizden bir de seçim dönemlerinde borsa nasıl hareket eder şeklinde bir yorum alsak, zira eğer EWP analizinizle bu tecrübeleriniz de örtüşüyorsa analizin gerçekleşmesi daha yüksek ihtimal oluyor..
    Hatırladığım kadarıyla değişken oluyor. Trendin yönüne bağlı. Yukarıysa olumlu, aşağıysa olumsuz algılanır.

Borsamızda momentumlu hareketler bu tarz haberlerle gelmez. Trend yönüne genelde 3 şey eşlik eder. Birincisi doların dünya piyasalarındaki değerlemesi, ikincisi Amerikan borsası, üçüncüsü de ABD 10 yıllık tahvil faizleri.
    Bunların durumuna bakarsak; mesela €/$ paritesinde teknik olarak aşağı potansiyel daha güçlü görünüyor. Dow ise bana göre düşüşüne devam edecek. TNX'de grafikler net yukarı yönü gösteriyor. Yani üçü birden olumsuz.
    Bu 3 faktör aynı anda devreye girmez. Trend yönünüz aşağı ise bunlardan sadece birinin harekete geçmesi yeter. Şu an bu 3 piyasa geçici olarak uykuda ama aralarından bir tanesi sahneye çıkacaktır.
    Bunlar olmadan bizim trend ilerlemez diye bir şey de yok. Mesela borsa 118'den 106'lara kendi başına geldi.
    --

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    sn.DEVİR,

piyasa seçimleri almaya başlamasın sakın...ekonomide gidişat berbattı büyük grupların yeniden yapılandırma istekleri v.s. artan dolar,faizler, enflasyon,dış politika, benzin fiyatları, kamunun ve özel sektörün dağ gibi borcu v.s...mızrak çuvala sığmıyordu takke düşüp kel görünecekti yani...

piyasayı belirsizlik kısa vadede sona erecek diye olumlu bir düşünceye girip alışa geçerler mi acaba? diye sesli düşünüyorum...

bist100 107.439 u yani bugünkü dibi aşağı kırarsa işin şekli değişir tabii...

sizin dünkü mesajınızıda belirttiğiniz önceki zirve geçilemeden döner dediğiniz nokta? 120 binler miydi yoksa dün yaptığı 111.616 mıydı? hoş 120 binlere doğru bir hareket bekleseniz sanırım dün pozisyon boşaltmazdınız...ama 111.616 da bugün geçildi...yeni bir zirve veya zirveye yakın bir hareket olabilir mi bugünkü dipten kalkış? yoksa haftaya 102-104 arası bir ara dip beklentinizde bozulma yok mu?

teşekkürler,

Sayfa 25/232 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •