bu arada kapanışın 7,11 olduğunu sanıyordum meğer 7,14 imiş....güzel bir kapanış olmuş....%1,5 a yakın çıkış yaptı...gün içinde gördüğü en yüksek yer olan 7,19 a çok yakın....buda güçlü durduğunu gösteriyor...
Printable View
bu arada kapanışın 7,11 olduğunu sanıyordum meğer 7,14 imiş....güzel bir kapanış olmuş....%1,5 a yakın çıkış yaptı...gün içinde gördüğü en yüksek yer olan 7,19 a çok yakın....buda güçlü durduğunu gösteriyor...
hisse agresif olmayan bir çıkış trendine giriyor olarak görüyorum....satış baskısını yeni yeni kırıyor...çıkış yavaş yavaş devam edecektir....ilk ana dirençlerden birisini 7,40-50 lerde görüyorum...hafta sonuna kadar orayı görme ihtimali benim açımdan yüksektir..
bu arada rsi 50 nin üstüne çıkmış...geçen gün diplerdeydi...rsi nin zirvesi daha önce 78 olmuş....yani rsi daha çıkacak yolu var diyor...macd fiyatı yeni kesti...oda kendince gidecek diyor...20 lik ema da beni yukarı kesti ve kutpo güçlendi diyor....her geçişte güzel bir prim yapmış...
kısacası teknik de güzelleşiyor..agresif olmasada çıkışına devam ediyor....aza yetinenler için güzeldir...geçen gün kutpo için risk azdır demiştim...o vakit fiyat 6,84 civarında idi...benim maliyet de 6,95 olmuştu...buna da kısmet diyelim artık dostlar...bana göre hala da risk azdır tabi fiyat yukarı gittikçe risk de haliyle yükseliyor....gerçi iyi bir bilanço gelirse risk gene de az olacaktır ama bilanço riskini almak istemeyenler belirli bir yerden sonra temkinli olmalarında fayda var...kendi adıma ise bu riski almak istiyorum...çünkü yaptığım çalışmada o cirodan zarar çıkarması çok zor bir olay olarak görüyorum....
hayırlısı olsun dostlar......
Net Dönem Karı veya Zararı: 35.553.213
Son çeyrekte 1,15 m gibi bir zarar var.
Gerçekler satıldı şimdi beklentiler alınacak. Sorun yok..
Bakalım spek ne yapacak,
Geçen yıl 25 kar fiyat 4 tl, bu sene 35 kar fiyat 7 tl.
Basit orantı fiyat 1.5 tl pahalı.
Büyük hayal kırıklığı, büyük operasyon, bol reklam, yanlış hatalı bilgi.
Bilançoyu inceliyeceğim, ilk görüntü böyle
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
- Matrah Artırımına İlişkin Gider (8.517.855)
Olay burası. Bu tek seferlik bir gider. Muhtemelen geçmiş dönem vergileri ile ilgili.
bilanço gayet iyi. 9 milyona yakın vergi matrahı artırımına ilişkin gider var 2011-2015 dönemiyle ilgili. geçmişi temizlemiş olduk. 45 milyona yakın kar çıkmış oluyor. eski forumda yazmıştım. 9 milyonluk gider dışında epey yakınlaşmışım.
http://i.hizliresim.com/W0Z67N.png
Doğrudur , kdv ve kv için matrah arttırımı yapılmış.
İki bakış açısı; birinci temizlendi, yakın zamanda vergi sorunu yok. ikinci demek ki geçmiş 5 yılda sorunlu işler vardı ki bunlarda direk bilanço, kar ve Ky'yı etkileyen işlerdi.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi olur, iyi olur. Sabır bu işin ekmeği. Çok bilançolar çok karlar göreceğiz...
eee yarın ne tarafa basacak bana kalırsa yesil acar ama sonrası malum bir kıront orge olamayız yazıklar olsun bir nevhan edemedik:oleyo:
2016/9 aylık bilanço 36.697.751 TL geldi. 22.02.2107 tarihin de 4000 TL den 20.09.2107 tarihinde 9570 TL ye yürüdü. 2016 / 12 AYLIK BİLANÇO 35.553.213 TL. Kısaca sermayesi kadar kar var. Bu fiyatlar KUTPO için pahalı fiyatlar değil.
Sermaye Düzeltmesi Farkları 20.215.765
Kardan Ayrılmış Kısıtlanmış Yedekler 4.020.504
Geçmiş Yıl Kar / (Zararları) 156.065.977
Net Dönem Kar / (Zararı) 35.553.213
Toplam rakam 210 milyon üzerinde sermaye tavanını 250 ye çıkaracak kadar para var....
Mevcut Sermaye 39.916.800
Bilanco notr.Bu hissede inside trading olduğuna inaniyorum.
Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
Ee ne oldu şimdi.. dağ fare mi doğurdu.. hani bu şirketin kasası dolar doluydu. Kurun yükselmesi karı arttiriyordu. Borcu felan yoktu. Heryerde reklamları dönüyordu. Her markette satılıyordu. Kadınlar devamlı bu ürünleri alıyordu. Maliyet tl ile satış dolarlaydi. Karlı şirket elbet ederini bulur deniyordu..çift haneli rakamlara gelecekti. Öyle yazıp duranlar vardı bu forumda. Nerede onlar şimdi..
Kar payı dağıtımı ile ilgili bir haber yok mu peki
Genel Kurul yakında olur. Ordan bir şeyler çıkar.. Mart ayı sonunda yapılıyor genelde.
Yarın açılış ve devamındaki seyir için fikri olan var mı acep?
Şahsi düşüncem yukarı devam ederiz. Hafta sonuna kadar 7500-7700 oluruz. YTD.
son bilanço hiç iç açıcı değil,ama kötü geleceği zaten belliydi vergi dairesine sunduğunda...elinde olanları birazz daha üzecek gibi...umarım yanılırım..:(
Sn KUTPO yatırmcıları gelen yıllık karı yıllıkta 9000 eder gozuktuyu halde begenmedım bu saatten sonra artık sansa ıhtıyacımız var. Kalıcı olmayı dusunmuyorum.tutmayı dusunen arkadaslarada basarılar dılıyorum
Sent from my E5603 using hisse.net mobile app
dün ben yorum yaptıktan sonra bilanço gelmiş galiba...bilanço ayın 13 ünde gelir deniyordu...hayırlısı olsun dostlar....arkadaşlar incelemişler 8 milyon vergiye ayırmışlar...ayırmasalar 45 milyon olacakmış....yani son çeyrekte 8-9 milyon kar yapmış demektir...bir de önceki vergi dairesinde 8 milyon zarar görünmüştü bu mantığa ters idi...bu konuda yanılmamışım...
şirket bu ekonomik krizde dahi kar yapmıştır....cirosunu da rekor seviyede artırmıştır....kar marjının iyileşmesi içinde ekonomik krizin hafiflemesi gerekiyor dostlar....bence orta ve uzun vadeli güzel bir hisse...
peki hisse bu gün nasıl tepki verir...bana göre aşırı düşmüş olduğu için olumlu tepki verir...bu gün artılı açılacağını tahmin ediyorum...ama yine de siz kendinize göre karar verin dostlar.....teknik olarak ise sıkıntı yok...yani çıkmak isterse teknik onu aşağı çekmek istemeyecektir...tersine destekleyecektir...bakalım bu gün nasıl davranacak...bilançoyu bende gün içinde incelemeye çalışacağım...bakalım ben neler görebileceğim....
Selam o gunku yazım sırket gotusmem aynen dogrudur. Sızın ıcın sırketı bu GUN uc defa arasam ne degısır gelen kar benımde hosuma gıtmedı, artık hısselerımı tutmayı dusunmuyorum.Hıcbır borsacı gecmıse donuk 8000 mılyon malıyeye vergı odemıs bana gore hava parası,dıger adını sız koyun bu gıderı gormek mumkun degıl. Normal sartlarda kar 45 gelecekmıs saygılar
Sent from my E5603 using hisse.net mobile app
tüm ky lar tabeladaki skora bakıyor...az kar görünmüşse öyle kabul ediyor....bence işin aslına bakmak lazım...sonuçta önümüzdeki yılda bu şekilde kar edebilecektir...eğer kriz hafiflerse kar miktarı daha da artacaktır...yine de hayırlısı diyelim..herkes kendi mantığına göre hareket etmeli....
35,5x7=248,5 / 40 =6,21 tl
35,5x10 =355/ 40 = 8,87 tl
bu verilere göre hissenin fk fiyatları yukarıda hesapladım dostlar...sanayi şirketleri genelikle fk sı 7 -10 aralığında değerlenirler....7 e göre davransa şu anki 7,14 fiyatı pahalıdır yok 10 a göre davransa şu anki fiyata göre ucuzdur...karar sizlerin dostlar....
ikisinin tam ortalaması ise 7,50 tl dir dostlar....bari buradan değer görse diyorum...
yok ben bu yılı 45 milyon kar yaptı olarak değerlendireceğim derseniz buna göre 7 fk nın ve 10 fk nın göstereceği fiyat şu olur :
45x7 =315 / 40 =7,87 tl
45x10 =450 / 40 =11,25 tl olur..
piyasa acaba bu gün tabeladaki skora mı bakacak yoksa gerçekte yaptığı kara mı ???
bence ilk etapta ky lar satış yapacaklar sonrasında ise bilenler toplayacaklar...buda benim kişisel tahminim olsun...
şu anda göremiyorum dostlar fiyat kaçta acaba ??
şok dalgası sonunda atlatılacak.sermaye kadar karı küçük göstermeye çalışan zihniyetleri anlamadım,anlayamıyorum...