Domatis? :)
Printable View
merkez faizi sabit tutmasına rağmen ikinci el piyasada faizler düşmeye devam ediyor.
bankalar bu işten güzel kar yazacak beklentisiyle yabancılar borsa da bankalara yüklendi.
Burgan djital 22.90 daha iyi banka var mı oran alanlar yazabilirse sevinirim
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
arkadaslar bir sey soracaktim
kusura bakmayin bura cok ilgili degil
yurt disinda alis veris yapirsam masterkardla (ziraat ya baska banka) gunluk doviz cinsi hesaplanacak bana soylediler. birde borcu ayni dovizle odeyeceyiz dediler.
sadece bir sey soracaktim. bu kur nasil hesaplanir? maximum kurla yoksa ayni saatin kuruyla?
burada fibabanka oranlari yazmis
o 5% hosgeldin yazmis o hepsi paraya hesaplanir yoksa 1500 dolar yine bosta kalir?
yeni hesap acan
https://www.fibabanka.com.tr/bireyse...-oranlari.aspx
Maksimum kurdan cevirmez. O an ki degeri ne ise onun bir kac krs uzerinden cevirir.
Ya da soyle yap en basiti. Hangi kurdan alisveris yapacaksan o kurdan extre talep et ve borcunu doviz olarak ode.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Resmi goremiyorum. Alacagin sey sadece bir seferlik ve yuksek bir miktar degilse doviz ekstresi yapmana luzum yok. Zaten sen siparisi verdiginde 3d secure ile sana mesaj gelecek ve orada cevrilmis fiyati goreceksin.
bugün beni aktifbank aramış.sevgili ozzy bankamızın faiz oranları önümüzdeki günlerde dahada düşüş gösterecek.elinizdeki paraları bu orandan bağlamanızı tavsiye ederiz dediler.
bayram değil seyran değil aktif baba neden beni aradı ki?tırsmadımda değil.işler yolunda gitmiyormu acaba.bu arada bankadaki miktar fazla değil 170k civarı
Boşta parabıraktırmaları itici geliyor böyle bir mevduat şekli yok aslıda totolarından uyduruyorlar oran iyi olsada boşta para sıkıcı gereksiz
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Baştan sona kadar katiliyorum ancak bir noktayı atlamişsiniz; ogluna telefonda kisik sesle "paralari evden cikar" dedigini duydugu adami cb seçen sözde müslüman insanlar da oy kullanacak.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilal'i Yozgat için bile feda edeceğini düşünüyorum.
Her millet layığıyla..
yuksek miktarlara fark ediyor abi
mesela birinin 100 bin dolari olsa 1500 dolari bosta kalmis olsa yine 5% iyi bir faiz. yani cok bankalar direk faizlerin hesaplarsan yine bundan asagi oluyor.
az miktarlarda mesela 15 bin dolar yine de ben hesapladim bu 5% ve 1500 bosta kalirsa ayni 4.3% bir e bir oluyor.
p.s. yuksek miktarlarda ama fark cok. mesela 100 binde 5% ve 1500 bosta ayda sana 350 veriyor. 4.3% ile hesaplarsan 101500 dolar ayda 305 dolar oluyor
Ben onu bunu bilmem. Adanaliyim ve Adanayi Zeydan Karalar kazanacak.
Siz bakmayin tvlerfe dizilerde Adana yi Teksas gibi gosterdiklerine. Adana cok guzel, elit tabakanin yuksek oldugu sanata, sanatciya onem verilen bir yerdir.
Ayni duygulari paylaşiyorum.
Milliyetcilik duygusu kabarmis 5 milyon kişi bizden farkli düşünüyor ki milliyetci hakaret partisine oy veriyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmış 53 bin 99 Suriyelinin 31 Mart seçimlerinde oy kullanabileceğini belirtti. Soylu ayrıca 64 bin 348 kişiye SMS ile çağrı yaptıklarını ifade etti.
Saygılarımla.
Türkiye çok garip bir ülke faizler düşüyor aynı şekilde dolar da düşüyor ekonomi kötü deniyor enflasyon da düşüyor anlayamadım ülkenin durumunu anlayan varsa yazsın biz de anlayalım lütfen...
Adana en alt ve üst tabakadan da insanların bolca bulunduğu bir yerdir. Belalı tipler ve yazın yüksek nemi haricinde güzel bir şehir ama gittiğim zaman trafikte çok dikkatli olmaya çalışıyorum belalı bir tipe rast gelmemek için adana kebaptan elde ettiğim marjinal faydanın yanında başına bir şey gelme risk faktörü yüksek. Arabaya kasko yaptırıp yaptırmama arasında gidip gelme gibi karmaşık bir duygu bu:kmk:
Saygılarımla.
Vatandaş, güneşten elektrik üretimiyle para bastı. Vatandaşlar, evlerinin çatılarına ya da cephelerine kurdukları 1 megavat altı tesislerle 2018 yılında güneşten 8 milyar kilovatsaate yakın elektrik üretti. Tüketimini karşıladı ve kalan miktarı sattı. Bugünkü fiyatlarla 6 milyar lirayı aşkın hasılat söz konusu.
https://www.haberturk.com/vatandas-g...296504-ekonomi
Enflasyon dusuyor cunku talep yok. Insanlar harcama yapmiyor, tuketmiyor. Bu yuzden buyume de dusuyor. Buyume dustugu icin istihdam azaliyor, istihdam azaldigi icin is gucu zayifliyor.
Ihracat arttigi icin cari acik dusmuyor, ithalat azaldigi icin cari acik dusuyor. Iyi bir sey mi. Bizim gibi ihracatta kullanilan hammadde ve ara malin yuzde 80 ini ithal eden bir ulke icin iyi degil.
Insanlar alim gucu gunden gune dusuyor. Maaslar rakamsal bazda artiyor ama alim gucu tam tersine azaliyor, bu da insanlari mutsuz ediyor, tuketici guven endeksi zayifliyor. Insanlar ister istemez tasarrufa yoneliyor, bu da tasarruf paradoksunu asagiya cekiyor, piyasa da para donmuyor, para donmedigi icinde durgunluk olusuyor.
Bir ekosistem gibi. Hepsi birbirine bagli.
sn. alanichev enflasyonun düştüğü sizin gözleminiz mi yoksa
devletin bazı kurumlarının pompalamasının bir tekrarı mı..?
ekim ayından bu yana kaç mal gurubu sayarsınız ki fiyat artışı yavaşlamış veya düşmüş olsun..?
Sn Alenichev'in dediği şey sonsuza dek devam edecek bir sistem değil elbet zayıf olan halka kopacak ve bir şeyler patlayacak.
Bu arada Ocak ayından itibaren fiyatlar daha da artıyor, enflasyon düşüyor söylemi bir iddia olarak bence havada kalıyor, bu iddia kanitlanmaya muhtaç.
enflasyonu etkileyen tek şey talep değildir ki
maliyet enflasyonu diye bir unsur var
adamın finansman maliyeti artmış, girdi maliyeti artmış,işçilik artmış..
.
%24'ü gören akıl fukarası ky, bosta kalan paraya bakmadan atliyor. Ayni durum kredilerde dosya masrafi-faiz orani dengesi degistirilerek de yapiliyor.
Türkiyede insanlarin aptallığından yaralanarak para/mevki/güç sahibi olmak kadar kolay pek fazla şey yok.
Maliyet enflasyonu ve talep enflasyonu. Maliyet tarafinda dolarin ve petrolun dususu olumlu etki yapti. Talep tarafinda ise talep dustugu, dolasimdan para cekildigi icin olumlu etki yapti.
Tuikin rakamlarina bende inanmiyorum zaten ama ne yapabiliriz ki. Adamlar bu diyor ve bizde ona gore hareket etmek zorundayiz.
Normalde ilk 3 ay yuksek gelmesi lazim. En basitinden negatif baz etkisi var ama adamlar gecici vergi indirimleri ile bir sekilde cipaliyorlar.
Ülkemizde şebekeye elektrik satma imkanı yoktu diye biliyorum.
"Bakın isteyen kendi elektriğini üretip bir de devlete satıp para kazanıyor, siz ise anca faturaya itiraz etmeyi biliyorsunuz" demek için yapılmış bir haber bu.
İlk yatırım maliyetinin aşırı yüksekliği zaten ap ayrı bir dert.
Yaz-kış saati konusundaki "ben yaptım oldu" uygulamasıyla sabahları kör karanlıkta uyanıp ışık yakmak zorunda kalışımız da olayın başka bir boyutu.
Velhasıl deve gibi her yanımız eğriyken habertürk boşuna maval okumasın bence.
Zaten mevduat konusuyla da çok çok alakasız.
Sonunda Düştü Düşüyor Dedik Dip Yaptı Faizler Geçmiş Olsun :notr: Artık Geçiş Zamanı :rtfm:
https://img.donanimhaber.com/upfiles...5e3c49e656.PNG
Evet Bende 25,50 Günlük 3 Aylık Vov Hesap Sigorta Yapmıştım,Önerimle 2-3 Arkadaş Daha Yapmış O Sıra. Benimde Bitti Fon Aldık Bakalım 24-25 Bandında Gidiyor (Mk Karşılığı)
Türkiyede Hava Hemen Değişir O Zamanlar İçin 24,65 Havada Keklikti Ondan Hata Yaptın Diyen Arkadaşlar Olmuş Olabilir :)