MT4 e veri canlı veri aktarımını nasıl yapabilirim bilen varmı acaba ? veya bununla ilgili prgram varmıdır ? excelden mümkün sanırım ama çok detaylı ve ne kadar anlık olur bilemiyorum.
Printable View
MT4 e veri canlı veri aktarımını nasıl yapabilirim bilen varmı acaba ? veya bununla ilgili prgram varmıdır ? excelden mümkün sanırım ama çok detaylı ve ne kadar anlık olur bilemiyorum.
cahilliğimi mazur görün üst frame alt frame açabilirmiyiz.
frame ??? derken ...
bir önceki mumun kapanısımı yada bir önce ki küçük periyodun bitmiş barı mı ?
eğer bu sekılde ise anlık işleme nazaran yine daha verimsiz olması beklenir. indikator gerçekten yükseldiğini anlamak için bir önceki barın hareketini bekleyecekse geç kalma eğilimi göstermez mi ?
metatraderde daha ayrıntılı modellerde mevcut kapanış olmadan ın 1/3 ü filan gibi. yani daha farklı al sat algoritmalarıda var orda.
kapanısı beklemek yerine mumun bazı hareketlerıne bakıp kesişim oldu kesinleşti artık sınyal kararı alabılıyor sıstemler.
repaint yapmayacak sekılde olabiliyordur belki fakat daha once bu tarz yaklasımlarda repaint gördüğümüz için söyledim. repainti düzeltincede verimlilik düşmeye baslıyor.
Erhan hocam senin sistemde bir nevi MTF seklinde calismiyormu zaten, anlattigin kadariyla 5 dklik grafik isleyip anlik karar alabilen bir yapi degilmi. 2 farkli periyot kullaniyor.
Bu arada bende 2017 basindan beri anlik islem yapmaya basladim bencede daha verimli kayma, hiz ve toplam performans acisindan, fakat daha hizli sisteme gecis zamanim cok iyi olmadi kanimca, 2017 de hizli sistemleri öne gecirecek hareketler olmadi henüz.
5 dakıkalıktaki görüntüyü anlık olarak işliyor lakin.
Bendeki sistemin repaint ihtimali 0 çünkü bir kere o seviye görüldüğünde artık sinyal kesindir. kapanıs en dipte olsa bile değişmez long sinyal.
fakat indikatorlerde ma larda vb diğerlerinde anlık fiyat hareketi durumu değiştirmekte.
bir önceki sinyalle işlem yap dediğinde ise performans kötüleşmekte.
Siz nasıl repainti engellediniz ? hadi bende sinyal değişmiyor o şekilde engelledim. ya sizde ?
Sn Erhan sistem longa döndü mü ?
Baya bir sistem kiralama satma muhabbeti geçmiş.
birinin para kazanan bir sistemi satacağını kiralayacağını düşünüyomusunuz sahiden
şaibeli reklamlar yapan siteler vardı bi ara , umarım kimsenin canı yanmaz
anladığım kadarıyla ideal de yarı resmi bu işlere giriyo. dokumantasyon eksikliğinin sebebi olabilir diye düşünüyorum.
Sistem satışı değil anladığım, amibrokerdaki replay tarzı bir çalışma yapılmış oda sisteme özel. Genel geçer bir çalışma değil.
Bende böyle oldu referandum haftası.
http://i.hizliresim.com/Ja8Rvj.jpg
çokca tartışılan repaint konusunu tekrar bir dürtmek istedim. yalan sistemlere de örnek olsun hem.
aşağıda bir sistem var. oldukça iyi görünecek ilk bakışta , ama çok temel bir sorunu var
nedir sizce
Kod:var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
var H = Sistem.GrafikFiyatSec("Yuksek");
var L = Sistem.GrafikFiyatSec("Dusuk");
var SonYon = "F";
var fiyat=0f;
for (int i = 1; i<Sistem.BarSayisi-10; i++)
{
if (SonYon == "F" && C[i+10]>C[i]*1.005 )
{
Sistem.Yon[i] = "A"; // alis
SonYon = Sistem.Yon[i];
Sistem.Seviye[i] = C[i];
fiyat=C[i];
}
else if (SonYon == "F" && C[i+10]<C[i]*0.995 )
{
Sistem.Yon[i] = "S"; // alis
SonYon = Sistem.Yon[i];
Sistem.Seviye[i] = C[i];
fiyat=C[i];
}
else if (SonYon == "A" && C[i]>fiyat*1.005 )
{
Sistem.Yon[i] = "F"; // alis
SonYon = Sistem.Yon[i];
Sistem.Seviye[i] = C[i];
fiyat=0;
}
else if (SonYon == "S" && C[i]<fiyat*0.995 )
{
Sistem.Yon[i] = "F"; // alis
SonYon = Sistem.Yon[i];
Sistem.Seviye[i] = C[i];
fiyat=0;
}
}
//Sistem.Cizgiler[0].Deger = ustkanal;
//Sistem.Cizgiler[1].Deger = altkanal;
Sistem.GetiriHesapla("01.01.2001",0);
Sistem.Cizgiler[2].Deger = Sistem.GetiriKZ;
10 bar müneccim sistemi
10 bar geleceğe bakıyo 500 puan kar varsa pozisyon alıyo puanı alınca pozisyon kapatıyo
10 bar değil 1 bar olabilir 500 değil 100 puan olabilir.
backtestte geleceğe bakarak kolayca işlem yapılabileceğini gerçek hayatta bu tür sistemlerin toslayacağını ima ediyor ,
barın kapanışına bakarak bar içinde işlem yapma hevesi var gördüğüm kadarıyla da onun için şeyettim
normalde imkansız olanı yapıyor 10 bar sonrasına geleceğe bakıyor , gelecek 10 bar içinde 500 puan kar edecekse işlem yapıyor
kiralama satma muhabbeti geçtiğinden yazmıştım, önceki 1-2 sayfaya göz atabilirsiniz , bir itham ima yok .
bar kapanışı meselesi maalesef yaygın, istek üzerine bar kapanışına x saniye kala emir gönderen tek satır uygulaması bile yazılmış durumda daha ne olsun
ben sistem satan kimse görmedim ama
zaten arkadaşa ben sordum düşünürmüsünüz satmayı diye sonuçta dış kodlamayla yapılmış birşeyi kimse beleş vermek istemez o bakımdan
Sonuçta satılacak şey bir otomatık alım satım robotu değil işlevsel bir kodlama yani her sistemin üzerine entegre edilebilecek birşey.
Herkes kendi sistemi üzerine gelişmiş bir seçenek eklemek gibi. BU sebeple olabilir satılabilir diye bakıyorum.
Haa robot satılma meselesıne zaten hepımız karşıyız robot satmak başka bir iş iken işlevsel bir program satmak ayrı birşey.
Örnegın bugun hepimizin şöyle bir koda ihtiyacı vardır otomatık sermaye kontrolu yapıp kaldıracı istediğimiz stratejiye göre ayarlayabilen bir sistem herkesin sistemine entegre edilebilen.
Burada satılan şey bir sistem değil sisteminize entegre edilecek bir fonksiyon oldugu için satılması bizlerin yararına cunku kendı cabalarımızla boyle bir kodlamayı yazacak güçte değiliz.
Gibi gibi.
@kenten sistem örneğinde gelecke grafikleri gördükten sonra sinyali gidip eski yere koyan bir sistemi yazmış.
Hani bazı yatırımcılar der ya ben zaten şuradan alacaktımda almadım diye. Yani çıkış olduktan sonra ben zaten tam bak su fıyattan alacaktım sonradan işim cıkınca alamadım keşke alsaydım deriz.
İşte kentenin sitemide grafik çıktıktan sonra yaw ben zaten şuradan almıştım diye gidip oraya geçmişe ALIM SATIM sınyali yerleştiriyor.
görün o zaman :)
20.000 gayme
http://www.yatirimteknolojileri.com/...op-robotu.aspx
Alan oluyormudur acaba, uzun suredir aktif bir sirket, nasil ayakta kalabiliyor.
kod güvenliği diye bir şey olmayacağı için alan kişi bir sitede kendisi açıp bu işin ticaretine başlayabilir hemen.
user.dll dahi yapılsa kodu görebilir. idealin kendisini dahi birkaç dakikada kaynak koda çevirmek mümkün iken.hatta ben bir yerde araya kod yerleştirip yeniden derledim ideal.exe yi öyle kullanıyorum, modifiyeli yani :)
C[i] yi fiyat değişkenine ataması kar/zarar hesaplamasında kullanabilmek için.
c[i] o anda işleyen henüz kapanmamış bardır.
i+10 dediğin zaman 10 bar sonrasındaki dataya bak diyorsun ama zaten şu an son barda isek gelecekte oluşacak 10 bar sonrasını sistem nasıl okuyacak.
sadece geriye dönük testini yapar gerçek işleme bağlansa işlem yapamaz.{yada sinyalden 10 bar sonra işlem açar}
bar kapanışı beklemeden işlem yapan {repaintsiz} örnek
görüntüsünü vereyim
15 dk güzel çalışmış bu sene
daha önce 5 dk sı daha güzeldi.
her ne olursa olsun piyasa durumuna göre sistem performansıda değişiyor.
önümüzdeki dönem hangi periyodun iyi sonuç vereceğini tahmin etme gibi bir becerimiz maalesef yok.
http://badgs.webege.com/20170418203251.png