Vob olmadan insanlar enflasyona karşı kendini nasıl koruyordu(örnek90lar) ? Onu anlatsana bir hele başlığıda sana açtırmışlar her ne kadar kötülesende.
Ytd
Printable View
Ben tartışma amacı ile yazmadım, kemalist de o zaman bana da, diyorum ya bir seyci değilim ama olsam akıl, bilim diyen Kemal Atatürk'ü tutardım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence o tip şeyler pek yokdur. 20 yıl kayıtlar saklanıyor.
Öte yandan bankalar yüksek faiz ile sendikasyon ya da sermaye benzeri kredi alıyor. Ortaklara ise temettü ödemiyor. Hükümet de o kısmı çok kurcalamıyor.
İş adamı da şahsi parası yurt içi yurt dışı bankada ya da gayrimenkulde ama kredi kullanıyor bence.
Ege Cansen ihracat düşük fiyattan ithalat şişiriilmiş fiyattan yapılıyor, iş adamı parasını yurt dışında biriktiriyor demişti. Örnek olarak zamanında gazete kağıdı ithalatı basına yansımıştı.
ah memeabi abi ahh :) bi doktor dedin bi hemşire dedin şimdi hasta bakıcıya mi geldin :rules:
https://youtu.be/xE9bXgAiXwE
Renk ne bi yazmadın ama :he:
Koç Holding ile UniCredit'in de alım yaptığı ilave ana sermaye niteliğinde (Dolar)tahvil ihracı yüzde 13.875 olarak belirlenen getiri oranıyla gerçekleşti.
https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kr...r/detay/140447
Dünya'da faiz oranları 0 (sıfır)
YTD
Şirket kâr ediyorsa ortaklara dağıtma zorunluluğu olması lazım. Yıllardır temettü vermiyen şirketler var. zamanında kaç dolarlardan halka arz et, sonra bakmakla yetin
Bu nasıl bir soygun düzeni arkadaş
Ahahhah üçgen şeklinde hepsine altinvurus gösteriyorum sakinleştirici yapıyorlar. Dayı doktora diyorum ki dip kırılmış ne kadar muhteşem grafik. Doktor diyor ki düşüyor dibi delinmiş neyi güzel. Diyorum ki doktor akıllı olsam niye ellerim bağlı burda ne işim var hahahshshsha
Gerçek yabancı olsam acaba Mısur'a para yatırı mıyım. Ancak sepet yapmışımdır onu da az bir şey alırım.
Her ülkenin "kendi yabancısı" vardır esas onlar alıp satıyordur.
Yp hiç durmadan yükseliyorken hala faizi indirdik. Faiz sebep enflasyon sonuç demek iyice sınırları zorlayan bir açıklama. Yada böyle olmasını istiyor. Bilmediğimiz bir şey mi olacak.
Her 20 yılda halk kurtarıcıları gönderir merkeze.
İlk yıllar biraz hizmetle kasa dolar.ucuz dış krediyle
Kasa dolunca yağma başlar..
HALK ekmek derdine başlar.
Tekrar bir kurtarıcı gönderir merkeze
Hikaye devam eder.
Dış güç yoktur
Tarihden gelen yağma kültürümüz vardır.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post5693029
Ben seni biliyorum zaten ..en eski dostlarımdansın ..
Değerli şahsında tüm vobcu dostlarıma şimdiden iyi bir hafta diliyorum :)
https://youtu.be/mzm9Ck8cHSs
hacıya gitme fiyatları belli oldumu.
önemli gösterge
akp için :he:
:drunk:
Akaryakıtçılrda kazan kaldırmış.
Ne biçim modelse kimseyi memnun etmedi.
Sudden stop devrede.
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...vycE7Xrjw&s=19
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapitalist sistemde arada kriz çıkıyor, kilitlenmiş fiyatlar, trendler, ücretler, komisyonlar vs kargaşada tekrar belirleniyor. Zayıf eleniyor, daha uyanık daha güçlü olanlar yükseliyor ve daha da güçleniyor.
hadi dıjj güçler bizimle uğraşıyor falan filan
bizim iç güçler ne iş yapıyor acaba . hani dünya lideri falan ya
:kahkah:
kardeşlerimm
ben inançlarla alay etmem !
bana göre hacıya gitmek ücretsiz olmalı.
NOKTA
Erdoğan: Enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz.
Abi bankalar da ki mevduat bedava sıfır kaynak olacak bu gidişle zaten altında faiz yok gibi Euro dolar mevduatlara da bişey yok bankacılar bedava kaynağa kavuşuyor bu net banka rallisi dayı...
Dayı halkın krediler bile kar eder direk roket
İç minnak dedim diye kızdın mı :he:
Eleştiri yapmak tabii ki daha doğruyu bulmamıza yardımcı olur.
Din dil ırk mezhep siyasi düşünce zenginlik fakirlik okumuşu cahili rengi takımı taraftarı vs. vs. gibi bireysel olmuyan çoğunluk grubu ilgilendiren konularda hassas olmak lazım.
Eleştiri dozunu biraz abartmış olabilürüm. ateistlere de saygım var, onun düşüncesi o nu bağlar.
Planda 10 üstü herkes dolarını satar MB de bastığı parayla döviz alırdı. Tam tersi olunca birde yastık altına da gidince şaşkına döndüler. Dün Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur kontrollü kambiyo rejimine geçilmeli bu çin ve Danimarka da yapılmış öyle yazmış.
Abi ekonomi müthiş bir sıkıntı yok aslında tek sorun TL para olması elimizde altın veya Euro olsa Rabia yapardik. Krediyle alınan ev araba roket. Akıyor yagiyor..
Vay arkadaş ya kendi ülkemizin parasını tutmasak müthiş bir ekonomi bandanayi takip reeceeepp tayyyip Erdoğan'ın diye bagiracaktik..
Aynen Tam olarak imam cemaat ilişkisi oldu..
Panik yapıp daha büyük bir hata yapacaklar gibi..
Çünkü akıl bedenlerini terk etti.
Ben yetkili olsam doları en yukarıdan satar, faizi 1500-2000 baz puan artırırım.
Siz böyle istediniz der,Doları alanlar düşünsün derdim. :wave:
YTD
Ah keşke dolar basabilseydik.
Abi eskiden benzin 1 dolardı şuan 60-70 cent elimizde dolar olsa memleket cennet la yüzde 30 eksi enflasyon var
Yakında gelir öyle bir özel tahvil.
Ama sadece seçilmişlereSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.