nakit akışı da düzelmiş.
Printable View
nakit akışı da düzelmiş.
Fiyat ucuz kalmış oldu. yarın alım fırsatı verirse alıcıyım. Beklenti bitti diyip basar umarım. :plc:
7,1 milyar dolar geldi yorumcular 27/30 bandına oturur demeye başladılar ne zaman böyle yorum olsa geri geliyor
aselsan daima fırsat verir merak etme ben tavan tavan gittiğine hiç sahit olmadım :)
Bu sefer açıkladığı tablolarda pek bir falso yok gibi görünüyor. Net kâr 3 milyarlık ortalama beklentinin %30 üzerinde 4 milyar olarak gerçekleşmiş. Genel görünüm güzel denilebilir ve kur da oldukça desteklemiş kâr rakamlarını. Ayrıca nakit akışını toparlamış. Bu tabloların tahtaya pozitif yansımasını beklerim ancak adet olduğu üzere yarın aşağı basma olasılıkları yüksek. Hükümet iltisaklı olmasa ve doğru düzgün temettü dağıtan bir yapısı olsa alım fırsatı olarak nitelenebilir fakat mevcut şartlarda girmeyeceğim hisselerden, orası ayrı konu.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
DÖNEM SONU NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ (A+B+C+D+E) 2.491.606 iken
önceki sene aynı dönem 4.078.756 imiş.
İşletme faaliyetlerinden nakit akışı 2.432.551 imiş
önceki sene aynı dönem 1.718.600..
Net kar 4.078.756 iken
önceki sene aynı dönem 3.513.403..
Doların tavana vurduğu sene ihracat şirketleri rekor kırıp adam gibi bilanço verdiler ve tavan tavan gitmediler. şimdi bu mu gidecek :=)) ASELS klasiği.. belliydi pislik olduğu.. avunmaya gerek yok.
bilançoların bir önemi yok bu dönem...1 atımlık artı oluyor hisseler sonra geri geliyorlar...
:=)) dolar değil TL o. "Şirketin raporlama para birimi Türk
Lirası (“TL”)’dır. Her işletmenin finansal durumu ve faaliyet sonuçları, Grup’un geçerli para birimi olan
ve konsolide finansal tablolar için sunum para birimi olan “TL” cinsinden ifade edilmiştir."
7,1 milyar dolar olsa en önce bu sapık speki şutlarlardı zira alavere dalavereye gerek kalmazdı
Yarın çöküş var beyler
Ukrayna'da nükleer tesis vurulmuş
Bu artık üçüncü dünya savaşı olacak görünüyor ne yazikki
Daha önce aselsanı çok savundum tek eksiğinin nakit akışındaki devlet kaynaklı ödeme ötelemeleri olduğunu söyledim ve 2021 3. Çeyrekte nakit akışındaki sorunun ihracata yönelerek giderilmeye başlandığını da söyledim. Bu bilançoda ki en önemli şey nakit akışında ki devlet ötelemesine rağmen düzelmenin barizleşmesi. ASELSAN artık yurt dışı ortaklıkları ve yurt dışı satışları ile bir dünya şirketi olma yolunda. Sağlık sektörü için görüntülenme cihazları da devreye girdiğinde ise sadece savunma şirketi olmaktanda çıkacak ;)
ASELS 2021/12 Bilanço Analizi...
Satışlar %25 Yükseldi.
Son çeyrekte 10 m civarı satış gerçekleştir.
Favök %40 yükseldi.
Öz-kaynaklar %25 yükseldi.
Net Dönem karı %60 arttı.
Genel değerlendirmesi
https://www.youtube.com/watch?v=j6xJEGRGz7Y&t=247s
ASELSAN yabancı oranı 1 Mart 2022 % 35,91. 28 Şubat 2022 % 34,67.
Fark % 1,24. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
https://www.youtube.com/watch?v=iz-oRR4SiRk
Biraz eksik ama Paşa güzel özetlemiş,
Aselsan'ın bedelsiz zamanı gelmedi mi?
Hayal dünyasında yaşıyorum [emoji23]
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
her zaman yedigi nane ile güne başladık obc ler is basında
Bedelsiz kararı bilançoyla mı açıklanıyordu?
Tipik aselsan hareketi...
Not:Elimde hissesi yok.
Hemen yanıbaşımızda savaş var. aselsan da benzerleri gibi bir hareket yok. Bilonço güzel gelmiş yine tık yok. Birilerinin oyuncağı olmuş ne zaman yukarı yönlü bir hareket başlıyor hemen peşine basıyorlar.
Bilanço gayet güzel bence nakit akışının çok iyi olmayacağı zaten bekleniyordu, satışları kar satışı ve alım fırsatı olarak görüyorum. Bilançodan ziyade esas hikaye tüm dünyada artan savunma harcamaları ve AB-NATO ile yakınlaşma. Bence daha çok bu satın alınıyor ve alınacak. Akşama endeksi sırtlamış olursa şaşırmam.
Bu iş burda bitmez. Akşam ola hayrola
Asla ytd
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesinlikle katılıyorum savunma harcamaları gerek ülkemiz de gerekse diğer ülkelerde artacak. Dünya eskisi gibi mi olacak mesela Rusyaya yapılan yaptırımlar hemen kalkacak mı? belki bize uygulanan yaptırımlar kalkacak. Belki F35 sorunu çözülecek. Kendi hava savunma sistemimizi yaparsak s400 e ihtiyacımız olmayacak. Yaptırım için bahaneleri de olmayacak. Bunları şunun için anlattım hissesinin baskılanmasında temel etken yaptırımlar olarak görülmesi...
Ezberlediğimiz ASELS çakacaksa bile gün içinde tekrar iyice yükseltip öyle çakar. tahtacısı bistin gördüğü en büyük piskopat. du bakem nolcek
şu dönem kripto para piyasasına alternatif zengin olmak isteyenler usd/ruble için fx piyasalarında buy diyerek kaldıraçlı işlem yapabilir...şuan 107 olan değerin 200 leri zorlayacağını düşünüyorum...rus halkı 90 lara dönüyor...
bu dediğimi unutmayın çok dedim burada geçmişte yine diyorum...2014 yılından sonra artarak devam eden abd ile itilaflı konularımız var...doğu akdeniz meselesi libya suriye s400 meseleleri en önemlileri...bu konular abd ile olan ilişkilerimizi geren konular...bundan dolayı abd bizimle ekonomik savaş yürütüyor...sıcak paraya bağımlı ekonomimiz olduğunu bizden çok iyi biliyorlar bundan dolayı kredi derecelendirme kuruluşları vasıtasıyla notumuzu çöp yaptılar....uganda kamboçya ile aynı durumda not....not düşük olunca krediye erişim azalıyor azalınca döviz yükseliyor döviz yükselincede halk enflasyon olarak bedelini ödüyor...kazanç ne ulusal çıkarlar....rusyanın durumu bizimle aynı...kendince haklı ama dünya haksız görüyor bencede haksız..dünya savaşmıyor abd öncülüğünde ekonomik savaş veriyor...bunun bedelini bizim gibi rus halkı ödemeye başladı..sorun şu bize uygulanan savaşın belkide 20 katı muazzam bir savaş var...sonuçta rusyanın ekonomik savaşı kazanması sıfır ihtimal...bizde kaybettik 3 tl lik dolar 18 tl lere ulaştı ekonomik alım gücü çöp oldu...bize karşı savaş devam ediyor hala ama azaltmaya başladılar...sebep ukrayna rusya savaşı oldu....neden oldu ukraynayı şuan koruyanın abd olması nato olması beklenirken türk sihaları oldu...mevcut direnci dahada artırdı...batı bize bakış açısını değiştirdi önemimizi anladı...ben bu sebeplerden dolayı sıcak para musluklarının rusyaya kapatılıp türkiyeye açılacağını yabancı girişi olacağını düşünüyorum...yabancı girersede bist 2700 civarı görüleceğini düşünüyorum...abd s400 konusunda konuyu kapatacaktır...asels üzerinde bence baskı kalmadı tek sıkıntı yabancının biran önce gelmesi....yabancını gözdesi olabilir asels..
asels hissesi 5 yıldır çok çektirdi ama şirket olarak çok iyi yerlere geldi...5 yıl önceki asels işleri ile şuan aynı değil...şuan para getiren kalem sayısı arttı...bu beklettiğini birgün fazlasıyla çıkaracak ne endeks ne başka şey dinlemeyecek emin olun...şuan piyasayı coşturacak para yok sıkıntı bu...
Bilançosuna tükürdüğüm tenekesi seni sanki çok çıktı da geri düşüyor.
Çok tuhaf,hayret.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Spek terörü alıştık nasılsa
Spek cirit atabilir mi bu tür güçlü şirketlerle?Bana sanki olmaz gibi geliyor.Ama sermayesinin 3 katı kâr yazmış senet yüzde dört eksi.Seans açılmadan tavana yakın alış yazacaktım nerdeyse.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir arkadaş kuşlu sitede yabancı savunma şirketlerinin son dönemde sağlam yükseldiğini paylaşmış. Uzun zamandır buralarda değil mi bu kağıt? Savaş döneminde satışların siparişlerin artması gayet beklenebilir bir durum. Neden beklentiyi satın almazsınbe tahtacı. Hem de güzel karlı bir bilanço geldikten sonra... Anlaşılan hala mal istiyor buralardan.