Hayırlı Olsun Ortaklar
Hisseler hesaplarda tanımlı....
Insallah en kısa sürede bilanço ivmesi ile yüksek yerlere gideriz.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hayırlı Olsun Ortaklar
Hisseler hesaplarda tanımlı....
Insallah en kısa sürede bilanço ivmesi ile yüksek yerlere gideriz.
Devre kesme, sonra kalkışa geçme. Saygıyla izliyorum şu tahtayı.
Anlatmaya gerek yok amca, herşey ortada :)
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19 Temmuz hacim bilgileri
Bist 31428
Viop 8505
Günlük komisyon geliri 11.26 milyon
2. Çeyrek ortalaması 7.3 milyon
3. Ceyrek bilancoda show yapacak
Devasa ozkaynak yuksek kredi faizleri ve talebi hacim patlamasi enflasyon doviz varligi vs
4. Ceyrekte hacimler ve isler boyle devam ederse dahada artcagini dusunuyorum ve yeniden degerleme kari ile birlikte yil sonu hisse başı 8 liraya vurabilir hisse basi karlilik ya nasip diyelimSM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn muzikal 4 liradan yillik 6 milyar kar rakami yapar ilk ceyrek kari neredeyse ayni gelse diger ceyreklerde zaten 4 liraya yakin yapiyor 3. Ve 4. Ceyreklerin kar rakaminin ilk ceyrege paralel gelecegini mi dusunuyorsunuz?SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Un elenmiş elek asılmış
Biri 20 der ben 18 e razıyım
Çok rahat çok profesyonel.
2. çeyrek 1. çeyreğe benzer gelecek. Haziran, Temmuz aylarında işlem hacimleri arttı. 3. çeyrek ve 4. çeyrek kuvvetle muhtemel daha iyi olacak ama bu artışlar acayip artışlar olmayacaktır.
Girişim sermayesi fon değerlemesi yine 4. çeyrekte olur muhtemelen. Oradan yine pozitif değerleme bekliyorum, dolar ve iştirak büyümesi kaynaklı. Ne kadar büyür bunu kestirmesi zor açıkçası. %40 altı olmaz bence.
2023 için 7-8 milyar arası bir net kar bekliyorum. Sermaye artışını kar payından yaptılar. Bu durum temettü miktarını oransal olarak düşürecektir.
Tüm bunları düşünerek 2023 karından temettüyü konservatif bir yaklaşımla 4 lira diye hesaplıyorum. Üzeri olursa ne ala. Keşke olsa çok mutlu olurum herkes gibi :)
Biraz karisti galiba ben hisse basi kar 8 tl olabilir dedim siz temettu hisse basi 4 olabilir diye belirtmissiniz sanirim
Sermaye arttirimi 2022 yili karindan yapildi 2024 te odeyecegi temettu 2023 karindan yapilacaktir bu nedenle sermaye arttirimi temettuyu oransal yada nominal etkilemez diye dusunuyorum
2. Ceyrek kar rakami birinci ceyrekten daha iyi gelecektir diye dusunuyorum (islem hacimleri bir tik dussede kredili islemlerin artisi ve faizlerinin yuksek olusu ayrica daha az faiz gideri nedeniyle) ilk ceyrek ve 2 ceyrek toplam kar 3 milyar civari olabilir yani hisse basi kar 2 tl civari olacak geriye 6 lira kaliyor 3 +3 3.ve 4. Ceyrekte yeniden degerleme vs karlarini eklersek rahatlikla yapilabilir gibi gorunuyor temettu beklentim ise 2 lira net minimumdur.Her halukarda hizli buyuyen bir sirket var ama 4 lira hbk nin cok kotumser bir tahmin olacağını dusunuyorum kimseyi mutlu etmez
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet haklısınız, ben nasıl olduysa hbk yı temettü gibi okumuşum. Kusuruma bakmayın lütfen. Ben temettü rakamından bahsediyorum.
Sermaye artırımı yapılmasaydı o miktar dağıtılabilir kar rakamı içinde kalacaktı. Şimdi sermaye kalemine girdi. O sebeple temettü hesabı yaparken bunu dışarıda bırakmamız gerekiyor. Ben böyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen :)
2. çeyrek 1. çeyrek kadar kar yazacaktır, belki belirttiğiniz gibi bir tık üzerinde 1,6-7 gibi. 3. ve 4. çeyreklerde karın 2 civarında olabileceğini düşünüyorum. 1,4+1,6+1,9+2,2=7,1 yapar, üzerine de iştirak karlarını ve yeniden değerlemeyi eklersek 9 civarı bir net kara ulaşabiliriz. Benim hesap bu şekilde.
9 mil. Kar beklentiniz varsa prensip olarak %30 kar payi dagitmayı benimsemiş bu da tahmini 1,80 temettü demek.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba, elimde 9,85 TL maliyetli ismen hisseleri bulunmakta şirket, %322,53 civarı bedelsiz verdi. Bu durumda maliyetimi 9,85/(1+3,2253)=2,33 olarak hesaplıyorum. Ancak ziraatyatırım'da maliyet 3,05 gözüküyor. Hatalı bir hesaplama mı yapmış ziraatyatırım acaba ?
7 TL HBK beklentim var yıl sonunda.
Bistte bugün rekor hacim yapıldı
İsmen 20 Temmuz hacim bilgileri
Bist 35481
Viop 10937
Günlük komisyon geliri 13 milyon
Coştukça coşuyoruz, Dönüşü çok acıtmasa bari
Tahminen ismenin suan kullandirdigi kredi miktari 5 ila 7 milyar civaridir.Ne kadar faiz geliri elde ediyordur gunluk hesaplayabilecek var midir?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa istanbul sayfasına girip menü çubuğuna basınca verilerin altında bist ve Viop verileri var
Bist
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...asasi-verileri
Viop
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...siyon-piyasasi
[QUOTE=moriarty;6485253]Tahminen ismenin suan kullandirdigi kredi miktari 5 ila 7 milyar civaridir.Ne kadar faiz geliri elde ediyordur gunluk hesaplayabilecek var midir?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTEFaiz oranlarına göre değişiyor ancak Günlük 25-30 milyon TL faiz geliri olduğunu düşünüyorum..Faizler %45 cıvarında şu sıralar..
Günlük 5-7 milyar arasında kullandırdığı faizi bileşik olarak alıyır..Buda yıl sonunda 3.5-4 milyar faiz geliri yazacak demektir..
Teşekkürler [QUOTE=balina;6485608]SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsmen 21 Temmuz hacim bilgileri
Bist 34179
Viop 6272
Günlük komisyon geliri 11.59 milyon
Bedelsiz verdiği gün baz fiyat kaç olmuştu?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok tşk.ler.Oradan almak varmış ama BIST te ve finansal piyasalardaki işlem hacimleri en azından yılbaşına kadar böyle giderse İsmen kasa yi patlatacak gibi.bu fiyatlarda rüya olabilir...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tipik işmen yıldırma hareketleri başlamıştır. Yemezlerrrr... Yolcular insin hancılar burda [emoji16][emoji16][emoji16]
İsmen 24 Temmuz hacim bilgileri
Bist 36817
Viop 7721
Günlük komisyon geliri 12.7 milyon
Böyle giderse 3. Çeyrek karı baya iyi gelecek.
Arkadaşlar net faiz geliri kalemi nedir? Kredi satımlarındaki kredileri kendi özkaynağından mı veriyor? Mevduat faizlerinin artmadı ismenin karını mı arttırır?
Ben o faiz geliri kalemi hakkında bilgimi az görüyorum. Aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederi