Arama sonucu : 2646 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ISMEN - İş Yatırım Menkul Değerler

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Biraz karisti galiba ben hisse basi kar 8 tl olabilir dedim siz temettu hisse basi 4 olabilir diye belirtmissiniz sanirim

Sermaye arttirimi 2022 yili karindan yapildi 2024 te odeyecegi temettu 2023 karindan yapilacaktir bu nedenle sermaye arttirimi temettuyu oransal yada nominal etkilemez diye dusunuyorum

2. Ceyrek kar rakami birinci ceyrekten daha iyi gelecektir diye dusunuyorum (islem hacimleri bir tik dussede kredili islemlerin artisi ve faizlerinin yuksek olusu ayrica daha az faiz gideri nedeniyle) ilk ceyrek ve 2 ceyrek toplam kar 3 milyar civari olabilir yani hisse basi kar 2 tl civari olacak geriye 6 lira kaliyor 3 +3 3.ve 4. Ceyrekte yeniden degerleme vs karlarini eklersek rahatlikla yapilabilir gibi gorunuyor temettu beklentim ise 2 lira net minimumdur.Her halukarda hizli buyuyen bir sirket var ama 4 lira hbk nin cok kotumser bir tahmin olacağını dusunuyorum kimseyi mutlu etmez

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    2. çeyrek 1. çeyreğe benzer gelecek. Haziran, Temmuz aylarında işlem hacimleri arttı. 3. çeyrek ve 4. çeyrek kuvvetle muhtemel daha iyi olacak ama bu artışlar acayip artışlar olmayacaktır.

Girişim sermayesi fon değerlemesi yine 4. çeyrekte olur muhtemelen. Oradan yine pozitif değerleme bekliyorum, dolar ve iştirak büyümesi kaynaklı. Ne kadar büyür bunu kestirmesi zor açıkçası. %40 altı olmaz bence.

2023 için 7-8 milyar arası bir net kar bekliyorum. Sermaye artışını kar payından yaptılar. Bu durum temettü miktarını oransal olarak düşürecektir.

Tüm bunları düşünerek 2023 karından temettüyü konservatif bir yaklaşımla 4 lira diye hesaplıyorum. Üzeri olursa ne ala. Keşke olsa çok mutlu olurum herkes gibi

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by moriarty Yazıyı Oku
    Biraz karisti galiba ben hisse basi kar 8 tl olabilir dedim siz temettu hisse basi 4 olabilir diye belirtmissiniz sanirim

Sermaye arttirimi 2022 yili karindan yapildi 2024 te odeyecegi temettu 2023 karindan yapilacaktir bu nedenle sermaye arttirimi temettuyu oransal yada nominal etkilemez diye dusunuyorum

2. Ceyrek kar rakami birinci ceyrekten daha iyi gelecektir diye dusunuyorum (islem hacimleri bir tik dussede kredili islemlerin artisi ve faizlerinin yuksek olusu ayrica daha az faiz gideri nedeniyle) ilk ceyrek ve 2 ceyrek toplam kar 3 milyar civari olabilir yani hisse basi kar 2 tl civari olacak geriye 6 lira kaliyor 3 +3 3.ve 4. Ceyrekte yeniden degerleme vs karlarini eklersek rahatlikla yapilabilir gibi gorunuyor temettu beklentim ise 2 lira net minimumdur.Her halukarda hizli buyuyen bir sirket var ama 4 lira hbk nin cok kotumser bir tahmin olacağını dusunuyorum kimseyi mutlu etmez

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet haklısınız, ben nasıl olduysa hbk yı temettü gibi okumuşum. Kusuruma bakmayın lütfen. Ben temettü rakamından bahsediyorum.

Sermaye artırımı yapılmasaydı o miktar dağıtılabilir kar rakamı içinde kalacaktı. Şimdi sermaye kalemine girdi. O sebeple temettü hesabı yaparken bunu dışarıda bırakmamız gerekiyor. Ben böyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen

2. çeyrek 1. çeyrek kadar kar yazacaktır, belki belirttiğiniz gibi bir tık üzerinde 1,6-7 gibi. 3. ve 4. çeyreklerde karın 2 civarında olabileceğini düşünüyorum. 1,4+1,6+1,9+2,2=7,1 yapar, üzerine de iştirak karlarını ve yeniden değerlemeyi eklersek 9 civarı bir net kara ulaşabiliriz. Benim hesap bu şekilde.

3. 9 mil. Kar beklentiniz varsa prensip olarak %30 kar payi dagitmayı benimsemiş bu da tahmini 1,80 temettü demek.
     Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Evet haklısınız, ben nasıl olduysa hbk yı temettü gibi okumuşum. Kusuruma bakmayın lütfen. Ben temettü rakamından bahsediyorum.

Sermaye artırımı yapılmasaydı o miktar dağıtılabilir kar rakamı içinde kalacaktı. Şimdi sermaye kalemine girdi. O sebeple temettü hesabı yaparken bunu dışarıda bırakmamız gerekiyor. Ben böyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen

2. çeyrek 1. çeyrek kadar kar yazacaktır, belki belirttiğiniz gibi bir tık üzerinde 1,6-7 gibi. 3. ve 4. çeyreklerde karın 2 civarında olabileceğini düşünüyorum. 1,4+1,6+1,9+2,2=7,1 yapar, üzerine de iştirak karlarını ve yeniden değerlemeyi eklersek 9 civarı bir net kara ulaşabiliriz. Benim hesap bu şekilde.
    SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Babakan83 Yazıyı Oku
    9 mil. Kar beklentiniz varsa prensip olarak %30 kar payi dagitmayı benimsemiş bu da tahmini 1,80 temettü demek.

SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet haklısınız. Yanlış hesap bağdattan döner demişler. Teşekkür ederim düzelttiğiniz için

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •