Seçimden sonra yoğun olucam demiştim.. Son 3 günüm..
Keyfini çıkarmaya çalışıyorum.. :kalp:
Bol kazançlar herkese:hi:
Printable View
Seçimden sonra yoğun olucam demiştim.. Son 3 günüm..
Keyfini çıkarmaya çalışıyorum.. :kalp:
Bol kazançlar herkese:hi:
Dow da 32940 bekliyorum kısa vade. Veri ile belki bir tepkime olur.. 32250 aşağıdaki sağlam hedefim..
Günaydın Dore
Altında geri çekilmeyle işleme girdim Dore.
Aşağıda 1925 'lerde bir Dev Destek ile Sıradan Destek çakışması var. O yüzden 1926,50 'te TP koydum. Ve şu anda da yine başka bir Dev Direncin altındayız, üstüne kolay kolay atacağını sanmıyorum.
Senin hedefinle de örtüşüyor aşağı yukarı, 1920 bekliyorsun diye biliyorum.
İnşallah STOP etmeden hedefe gider.
https://i.hizliresim.com/9qcuosg.png
[Senin sayfan diye tahmin etiğim trendi Pembe Renkle işaretledim]
Selim bey merhaba:hi:
Benim hedeflerimi değil pozisyonlarimi baz alın her zaman..
Altın 1920 bekliyorum ama yukarıda 1973 fibo hedefi yaptı oraya da gidebilir.. Aşağı beklentim daha ağır basıyor..
Ben Altında işleme girersem değerlendirin olur mu.. İşleme girmem demek kendimden çok emin olmam demek çünkü..
Bakın Dow da işleme girdim.. Kısa pozisyonum var.. Kendimden eminim..
Ama Altında islemim yok.. Daha sağlam bir sinyal olursa giricem.. Beklemedeyim..
İnşallah düşer kazanırsınız diyeyim..
15.30 da önemli bir veri var. İyi gelirse düşer..
Sabah Tuğbacımı dinledim yine..:yes:
Akşam da Cüneyti dinliyorum.. Pekisiyor..
Bizim havuz açılmış daha yeni gördüm.. Siftah yapamadım.. Hava soğuk çünkü burda.. Halbuki geçen sene bu zamanlar denize giriyordum Didim de..Buz gibiydi su..:)
Bir arkadaşımla konuştum uzun süre.. Herseyi var ama mutlu değil.. Tatile çıkmayı düşünüyor.. Ve işinden ayrılmayı da.. Yeni bir başlangıç istiyormuş..
Dün de başka bir arkadaşımla konuştum sana çok imreniyorum dedi.. Öyle de guzel bir hayati var ki.. Neyime imreniyor anlamadim.. Herkes kendinde olmayan şeyi istiyor..:notr:
Şimdi şu anı yaşamıyor kimse.. Genel sorun bu.. Bu konuda yazicam.. Dizim bitsin.. İzlediğim dizi de biraz bununla ilgili..:yes:
Herkes aynı şeylere sahip olamaz.. Ama herkesin bir hayati var doya doya yaşaması gereken..:kalp:
Dow 32720
Altın 1753
Şu an..
Altında bence 2050 dolar civarında Türkiye den gelen talep azalması ve TCMB nin altın satışları kısmen etkili olmuş olabilir. Son 100 dolarlık düşüşte.
Yakında bu satış bitince tekrar yeni bir taleple tekrar yukarı gitme ihtimalini ben daha yüksek görüyorum.
Ayrıca fiziki ve sanal altındaki alış satış makas aralığının yüksek olmasından dolayı % 5 lik altın ons düşüşünün çok fazla değeri yok gözüküyor .Al sat hamlesi sırasında makas bu farkı neredeyse tamamını alıyor.
Selim bey ayni şeyi yazmışız:)
Yani etkiliyorsa cidden ilginç.. Belki dünyada Altın az bulunur birsey o nedenle bu etki olmuş olabilir:)
Mümkün:yes:
Düşününce..
Aaa teşekkür ederiz Sn HURKUŞ bu detay icin:yes:
Selim bey ne iyi arkaşsınız.. Bitanesiniz:):):)
https://www.instagram.com/reel/CpndL...RlODBiNWFlZA==
15.30 da görüşmek üzere..
Sevgiler hepinize:kalp:
Kısmen etkili olmuş olabilir.
2023 ün ilk aylarında çok büyük talep vardı Türkiye den biliyorsunuz.
Mayıs ayında bizden talep kesilip hatta bizden satış geldi diyebiliriz.
Bu konuda İngilizce ve Türkçe çok haber çıktı.
https://foreks.com/haber/detay/6405c...-57-5-ton-oldu
Bizden biraz satış gelince geri çekildi.
Bence 1950 lerde biraz yatay gidip tekrar yukarı yükselmesini bekliyorum.
Altın ons çıkarma maliyeti devamlı yükseliyor.
Her yeni maden yeni altın rezervi için daha derinlere inecek yada daha zor iklim koşulları olan bölgelere gidecekler.
https://www.tradingview.com/x/Sxko8ZpV/
Gider gelir ama düzeltme sürer gibi görünüyor bana.
Why did Turkey sell nearly 100 tonnes of gold in April and March?
https://www.kitco.com/news/2023-05-2...and-March.html
Görüşürüz:hi:
Fx hesabimdan Altin uzun pozisyon açtim simdi..
Maliyet 1953.30---Kar Al 1973 :kalp:
Sembolik açtım.. Sadece kanal içindeki hedefi yapacak mı diye..
Merakla bekliyorum sonucu:yes:
https://www.tradingview.com/x/qtOeCLVn/
Nasıl bir kanal? Böyle mi?
1930 civarlarından etf'ye girer miyim diye bakmaya başladım ben.
JXY beklediğim gibi gitmiyor. Setup bozuldu bozulacak.
Az zarar var. Önümüzdeki hafta kritik, bakalım poz terket sinyali gelecek mi?
Herkese slm.
sn selym vasıtasıyla iki başlığı takip etmeye başladım.
Zincirleme reaksiyon oldu.
Sn selym dostumun yazısı dikkatimi çekti .Takipdeymiş.(sonuçta bizde "kapanışmetre"nin yazıcısıyız :)
Derken sayfasında GBPUSD haricinde Au geçince ve Goldrush sayfasını gördüm.
Derken "Goldrush" a bakınırken. 2 saygın dostumu gördüm.( sn başkara ve sn Luckyplayer) .
Pek altında pozisyon almam.
Yalnız şöyle bir sıralama var gibi sanki ama tamda emin değilim.İddialı konuşabilecek bilgi düzeyim yok.Yazdıkalrım kesin öyledir şeklinde algılanmasın lütfen.
Amatörce görüşlerim........
a-Altın yükselir
b-Yükseldikce yatırımcı ilgisi artar.
c-Yükselen fiyatlar düşük fiyat nedeniyle kapanmış madenlerin tekrar açılmasına vesile olur.
d_Yüksek fiyatlar ziynet altın talebini düşürür ( düşükken bilezik alanlar misal bileziğini bozdurur,takılar yarımdan çeyreğe düşer gibi gibi )
e- fiyat arz talep dengelenip doyum noktasına ulaştığında tersi işler.
( fiyatlar azalır,azalınca yatırımcı ilgisi(sürü) azalır. ziynete talep artmaya başlar,düşen fiyatlar madenlerin birer birer kapanmasına sebep olur vs vs..)
(Bunların arasında büyük altın rezervi olan M.B larının alım ve satımlarını es geçtim araya bir yere sıkıştırmak lazım).
(faiz ile ilişkisini de es geçtim ).(döngüler uzun .uzun olduğu için ülkelerdeki enflasyon haliyle banknotları biz deki kadar olmasada yüzde 3-5 yıllık aşındırıyor.Hesaba katmadım.)
Bunlardan başka birçok sebep var diyorlar Hintlilerin takıları vs ama o kadar derinlemesine incelemedim.
Şimdi bir üçüncü kanallı grafik paylaşıp benim balataları yakmazsınız umarim:):):)
Sn pisyedili01 selam :hi:
Tespitlerinize katılıyorum. 1930'lara gelmesi daha uzun sürebilir. Bununla birlikte herhalde şöyle olacak diye plan yapıp eli böğründe kaldığım çoktur..
Ben haftalık grafiklerden baktığım için 10-20 dolar önemli değil. Tabi fiyat al sat optimizasyonu yapmak için uğraşıyorum ama asli unsur olarak bakmıyourm..