Ben de artik asagidan alip yukaridan satacagim.
Biktim beklemekten :)
Printable View
Ben de artik asagidan alip yukaridan satacagim.
Biktim beklemekten :)
Sn.mtngvn,
formasyon ve hedefini çıkaralım...önümüzde duruyor..kağıdın ismi önemli değil..orda ki kritik noktaları belirliyorum..
156 var ilk etapta sonra 137..zaten kademeli bakıyoruz gün be gün takip ediyoruz..
formasyon diyor ki herşey çalışırsa 90 lara gelir...
sonra kağıdın ismine geçiyorum:) ..tuprs...
gelmez...o kadar gelmez..
ama 156-137 arasında biraz dolaşır..hatta 137 ye de iğne atar..benim kabul ettiğim en kötü senaryo..onu takip ederim..sizin dediğiniz gibi temettü teamülü ve karşılığıda var..kağıdın adı var..
düşüş başladı..156 yı geçti,154 den çıkarım...140-141 de %80 ni toplarım..düşüş devam ediyor,137 den de düştü.en son malı da 132-133 den alırım...
dibi ve tepe yi yalnız acemiler bulur...acemiler arar..
156 dan satıp 90 lardan almak yok..
bu sorunuz vesilesi ile teknik den istifade şeklimi de açıklamış olayım..sonra çok yanlış anlaşılıyoruz...
Bismillah
Tatilin ilk günü ilk parti alımlarımı yapmaya başladım.Tüpraşın dönüşüm/değişim planları ,favök ve karlılığında yaşayacağı büyük ve kalıcı sıçrama ile bambaşka bir şirket haline gelecek olması ve tabi edeceği muazzam karların dağıtılabilir kısmının %80 ini temettü olarak dağıtacak olması aşırı cezbedici.Hedef Allah ömür verirse 2030 sonrası.Sabır göbek adımız,irade ile yılmadan 2030 sonrası tüpraşı biriktirme devrinin kendi adıma startını vermekten mutluluk duyuyor ford forumundan dudu ve gürsel abilere selam ediyorum.Haydi bismillah.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her ikisi de vardi zaten bende de.
Bundan sonrasi icin TUPRS oranimi artirma planlarim vardi...
Stratejimde bir degisiklik yok.
Istikrarli ve kararli bir sekilde yola devam...
SON DAKİKA... Tüpraş, İran'ın el koyduğu 1 milyon varil petrolü geri aldı-https://www.ekonomim.com/sektorler/enerji/son-dakika-tupras-iranin-el-koydugu-1-milyon-varil-petrolu-geri-aldi-haberi-756914
Soke soke aliriz..
Kimse bizim malimizi yiyemez.
28 eylül 2023 ile
3 mayıs 2024 arasında olan
hem RSI, hem MACD de de görünen devasa negatif uyumsuzluğu işaretleseydin keşke:)
sar indikatörü kısmen severim ama agresif değildir.
ema fiyata yapışır,özellikle düşüşlerde sana kaybettirir..
sma daha iyi sonuçlar verir..
vs.vs.vs
uymusuzlukları kaçırma:)
https://i.hizliresim.com/synch9s.png
Mac d nin ayarlarını 12-26 ya getirmişsin yine..
bu uyumsuzlukları görmedikten sonra rsı ve macd ye herkes gibi bakarsın o da birşey söylemez sana....naçizane...
Tüpraş güncel durumu, dönüşüm hikayesi ve gelecek kar beklentilerine dair konuşmaya çalıştım.
https://www.youtube.com/watch?v=XwQpce6XCSg
Teşekkür ederiz, lakin şu an kabaca 10 milyar dolar şirket, 2035 yılına kadar 5 milyar ve 2050 yılına kadar toplamda 10 milyar usd yatırım yapacağını beyan ediyor ve hali hazırda yatırım harcamalarına da başladı, tüm bunların karşılığında 2030 yılına kadar kara katkısının,- söylenen ortalama 80-100 milyon usd’den- çok daha fazla olacağını düşünüyorum
Yanlis hatirlamiyorsam plan 2022 basi basi aciklandi 10 yil surecekti.
Yukarida yazilanlar hedefler diye biliyorum.
2050 de carbon notr olma gibi.
Sirketin web sayfasinda plan duruyor olmali.
Girip bakmak lazim.
https://www.tupras.com.tr/tr/stratejik-donusum
Nasil heyecan veriyor mu?
2022-2035 yılları arasında toplamda 2,3 milyar $ yatırım yapıp 3 milyar $ favök katkısı olacakmış
Tüpraş 2022 favök 3,3 milyar $, 2023 favök 2,7 milyar $
Heyecan veriyor mu??
Bugün kimsenin tadı tuzu yok
155 tlye geleceğini tahmin ediyorum.daima takipteyim .az kaldı.155 tlden 45 binlotla tekrar tüpraş ailesine katılmayı bekliyorum. ALLAH hakkımda hayırlısını versin.inşallah
Fayisin bereketi yok.
Büyük şirketler ekonominin büyğmesine paralel hareket ederler genelde.
Entek ile dısarıya göz kırpan Tüpraş sürüdülebilir rafineri hidrojen yatırımları noktasında da dısarıya göz dikmeli ve entek bünyesinde rüzgar güneş işinde vites büyütmeli.
Bazı şirketleri globalde iken tüpraş globalde değil.
Dolayısıyla tüpraş ı globale cıkarmaları icab eder düşünceleri o yönde olacaktır.
Rafineri almak da bunun bir parçası.
Bunu yapacaklardır demiyorum ama yaparlarsa güzel olur.
Yok rafineride dısarıya cıkmayalım derlerse entek bünyesine dısarıda büyütmek için para harcayacaklardır.
Yine aldıkları hastane için de dediğim geçerli.
Dısarıdan hastaneler alıp yabancı ortaklık kurabilirler.
Tüpraş a da yabancı ortak lazım.Özellikle entek ayagından yabancı ortak güzel olur.
Ytd
Benim de geleceğe vizyonum şirketle ilgili bu.
30% unu exxon mobile verelim şirketin, çeyreklik temettü yatırmaya başlarlar belki
RUP bakımının sonlandığı bu çeyrekte kapasite kullanım oranında artış bekliyoruz. İlk çeyreğe kıyasla ağırlıklandırılmış ortalama ürün marjlarında 2$ gerileme öngörsek de artan kapasite kullanımı ve parasal kayıptaki normalleşme, ilk çeyreğe kıyasla daha pozitif bir kâr rakamı (2.423 milyar) beklememizi sağlıyor.
GarantiBBVA
https://www.garantibbvayatirim.com.t...t-39658-2x.vsf
O tarafta lisanslar alındı epdk'dan (kafamıza göre santral kuramıyoruz epdknın planları ve izne dahilinde yapılabiliyor), alınan lisanslar gerçekleştirildiğinde neredeyse dört katına çıkacak mevcut kapasite. Ancak sektördeki karlılıkların azalması yapım işindeki iştahı azaltmış olabilir.
Belki yurtdışı düşünülebilir, bg romanya yunanistan macaristan gibi ab ülkelerinde iyi hibe ve teşvikler de vardır. koçlar iyi yönetiliyor bizden daha iyi fikirleri vardır muhakkak.
Kasa da ki parayi ne yapmayı düşünüyorlar.
Dün ikinci parti alımlarıda yaptık, bugünde 3. Parti alımlara başladık.Rusya bugünden itibaren benzin ihracatını yasakladı,dizel ihracatınıda yasaklamayı değerlendirdiğini açıkladı.Bunun sonucu son 1 haftadır Akdeniz marjlarında yukarı hareket başladı.Biraz daha zamana yayarak alırım diyordum ancak Rusların ihracatları yasaklaması marjları tekrar yukarı yapmaya başlayınca elimi hızlı tutmam gerekiyor.
Hayatımın ilk uzun vadeli yatırımını yapıyorum,bundan önce en çok 2,5 yıl Froto 2 yılda traktör taşıyıp 2 ay kadar önce exit larını yaptım.
Vade Allah nasip kısmet eder ömürde verir o günleri görürsek 2035 ve sonrası….
Dönüşüme ve şirketin bundan sonra %80 temettü verimi ile dağıtım yapacağını deklare etmesini heyecanla karşıladık.
Durmak yok toplamaya devam.https://media0.giphy.com/media/hQw1H...ehiq/giphy.gif
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi