Oralet sap sarı bir gül sever. Sataşmayın. Hektaş'ta da arkasında dudu vardı...
Printable View
Oralet sap sarı bir gül sever. Sataşmayın. Hektaş'ta da arkasında dudu vardı...
Oralet sadede gelirsek sarı gülü seven dikenine katlanır...
Biz isikenderin vuruşan evlatlarıyız...
Nedir bu sendeki Sarıgül sevdası? Şöförünü basından tanıdık da sen de kapıcısısın galiba :evil:
Sarıgülün dikeni sana da batmış ki sayıklayıp duruyorsun. Dervişin fikri neyse zikri de odur.
@onuncu köy , bu kaçıncı nikle üye olmak yav foruma? Hektaşta gülün dikenini yiyip acısını unutamayanlar, kıçlarının üstüne oturamayanlar farklı farklı niklerle gelip kıt akıllarınca laf sokmaya çalışıyırlar ama dikeni yiyen sizsiniz hemi de deve dikeni.
oraletin hektaştaki geçmiş yazılarını okuyun anlarsınız.
https://youtu.be/AqxOxx3V9GQ?si=jgk-KG-ptbJMdRkn
Efkarlanalım biraz sabah sabah.
Yatırımlar bitecek de çinle rekabet edecez de para kazanmaya devam edeceğiz de hayat zormuş meğerse….
https://youtube.com/shorts/T2exlz1sr...xN7dBOmEaNHlIH
Vehbi koç u anlatırlar her oturdugu yerde yemek yerken diyatları öğrenirmiş önce.Ben vehbi koç um deyip hapır şupur yemezmiş.
Bir de dudu ya bak ahtapot vs gömüyor😀
Hiç şaşmıyor mallar toplanırken endeks altı getiriler sat raporları havada uçuşurken dağıtım dönemlerinde endeks üstü getiri hedefli yüksek seviyeli risklerden ve bozulmalardan hiç bahsetmeyen al raporları havada uçuşuyor.Geçen ay deniz şimdi İş.
Bu kurumlar hisse 2022 de 200 liradan geçen ay 1200 e gelene kadar geçen 2 yıl zarfında hiç ortada yoktu.Hisse zirveyi gördü yabancı hisseleri dağıtıma start verdi ve jan janlı al raporları ard arda gelmeye başladı.
Klasik Türk borsası,oyunlar hep aynı.Hedef her daim ky nin cebindeki üç kuruş.Doymak nedir bilmiyorlar.Ky bu sırtlanların ve kendi içindeki şapşalların arasından zekası ve duygusuzluğu ile etki alanlarından sıyrılıp fark yaratıcı şekilde strateji çizmeyi öğrenemedikçe bu devran güçlünün zayıfı ütmesi şekliyle devam edip sürecek.
Bakalım bundan sonra ki jan janlı al raporu hangi kurumdan gelecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Frod otosan yurt içine çok fazla mal veren bir firma değil.. Ve genelde ticari araçlar satan bir firma.. Yurt dışı ağırlıklı çalışıyor... Frotoyu tofaşla kıyaslamak büyük hata olur.... Türkiyedeki satışlardan çok yurt dışı satışlarına odaklanmak lazım....Sektörü tanımadan ne kadar çok yorum yapan var...
Sarı gül ü seven dikenine tevbe ya
Aslına bakarsanız ky nin en büyük düşmanı yine kendi içindeki diğer ky ler.Çoğu sektörün dinamiklerini bilmez,kılcallarında işlerin nasıl yürüdüğünü bilmez ama mal alınca çıkıp sektör uzmanı gibi yalan yanlış şeyler yazar durur.Böylelerini bi halt sanan zaten her şeyden bi haber diğerleri etkilenir hemen o da sağda solda kendisine yem olarak yazılan raporlardan okuduğu şeyleri yalan yanlış o da başlar yazıp çizmeye.Zincir halkası gibi…Sen bana gaz ver ben ona o tekrar bana[emoji2]Bunlar aldıkça yabancı satıp hisse önce patinaj sonra düşüşlere başlayıncada bu sefer küfür kıyamet seansları,yatırımcı ilişkilerini darlamalar,sosyal medya beddua seansları….
Aslında tamda burada ve diğer sosyal medyalarda olanları yazdım,yıllardır hep aynı davranış kalıpları.Sistem bu çirozları ütmek üzere kurulu.Çiroz olmamak için okumak,çalışmak,mesai harcamak lazım.Bunu dediğinde ky hemen seni kötü adam ilan eder.Öyle ya şapşik kısadan köşeyi dönecek,sen bunları yazınca sanki ona engel oluyormuşsun gibi algılıyor.Böylelerine bende acımıyorum ama iyi niyetli temiz insanlarda çok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Frord otosanın binek oto pazarındaki payı sadece %3 küsür :) :oleyo:
[IMG]https://i.hizliresim.com/h1bfp3z.png[/IMG]
Kısmet olursa 2. alım dalgamı 1002 de hedefliyorum.. Gelirmi bilmiyorum..Ama gelirse ciddi fısat olur benim için. Sonraki alım yerim de 970-75 arası olur..
Yanlış bir anlayış, ne dilediğinize çok dikkat edin, umarım sizin gibi söyleyenleri dinlemezler...
Türkiyede kurların enflasyona ilişkisini duymamışsınız, döviz kurundaki her %1'lik artış, TEFE'de yaklaşık %0,5 bir artışa yol açıyor.
Hane halkı birikimlerini dövize kaydırıyor, vs vs kısaca yıkım getiriyor ekonomiye,
Aşağıdaki linkte verilen bilgiyi bir okuyun, sonra böye yorumlar yazmaya eliniz gitmeyecektir.
https://iupress.istanbul.edu.tr/tr/j...in-incelenmesi
saygılar, sevgiler, YTD
en son batırel diyordu, şakkadanak satacaksın doları diye, sonra dolar 8'den 18'e çıktı.
saygılar, sevgiler, YTD
şimdide yardır yardır, döviz topluyor merkez bankası, hem gerçek enflasyonun %110 olmasından şikayetçi hemde, dilediği şeye bak.
sal dövizide ne oluyor gör, dövizi şakkadanak satınca, ha böyle %110 gerçek diyorsunya, sonra mesajına, şunu yazarsın. gerçek enflasyon %210. hey allahım ne günlere kaldık.
saygılar, sevgiler, YTD
Dövizin baskı altında olmadı faizlerin yüksekken zararlı bir şey.
Bu esnada yapısal adımlar atılması icab ediyor ama o da yapılmıyor.
Yapısal reformalar nedir ilk iki maddeyi söyleyeyim:
1/ kurumların özerkliği
2/ nüfus ıslahı(nüfus planlaması)
3/ eğitim kalitesi
Yoksa finansal adımların hiçbiri kalıcı etki yaratmaz.
1. Adımdan sonra da kayıtlı ekonomiyi yüzde 100 e yaklaştırmak icab eder vergi üretim kaydı vs
Tarımda bile kaç hayvan var kac lt gram ton ğretim yapılacak vs harfi harfiyen bilinmeli.
İşin bu tarafı da herkesce bilinen önemli bir husus.
Ytd
Bu İş Yatırım Froto raporu ne saçma yav.
2023 Gerçekleşen net kar 49 milyar lira
2024 Beklenen net kar 37 milyar lira
2025 Beklenen net kar 41 milyar lira
2026 Beklenen net kar 37 milyar lira
3 yıl boşa kürek çekeceğiz yani öyle mi?
Ayrıca şu cümle nasıl bir cümledir?
"Ford Otosan'ın FAVÖK marjının uzun vadede ihracatın cirodaki payının artmasıyla yüksek tek haneli rakamlara gerilemesini bekliyoruz."
Bak akademik olarak bakarsan önce M3 para arzına bakman lazım.. Şimdi o tartışmaya girmeyelim. Yoksa burda sana saatlerce yazabilirim... Sıkıntı para bolluğu ve enflasyonuda yaratan bir numaralı etken budur... TL nominal olarak değerli kalıyor ve ihracatçıda, turizmcide zarar ediyor.. Sen yükske faizle döviz topluyorsun.. Çok bilmişlik taslamak için çok şey bilmen gerekir... Şimdi sana girerim sanayiden, kaldor yasalarından öbür tarafdan arturhur okun yasasından çıkarım.. çünkü hepsinin para politikaları ile alakası var...Ama önce bence şu tavrını ve yazdığın üslüba dikkat et...Ayıp oluyor valla :)
enflasyonda beklenti yönetimi yapılıyor, eğer beklentiyi piyasada kıramazlarsa, bu kurlar uzunca bir süre bu seviyede tutulur.
Işık saçanın yöntemi ile tutmuyorlar dövizi, şuan yüksek TL faiz ile, doların yükselme beklentisi kırılıyor, gavurlar geliyor, senin tahvillerini alıyor, senin merkezde gelen dolarları alıyor, rezerv biriktiriyor, rezerv güçlendiği içinde risk pirimin düşüyor, risk pirimin düştüğü içinde, yurtdışı borçlanma maliyeti düşüyor.
TL kredi el yakıyor ama yurtdışı borçlanma maliyeti düşüyor, yurtdışından harıl harıl borçlanıyor özel sektör.
Hocam rakamlar şunu söylüyor, ve rakamlar malesef yalan söylemez, Her %1'lik döviz artışı , % 0,5 tefe artışı, korkunç bir oran.
Şu anlayışta yanlış, ihracatçıyı TL'yi değersizleştirerek desteklemek, resmen emek sömürüsü istiyorsun, değersiz TL'den nasıl faydalanıyor firma, ucuz işçi ücretinden, bi zahmet sömürmeyin artık şu işçiyi.
Firmalar birazda ucuz TL den değilde, verimlilik yaparak para kazansın bir zahmet. sömürüye dur de. yeter çekin elinizi garibandan.
saygılar, sevgiler, YTD
Kardeşim buna itirazım yok zaten... ama bundan önce asıl sorun TL likiditesi.. m3 para arzı... Bunu durdurmadan dövizide, enflasyonuda duruduramazsın..bir yerde patlar gider... para arzını azaltacan, dövizide kademeli enflasyon kadar artıracan... ama bunlarda tasarruf falan yok... Kamu tasarrufu yok.. Para arzı düşmüyor..düşmeyince enflasyonda düşmez :) Önce para arzı düşecek, kamuda tasarrufla.