Tahvil içerikli fonlardan hayır gelmez ,illa faizci oluncaksa vadeli günlük hesaplarda değerlendirmek en iyisi ,
On hs. plus harcama yapmadan 49 veriyormus dun 50 idi.(500k ustlimit 40 k pasif)Bende 43 gözüküyor.
Enpara 1.5 m ustu 45> 42.5 düşmüş
Nkolay 44.
Dün tüm ppf ne var ne yok bozdum 38.3 ten euroya geçtim iyi mi kötümü yaptım bakacağım.
Merkez den 7,5 puanın üzerinde indirim bekleniyor
https://www.yenisafak.com/ekonomi/me...eniyor-4681274
Enflasyonu belli bir seviyeye indirene kadar dövizde ciddi bir yükseliş beklemiyorum diğer türlü uyguladıkları program çöp olur.Dövizde her artış enflasyon olarak geri döner.Tahminim ve beklentim 5-6 ay daha dövizi baskılamayı sürdürecekler sonrasında aylık enflasyon artışı kadar (belki biraz daha fazla )dolarda artışa yol verecekleri şeklinde.Faizi 30 lu seviyelere indirmeden doların ipini serbest bırakmazlar diye düşünüyorum ve bu da kontrollü olacak.
Maliye açısından 500 gerekli oda supriz olmaz:evil:
Tahminlm 500 :ok:
Y.Şafakçı tayfanın medya binasındaki çayocağı, yemekhane, güvenlik görevlileri ile yaptığı kamuoyu yoklamasından 7.5 puan faiz indirimi çıkmış herhalde.
Adamlar ellerinde bir yıldır artmayan dolarla kalınca tek umutları şok faiz indirimi kalmış.
BRENT PETROL 68,63 DOLAR İLE ARALIK 2021'DEN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ....
Trump piyasaya iyi geliyor...
300 de benim tahminim olsun....
2 yıllık %3 düştü
500 de benden. Saygılar
Geçen ay sattığım ppf aylik 3.32 getirmiş neti 3.07
ben tamamını 45 ten bağladın nerdeyse neti 3.14 matematik kardasin diyor ama stopaj farkindan dolayı karda olmam mumkun degil:Sad:
250 bp....
500 puan bekleyen asalak enflasyon lobisi babaları aldı..
sonraki 4 toplantı da 250şer indirir,sonra bekle-gör yapar.
ForInvest Haber'in aldığı bilgiye göre, yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzin grubunda 2,06 TL'ye fiyat indirimi gerçekleşti.
ForInvest Haber Merkezi
Foreks
ForInvest
4-5 günde eurolarım % 4 getiri yaptı.hepsini tekrar ppf yapsam muhtemelen aylık net getiri % 6-7 lere gelecek.acaba euro daha gider mi teredütteyim..
Bu hafta aylık-3 aylık oran alan oldu mu?Aylıkta akbank ve halk bankası 42,50 veriyor.
95 güne kadar da 42 oran mevcut.
Euro yatırımım çok iyi gidiyor.yine kumarda kazanıp aşkta kaybediyorum her zaman ki gibi orası ayrı :))
Burda bahsedilen tlref endeksli tahvilleri biz alabiliyormuyuz
MK %49a denk geliyor der
https://youtu.be/znGC-OaYsXw?t=557
TCMB: ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ VE FİYAT İSTİKRARI SAĞLANANA KADAR SIKI PARA POLİTİKASI DURUŞU SÜRDÜRÜLECEKTİR...
TCMB: POLİTİKA FAİZİ ÖNGÖRÜLEN DEZENFLASYON SÜRECİNİN GEREKTİRDİĞİ SIKILIĞI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE BELİRLENECEK...
TCMB: KURUL POLİTİKA FAİZİNE İLİŞKİN ATILACAK ADIMLARI ENFLASYON GÖRÜNÜMÜ ODAKLI, İHTİYATLI VE TOPLANTI BAZLI BİR YAKLAŞIMLA BELİRLEYECEK...
Meali: Y.Şafak ne kadar yazarsa yazsın gaza gelmeyeceğiz. Ufukta 250 puanın üzerinde faiz düşüşü yok.
Bu ayki enflasyonla 36 ya iner 650 bp marj pas geçmesi için aradaki farkin kapanması lazim
Bu ZBJ iyice battı,sıfır stopajlının mevduat eşleniği 43-44'e kadar indi.
Ppn 0.093 getirmiş beter olsun
Merkez bankasının peş peşe faiz indirimlerinden sonra PPF lerin eski cazibeli getiri dönemi bitiyor. Getirilerin düşmesine şaşırmamak lazım..
Ppfler deki para miktarı cok büyük herkes aynı anda çıkış kapisina gitmesin diye 250 250 gidiyorlar yoksa 500 luk marj var bu 500 luk 0 stopajlari da yok eder ki bugunku getiriler bile rezalet.
Mevduatta en iyi neresi var dostlar..
Sent from my iPhone using Tapatalk
PFF nin yarısını 1/2 avro 1/2 dolara gömmüştüm şu an avro tarafında net %10 oldu, o vakit sana yazmıştım sanki, en geç çarşamba gibi 40 alışa gelmesi lazım, avroları satıp tekrar tuvalet kâğıdı alacağım :)
Avrupanın 2 yıl içinde bratislavaya dönüşme ihtimali var, en değerli emtia gelecekte tuv kâğıdı olur. senin yerinde olsam karton mukavva tuvalet kâğıdı istiflerdim, avro dolar çok getirmiyor, tuv kâğıdı son 3 yıl da 10 kat arttı yıllık %333 artış olmuş :he:
tuvalet kâğıdı ilerde sadece zenginlerin ulaşabileceği ürün haline gelecek :ok: