[emoji16][emoji16][emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Temettünün, toplam portföy büyüklüğüne katkısını matematiksel olarak anlatabilir mi birisi? Anlamak isterim.
Anlatamaz, böyle bir şey yok zaten. İkisinde de yok.
Tartışma 7. gönderide bedelsiz temettüden iyidir denince benim 14. gönderide neden iyidir yatırımcının cebine paramı koyar mesela sorumla alakalı.
Temettü yatırımcının cebine para koyar, ortaklık oranınız aldığınız paraya rağmen aynı kalır. Hatta aldığınız temettü ile dönüp aynı hisseden alırsanız ortaklık payınızı arttırma olanağı sağlar.
Bedelsizde durduk cebinize para girmez, ortaklık payınızı arttırma durumunuz olmaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temettü candır,temettüden vergi ödemek isremiyorsan PAGYO.
Vergi veririm dersen uzun vade SODA VE SODSN
Topiğin ismi düzenli temettü verenler olsaydı daha uygun olurdu.. Şu an düzenli temettü ödeyip nispeten karlılığını korumayı başaran 2008 teknik rasyolarına dönen, döviz borcu düşük, hisse taraması yapıyorum ve uzun vade yatırım stratejisi için ADEL, AKÇANSA GÖZÜME İLK 2 ÇARPAN HİSSE... Yurt içi satışlarda bıçak gibi düşme olsada nispeten karlılığı koruyan ve temettü politikasından bugüne kadar taviz vermeyen ttrak 3.cü gözüme çarpan şirket..
Yönetim onay verirse başlığı düzenli temettü ve bedelsiz veren şirketler vb. değiştirebiliriz.
Bir de ilk gönderiye hisselerin listesini/sürekli güncellemesini yapmak istiyorum gelen yanıtlara göre ama maalesef gönderiyi değiştiremiyoruz.
Bu arada ADEL 1997'den beri aralıksız temettü vermiş. :bravo: