.....budur işte.! 👍 iktidar değişimi, secimlerle, uzlaşma ile, koalisyon hükümeti v.s, v.s. ülkenin sıkıntıları artık çö-zü-le-mez..ben çok karamsarım. tedbirimde bu karamsarlık üzerine. seçimle. iktidar değişecegine zaten inancım yok..
Printable View
Haklarını vermem gerekir BETON hala iyi dayanmaktadır. Bu kadar sorunlu bir yılda dahi batan büyük bir BETONCU olmamıştır. Nef denilen BETONCU fazla dikkatimi çekmektedir , eğer arkasında bariz bir AKP desteği yoksa bu kadar projeyi aynı anda becerecek finansmanı nasıl sağlamaktadır !....
kasım 2016 da yine aynısı olmuştu dolar roketlerken yapılan yorumlarda kendini büyük üstad erkan yolaçın katiyen o iki kelimeyi kullanmayacaksınız dediği evet hayır yarışmasında sanan ekonomistler katiyen kullanmak istemedikleri kelimeyi '' FAİZ'' olarak belirleyip etrafından arkasından sağından solundan dolanarak ya işte aslında olumluyum ama belirsizlikte var faiz enflasyonun biraz gerisinde kaldı ama buradan faiz arttırmalı sonucu çıkmamalı biraz şöyle bir temiz hava girse içeri inanın faiz de iner dolar da iner hem dolar çıks ihracatçı sevinir ve program biter :)
... ortada devlet yok, devlet yok..inanılır gibi degil. halen ülke ekonomisini. TCMB, ne bileyim TÜİK v.s benzeri BIST100 gözü ve söylemleri, verileri, acıklamalarıyla. degerlendirenler var. tarafsız ve bagımsız olması gereken kurumların yok ediliş, ele geçiriliş sürecine 10 yıldır tanıklık ediyorum. bu yüzden birikimlerim cash ve sistem dışında.
Dolarda bariz 3.90 üstü yok oyunu oynanmaktadır, yakında birilerine fena girecektir, oyunda giren tarafta olmak açıkçası hiç işime gelmemektedir. Umarım Mb bir gece ansızın bizi faka bastırmaz , öyle bir olasılık dışında asla vede kata kaybeden tarafta olmayacağım açıktır.
Cenazenin götürülüşü sırasında anne Şura Akkök Akşeker, kocasının daha önce kendisine çocuklarını görmek istediğini söyleyerek yanına çağırdığını ve bu esnada kendisini silahla vurduğunu belirtti. Şura Akkök Akşeker, “Kapalı cezaevinden firar ettikten sonra, tuzağa düşürüp beni vurdu. Çocuklarımı görmek istiyorum deyip bizi çağırdı. Beni vurduktan sonra 6 saat işkence yaptı. Sonra çocuklarımı kaçırdı. Bu adam 2 aydır Antalya'da elini kolunu sallayıp dolaşıyordu. Ben bu adamın uyuşturucu bağımlısı ve sapık bir zihniyete sahip olduğunu söylememe rağmen devlet hiçbir şey yapmadı. Annesi oğlunun ne tür bir insan olduğunu bildiği halde kendi adına ev kiralayarak oturttu. Benim çocuklarımın ölmesine sebep olan herkesten şikayetçiyim. Bir olup çocuklarımı öldürdüler. Benim iki tane gül gibi yavrularım öldü gitti†dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/babalari-...-aldi-40643619
Almanya'nın Frankfurt kentinde BAFFIN (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) adı verilen "Finans denetleme kurumu", 14 kişiyle Ziraat Bankası'na geldi ve denetime başladı. Ardından Mali Polis bankayı bastı.
YENİ SİSTEM VE SORUNLU KREDİLER
Almanya’dan yayın yapan Avrupa Postası’nın haberine göre; Türkiye’deki BDDK ile TMSF’nin yetkilerini taşıyan BAFFIN, bazı bilgisayarları alıp götürdü. BAFFIN’ın baskınının nedeninin “yeni bankacılık sistemi CORE ili ilgili iddialar, kara para aklama soruşturması, Türkiye’deki belirli firmalara Almanya üzerinden verilen düşük faizli kredilerdeki usulsüzlük iddiaları†olduğu öne sürüldü.
http://odatv.com/almanyadaki-ziraat-...311171200.html
Mb sının elinde aslında bir çokları tarafından söylendiği gibi kurlara uzun vadede etki edecek fazla enstrüman yoktur. Tamam Tl yi basan MB dır lakin Dolar basamamaktadır ve Tl bir şekil Hazine tarafından hakkı olmadığı kadar talep edilmektedir. Sonun ne olacağını bir bilen bilmeyenlere anlatılırsa herkes aydınlanmış olacaktır.
üstad biraz önce yazınızda mb umarım gece müdahale yapmaz demiştiniz :) yani sopayı çıkarttımı doların ne olacağını biliyorsunuz ! yazılarınızı zevkle okuyorum ancak bazen biraz futbol taraftarlığına kaçıyorsunuz dolar pozisyonunuzdan dolayı ! aynısını powerpc üstad da yapıyor :) eğer yüksek enflasyona halk razı ise dolar zıplasın mesele yok ! kırdıysam özür dilerim
Sayın bahri, taraf tutmak doğal olarak pozisyonla ilgili bir durumdur hak verirsiniz, lakin sizinde aynı durumda olmanız benim de dikkatimden kaçmamaktadır. :) Futbol takımı asla tutmam , gelelim halkın enflasyon isteyip istemediği durumuna ; HALKIN FİKRİNİ SORAN kim !.... Eğer adamlarda halk ne düşünüyor diye bir endişe varsa çoktan yapılması gerekeni yapmaları gerekirdi. Mb bir gece tabiki faiz arttırabilir ama o güne kadar Dolarda olmak kime ne kaybettirir !... BES konusunda ne kadar haklıysam Dolar konusun da da o kadar haklı çıkacağıma kuşkum yoktur. Keşke BES gerçeğini anlayıp zararın neresinden dönülse kar dediğiniz noktada Dolar gerçeğinide anlamış olmanızı canı gönülden isterdim. Saygılar sevgiler...
Öte yandan her konuda olduğu gibi Dolarda da zamanlamayı doğru yapmak çok önemlidir.
Hafta hareketli başladı, yarın volatilitenin artması bekleniyor
Döviz49 dakika önce (13.11.2017 16:58)
© Reuters. © Reuters.
Investing.com - Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda volatilite yükseldi.
Dolar gün içinde yükseliş yaşarken son saatlerde düşüşe geçti ve buna karşın euro ise hızlı yükseliş gösterdi. Gün içinde 1,1637 seviyesine gerileyen EUR/USD paritesi kayıplarını sildi ve 1,1675 seviyesine yükseldi. Gün içi en yüksek 94,65 seviyesine yükselen Dolar Endeksi ise kazançlarını geri vererek tekrar 94,40 seviyesine geriledi. Euroda yaşanan yükseliş ile EUR/TRY kuru 4,5356 seviyesine yükselerek tarihi rekorunu tazeledi.
Avrupa Komisyonu, Mayıs ayında bölgenin 2017’de %1,7 oranında büyüyeceğini öngörüyordu, son verilerdeki toparlanma ile kurul yukarı yönlü revizyona giderek yıl sonu beklentisini %2,2’ye yükseltti.
Türk Lirası, gün başında sakin seyir izlerken önce dolardaki yükseliş, ardından TCMB’nin beklenti anketi ve EUR/TRYkurunun rekor kırması ile kayıplarını genişletti.
USD/TRY 3,8885 ve CHF/TRY 3,9112 seviyesine yükselirken, gün içinde sterlin karşısında yaklaşık %1 oranında değer kazanan TL, artan volatilite ile tekrar 5,09 seviyesine geriledi.
Ons Altın, küresel piyasalarda alıcılı fiyatlanırken yurt içinde döviz kurundaki artış ile Gram Altın tekrar 160 TL’ye yükseldi.
Haftanın ilk işlem günü veri zayıflığına rağmen hareketli başladı ve yarın takvim oldukça yoğun olacak.
İlk olarak Çin’den Ekim ayı sanayi üretimi, Almanya’dan TÜFE, ZEW Endeksi ve 3. Çeyrek büyüme rakamları, İngiltere’den TÜFE ve ABD’den Ekim ayı ÜFE rakamları açıklanacak. Verilerin yanında merkez bankası başkanlarının da konuşmaları olacak.
Fed Başkanı Yellen, BOE Başkanı Carney, ECB Başkanı Draghi ve BOJ Başkanı Kuroda’nın yarın konuşma yapmaları bekleniyor.
Dolar cephesinde enflasyon öncesi gelecek ÜFE rakamları yakından takip edilecek, ayrıca Fed Başkanı Yellen’ın son verileri değerlendirmesi ve Aralık’a dair açıklamalarının pozitif olması dolarda yükseliş sağlayabilir.
bes e tanıdığa ayıp olmasın diye girmiştim aslında ama çıkmamda katkınız büyük oldu :) son yazdığınız zamanlama önemli yorumuna katılıyorum benimde anlatmak istediğim husus zaten buydu ! kasım 2016 da trump ın seçileceğini kestirip mevzi alan sonra en tepeden satma becerisine sahip olan 2 yıllık mevduat faizini 1 ayda cebine koydu !! keza vize krizi öncesinde de bir şekilde dolara geçen yine çok iyi bir kar elde etti ! ben al yat keyfine bak stratejisini doğru bulmuyorum ! mesela rxpu üstadın sık sık forumda güncellediği 2013 yılı baz alınarak yaptığı dolar hesabında dolar hepimizi tokatlıyor ama hesabı mesela 2017 ocaktan bugüne alan yatırımcının mevduat faizini geçmesi için doların biraz daha yukarı zorlaması lazım !! tabi bunlar benim görüşlerim !! asıl dolardan kazanan geliri dolar olandır !! 100 dolarla gir markete her şey bedava gelir ! ama 100 tl ile gir moralin bozulup patlıcan moruna dönersin :)
Dövizden başka her şey yazılıyor.....
Emekli kahvesi olmuş.....
Ben de bir katkı yapayım bari...
Alıntı:
5 temmuz 2012....öteköy...... bu en özet bilgi........
beski........den...
Parayı bulunca komünizm, kocayı bulunca feminizm, uçak sallanınca ateizm biter..
bahri, dolarda 22 mayıs 2013 tarihi çok önemlidir. bu tarihe dikkat. ben o zaman alıp yatmadığım için yıllarca sıkıntı çektim,son bir yıldır artık alıp yatıyorum ve üstünede dolar faizini koyunca TL mevduattan fazlasını kazanıyorum ve kazanacağım.aslında kazandığımızda yok paramızın değerini koruyoruz. ama TLci için öyle değil gün gün eriyor.
ALTIN ithali hariç, Cari açık sıfırlanana kadar dövizde yön yukarı.
Hesaba kitaba grafiğe gerek yok!
Giren geliri döviz olmayıp gideri döviz olana girdi.
Misal evinde klima var. Servisi bir çağırırsın ithal klimada yandım anam dersin faturayı görünce!
Olması gereken döviz kuru seviyesi, tüm toplumun ithal mal (Beyaz Esya, kombi, tv, cep Telefonu, Araba, kamyon, otobus, cip, kedi kopek mamasi) kullanırken servis ucreti oderken yandim anam diyecegi seviyedir!
itiraf etmek gerekir ki o zamanlar, 2013, daha çok vadeli ve hisse tarafındaydım. kur riski gibi mevzuları pek onemsemiyordum. o yüzden o zamanları kaçırdık.
ancak 2013 referans alındığında o zamanın şartlarından daha ağır şartlar var şu anda ülkede. özellikle borçluluk ve rasyonel yönetim kriterleri açısından.
bu nedenle yatırım tavsiyesi olmamak şartıyla ben kendi açımdan durumun doların avantajı açısından değişmediğini düşünüyorum. MB ' nin faiz silahını çekmesi her zaman bir olasılık ve pozisyonuma risk, ancak o noktada dahi faiz silahının kısıtlı etkiyeceğini ve bir çok kişi için yine alım fırsatı sağlayacağını düşünüyorum. zira yaparlarsa çok az ve çok geç (too little too late) olacağını düşünüyorum.
tcmb'den bugün farklı bir hamle geldi,
Likidite açığı düştüğü için GLP ile verilen miktarın azalmasından dolayı ağırlıklı fonlama faizinin düşmesi olasıydı, zira likidite açığında bugün keskin bir düşüş vardı. Tcmb alışılanın aksine ortalama faiz düşmesin diye TL depo'dan verdiği parayı *ilk defa* kısmaya başladı.
Bu adım tcmb'nin faiz ile ilgili hazırlıklı olduğunu gösteriyor olabilir.
AOFF: %11.94
TL depo: 9.6 milyar TL faizi %9.25
GLP: 84 milyar TL faizi: %12.25
Tarih TL depo GLP Toplam AOF %
06-11-2017 10461.90000 98995.00000 109390.50000 11.96000
07-11-2017 10461.90000 95875.00000 106260.00000 11.95000
08-11-2017 10461.90000 92295.00000 102674.20000 11.94000
09-11-2017 10461.90000 95455.00000 105851.70000 11.95000
10-11-2017 10461.90000 96032.00000 106387.20000 11.96000
13-11-2017 9613.40000 84020.00000 93520.90000 11.94000
Dunyada beles para bitti.
Cari açığı yüksek olan tarağı tutacak!
Hem birey olarak Hem devlet olarak.
İthal mal kullanan tarağı dibinden tutacak.
Bugün taksiye bindim. Evindeki bir ithal beyaz eşya bozulmuş SAMSUNG, garantisi bitmiş. 500 TL basit bir parçanın değişimine istemişler. Adam makinayı kucakladığım gibi çöpe attım dedi!
Yandım anam diyen var mı? Devlet içinde de kısıtlamalar başladı ithal mal kullanımına karşı. belki de çok geç. Fakat zararın neresinden dönülse kardır.
kurun ekonomiye etkisi sadece klima çamaşır makina yedek parçası ile bitse gene iyi en kötü elimizde yıkarız :) enerjiyi ne etçez ?
peki ham madde ? maaşlar dolar olursa bende faiz insin derim bak ama :)
piyasa kapandıktan sonra
yine düşürdüler.
yine 3,86 ya inecek gibi. bu gece.
3,90 lar yakın zamanda zor görünüyor..
ABD'de deposit faizi %0,2 burada ben 4.1 alıyorum yani 20 kat fark var. bir çok ABD liyi böyle bir faizin olduğuna ben inandıramadım. ABD yi senden iyi tanıyorum sen canını sıkma.orada enflasyon olduğuda koca bir palavra geçen sene otel ücreti neyse bu senede aynısını ödüyorum aynı şekilde diğer tüketim mallarıda aynı fiyat. burada gülünecek olan varsa henüz ipsaladan kafayı uzatamamış olan sensin.
yıllık 3.8 faize neden gülünüyor tam anlamadım. abd enflasyonu son beş yılda 0 ile 2.5 arasında gezmiş. hatta kısa bi süre eksiye bile geçmiş. yanlış birşeye mi bakıyorum:
https://tr.investing.com/economic-calendar/cpi-733
3.92 civarından betonlayacağım.Ellerim kaşınıyor.Sabırsızlanıyorum:halay:
MB vadeli kontratlara girdi.Riski üstüne alıyor.O alırsa ben de alırım aga..Bu faizi ecnebi nerde bulacak.
Sorun biraz da amerikan enflasyonundan ziyade ,bizde ucu kaçmış ne olduğu belirsiz enflasyon, nitelikli mallarda (dar gelirli halkın kullandıklarının haricinde) örneğin lüks otomobil , yüksek kaliteli gıda ( yüksek kaliteli peynirler,etler,deniz mahsulleri, şaraplar) ve bunun gibi yüksek gelir grubunun kullandığı ürünlerin dövizden daha fazla yükselme riski var. Zira vergi politikasında bu yönde adımlar atılıyor.
Ekmeğin enflasyonu doları geçemeyebilir ama lüks otomobil ve kaliteli ithal elektronik ürünlerin , yüksek kaliteli gıdaların pekala da vergiler yüzünden enflasyonu dövizin artışının üzerine çıkabilir.
Yerli alsanda farkli degil cok farkli degil
siz dua edin ABD de beyaz esya dedigimiz aletler garanti olmadan satiliyor. Yani TR deki gibi 5 sene 3 sene yok bilmemne yok
garantiyi ayri olarak satin aliyorsun ki o da makinenin kendisine yakin fiyati var
Turkiye bedava
ABD de %1.5 veren cok yer var ama TR deki elbette daha iyi
benim merak ettigim bir kriz aninda senin o %4 faiz veren bankandaki dolares lere devlet acilen ve ihtiyacen el koyarsa ne olacak?
Herkes Gazi Ercel in arkadasi degil kimse sana haber vermeyecek
hic degilse amerikada kafam rahat ama Burgan Bank i da gozumle kestirmiyor degilim soyle uzaktan
Gösterge faiz 14 e dayandı yarın burayı aşarsa şaşmam. Bu durum bana göre yabancı çıkışından kaynaklanıyor o nedenle Dolar çok daha fazla yukarı gitse aslında daha iyi olacak hiç olmazsa zararları katlanarak artacak , Hanya`yı Konya`yı görmüş olacaklar.
Biri ABD de garanti süresi falan yok ilave para veriyorsun demiş ama ne hikmetse ben Abd de aldığım imac`i 1 sene garanti ile almıştım ilave para falanda ödememiştim. Birisi fena atıyor ama nedenini anlamak mümkün değil. Çocukluktan kalmış bir huy olsa gerek...