Sayfa 298/1001 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hafta hareketli başladı, yarın volatilitenin artması bekleniyor
    Döviz49 dakika önce (13.11.2017 16:58)

© Reuters. © Reuters.

Investing.com - Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda volatilite yükseldi.

Dolar gün içinde yükseliş yaşarken son saatlerde düşüşe geçti ve buna karşın euro ise hızlı yükseliş gösterdi. Gün içinde 1,1637 seviyesine gerileyen EUR/USD paritesi kayıplarını sildi ve 1,1675 seviyesine yükseldi. Gün içi en yüksek 94,65 seviyesine yükselen Dolar Endeksi ise kazançlarını geri vererek tekrar 94,40 seviyesine geriledi. Euroda yaşanan yükseliş ile EUR/TRY kuru 4,5356 seviyesine yükselerek tarihi rekorunu tazeledi.

Avrupa Komisyonu, Mayıs ayında bölgenin 2017’de %1,7 oranında büyüyeceğini öngörüyordu, son verilerdeki toparlanma ile kurul yukarı yönlü revizyona giderek yıl sonu beklentisini %2,2’ye yükseltti.

Türk Lirası, gün başında sakin seyir izlerken önce dolardaki yükseliş, ardından TCMB’nin beklenti anketi ve EUR/TRYkurunun rekor kırması ile kayıplarını genişletti.

USD/TRY 3,8885 ve CHF/TRY 3,9112 seviyesine yükselirken, gün içinde sterlin karşısında yaklaşık %1 oranında değer kazanan TL, artan volatilite ile tekrar 5,09 seviyesine geriledi.

Ons Altın, küresel piyasalarda alıcılı fiyatlanırken yurt içinde döviz kurundaki artış ile Gram Altın tekrar 160 TL’ye yükseldi.

Haftanın ilk işlem günü veri zayıflığına rağmen hareketli başladı ve yarın takvim oldukça yoğun olacak.

İlk olarak Çin’den Ekim ayı sanayi üretimi, Almanya’dan TÜFE, ZEW Endeksi ve 3. Çeyrek büyüme rakamları, İngiltere’den TÜFE ve ABD’den Ekim ayı ÜFE rakamları açıklanacak. Verilerin yanında merkez bankası başkanlarının da konuşmaları olacak.

Fed Başkanı Yellen, BOE Başkanı Carney, ECB Başkanı Draghi ve BOJ Başkanı Kuroda’nın yarın konuşma yapmaları bekleniyor.

Dolar cephesinde enflasyon öncesi gelecek ÜFE rakamları yakından takip edilecek, ayrıca Fed Başkanı Yellen’ın son verileri değerlendirmesi ve Aralık’a dair açıklamalarının pozitif olması dolarda yükseliş sağlayabilir.
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın bahri, taraf tutmak doğal olarak pozisyonla ilgili bir durumdur hak verirsiniz, lakin sizinde aynı durumda olmanız benim de dikkatimden kaçmamaktadır. Futbol takımı asla tutmam , gelelim halkın enflasyon isteyip istemediği durumuna ; HALKIN FİKRİNİ SORAN kim !.... Eğer adamlarda halk ne düşünüyor diye bir endişe varsa çoktan yapılması gerekeni yapmaları gerekirdi. Mb bir gece tabiki faiz arttırabilir ama o güne kadar Dolarda olmak kime ne kaybettirir !... BES konusunda ne kadar haklıysam Dolar konusun da da o kadar haklı çıkacağıma kuşkum yoktur. Keşke BES gerçeğini anlayıp zararın neresinden dönülse kar dediğiniz noktada Dolar gerçeğinide anlamış olmanızı canı gönülden isterdim. Saygılar sevgiler...
    bes e tanıdığa ayıp olmasın diye girmiştim aslında ama çıkmamda katkınız büyük oldu son yazdığınız zamanlama önemli yorumuna katılıyorum benimde anlatmak istediğim husus zaten buydu ! kasım 2016 da trump ın seçileceğini kestirip mevzi alan sonra en tepeden satma becerisine sahip olan 2 yıllık mevduat faizini 1 ayda cebine koydu !! keza vize krizi öncesinde de bir şekilde dolara geçen yine çok iyi bir kar elde etti ! ben al yat keyfine bak stratejisini doğru bulmuyorum ! mesela rxpu üstadın sık sık forumda güncellediği 2013 yılı baz alınarak yaptığı dolar hesabında dolar hepimizi tokatlıyor ama hesabı mesela 2017 ocaktan bugüne alan yatırımcının mevduat faizini geçmesi için doların biraz daha yukarı zorlaması lazım !! tabi bunlar benim görüşlerim !! asıl dolardan kazanan geliri dolar olandır !! 100 dolarla gir markete her şey bedava gelir ! ama 100 tl ile gir moralin bozulup patlıcan moruna dönersin

3. Ben de 7 senedir BES var. %100 tamamı ALTIN fonunda. Dehşet bir getiri elde etmişim. durmak yok, yola devam.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bes e tanıdığa ayıp olmasın diye girmiştim aslında ama çıkmamda katkınız büyük oldu son yazdığınız zamanlama önemli yorumuna katılıyorum benimde anlatmak istediğim husus zaten buydu ! kasım 2016 da trump ın seçileceğini kestirip mevzi alan sonra en tepeden satma becerisine sahip olan 2 yıllık mevduat faizini 1 ayda cebine koydu !! keza vize krizi öncesinde de bir şekilde dolara geçen yine çok iyi bir kar elde etti ! ben al yat keyfine bak stratejisini doğru bulmuyorum ! mesela rxpu üstadın sık sık forumda güncellediği 2013 yılı baz alınarak yaptığı dolar hesabında dolar hepimizi tokatlıyor ama hesabı mesela 2017 ocaktan bugüne alan yatırımcının mevduat faizini geçmesi için doların biraz daha yukarı zorlaması lazım !! tabi bunlar benim görüşlerim !! asıl dolardan kazanan geliri dolar olandır !! 100 dolarla gir markete her şey bedava gelir ! ama 100 tl ile gir moralin bozulup patlıcan moruna dönersin

Dövizden başka her şey yazılıyor.....

Emekli kahvesi olmuş.....

Ben de bir katkı yapayım bari...

5 temmuz 2012....öteköy...... bu en özet bilgi........

beski........den...

Parayı bulunca komünizm, kocayı bulunca feminizm, uçak sallanınca ateizm biter..

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bahri, dolarda 22 mayıs 2013 tarihi çok önemlidir. bu tarihe dikkat. ben o zaman alıp yatmadığım için yıllarca sıkıntı çektim,son bir yıldır artık alıp yatıyorum ve üstünede dolar faizini koyunca TL mevduattan fazlasını kazanıyorum ve kazanacağım.aslında kazandığımızda yok paramızın değerini koruyoruz. ama TLci için öyle değil gün gün eriyor.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bahri, dolarda 22 mayıs 2013 tarihi çok önemlidir. bu tarihe dikkat. ben o zaman alıp yatmadığım için yıllarca sıkıntı çektim,son bir yıldır artık alıp yatıyorum ve üstünede dolar faizini koyunca TL mevduattan fazlasını kazanıyorum ve kazanacağım.aslında kazandığımızda yok paramızın değerini koruyoruz. ama TLci için öyle değil gün gün eriyor.
    2013 te keşke biri kulağımı çekseydi de bende girseydim ! 2013 te dolara geçen için al yat keyfine bak stratejisi saat gibi işliyor !!

7. ALTIN ithali hariç, Cari açık sıfırlanana kadar dövizde yön yukarı.

Hesaba kitaba grafiğe gerek yok!

Giren geliri döviz olmayıp gideri döviz olana girdi.

Misal evinde klima var. Servisi bir çağırırsın ithal klimada yandım anam dersin faturayı görünce!

Olması gereken döviz kuru seviyesi, tüm toplumun ithal mal (Beyaz Esya, kombi, tv, cep Telefonu, Araba, kamyon, otobus, cip, kedi kopek mamasi) kullanırken servis ucreti oderken yandim anam diyecegi seviyedir!

Alıntı Originally Posted by TALEBE Yazıyı Oku
    Dövizden başka her şey yazılıyor.....

Emekli kahvesi olmuş.....

Ben de bir katkı yapayım bari...

itiraf etmek gerekir ki o zamanlar, 2013, daha çok vadeli ve hisse tarafındaydım. kur riski gibi mevzuları pek onemsemiyordum. o yüzden o zamanları kaçırdık.

ancak 2013 referans alındığında o zamanın şartlarından daha ağır şartlar var şu anda ülkede. özellikle borçluluk ve rasyonel yönetim kriterleri açısından.

bu nedenle yatırım tavsiyesi olmamak şartıyla ben kendi açımdan durumun doların avantajı açısından değişmediğini düşünüyorum. MB ' nin faiz silahını çekmesi her zaman bir olasılık ve pozisyonuma risk, ancak o noktada dahi faiz silahının kısıtlı etkiyeceğini ve bir çok kişi için yine alım fırsatı sağlayacağını düşünüyorum. zira yaparlarsa çok az ve çok geç (too little too late) olacağını düşünüyorum.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 298/1001 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •