umutabi nin söylediği öyle değil,2001 arjantin tarzı bir çöküş tarif ediyor.
Printable View
Arjantin ile Türkiye çok farklı karakterdeler.
Burada aile bağları daha kuvvetli.
Din daha yaygın.
Babalar 30-40 yaşındaki çocuklarına hatta çocuklarının çocuklarına dahi bakıyor.
Burada olacak şey daha farklı.
Türkiye gibi ülkelerde aşırı fakirleşme tek bir şeyi tetikler.
Muhafazakalığın büyük ölçüde radikalliğe evrilmesi.
Böyle bir aşamadan sonrası ise Arjantin tarzı bir çöküşten ziyade
Ortadoğu ülkelerinde gözlemlediğimiz farklı bir toplumsal yapıya evrilir.
Agnostik bakış açısına sahip bir insan olmama rağmen deizmin Türkiye sosyal yapısına uygun olmadığını düşünüyorum. O nedenle kültürel kökler ile uyumlu olmayan bu tür düşünceler evrensel anlamda yaratıcı ve katma değerli zekalar yaratsa dahi Türkiye'de benzer bir modelin şüyuu vukuundan beter olur.
Ne yani , seçime kadar bize ( vatandaşa ) cicili, bicili sonra ittirin ulan muamelesi mi diyorsun ? Osmanlı da bile ; tek ağızdan '' başı vurula '' ile adam öldürülebilen bir dönemde , insanlar yeniçeriler ayaklanabildiğine göre bu yüzyılda ''elindeki - avucundaki benim olacak '' tavrına katlanırlar mı sence ?
sepet kurdaki frekans hızlanıyor analizlerime göre 4,75'ye ulaşıp tekrar geri çekilecek ve bu kararsız süre 2,5 ayı geçmeyecek. frekans öyle artacak ki 90'lı yıllar gibi dövizin her zaman arttığını göreceğiz,asla ara vermeyecek. satayım biraz tl faiz alırım sonra yine trene binerim işi tümden bitecek,hatta bitti bile.
Gene ağızlar tadlanıyor...:)
http://www.islamveihsan.com/en-dinda...iralamasi.html
bu listeye göre biz 26.
Arjantin ise 21. sırada..
hispanik katolikler daha dindardır
bence..
Ay sonu 4,30
Mayıs 5 nci ay...5.00 vb...
mi olacak.
Kim dedi size.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Din hakkında yapılan anketlerdeki standart sapmanın çok geniş olduğunu düşünüyorum. Ayrıca islam kültürü , hristiyan kültürüne göre daha fazla kişilere ve gruplara biatın etkin olduğu bir yapı.
Bu nedenle geniş çaplı isyan veya baş kaldırıların devlet tarafından toplumun sinir uçlarını tutan geniş kitlelerin biat ettiği gruplar kontrol altında tutularak engellenmesi hristiyan kültürüne göre daha olası. Bu da Türkiye'de halk ayaklanmalarının ihtimalini arjantin'e göre daha azaltıyor diye düşünüyorum.
Arjantin'de 80 tane büyük ve yaygın hristiyan cemaat ve cemaat şeyhi olduğunu düşünmüyorum.
Alıntıda yapmıyorum konu çok uzamasın diye
Bu insanları biraz tanıma fırsatım olduğu için bu konuda ayrı düşünüyorum.
Onlar daha dindar ve tutucu insanlardır.
Neyse konumuza dönelim, Dolar bu şekil kalıcılık sağlarsa ve ülkede iç talebe dönük HORMONLU büyümeden bahsedeceksek, TÜİK istediği kadar HOKUS POKUS yapsın, istedikleri kadar pinpon topunu enflasyon hesaplamasına dahil etsinler, en gerzek , en bidon kafa YANDAŞ bile BİM markette ki fiyat artışlarını iliklerine kadar hissedecektir. Korkunun ecele faydası yok , DOLARDA yükseliş bu KAFALAR başımızda olduğu sürece KAÇINILMAZ.... Dolarda hedef falan yok gittiği yere kadar, bu kafalar PES diyene kadar gidecektir.
Kafiyeli şiir olurda,
Kafiyeli kur mu..? icat edildi.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son söz için bir favorim var...:)
Dolar dinlenirken başlıktakiler derin konularda sohbet ediyorlar...
Dolar kuru 4 ün altına gelmeden başlıkta seyrelme olmaz...
O da şimdilik zor görünüyor...
:wave:
[IMG]https://i.hizliresim.com/1JAdY5.jpg[/IMG]
Bu arkadaş gibi mi...:kahkah:
https://i.hizliresim.com/Z9yd2V.png
Bugün zirveden 2 kuruş düştü..2-3 kuruş daha düşseydi Senyor Vicente'yi bekliyordum buralara..yok biraz daha 5-6 kuruş düşseydi saz arkadaşlarını da bekliyordum..hani var ya 3,96'da satıp, 3,86'ya düzeltme bekliyen çığırtkanlarını..:)
Bugunku tesvikte Erdogan in su cumlesi dikkat cekiciydi
"Bize bu denli yuksek buyumenin iyi olmadigini soyluyorlar. Neden iyi olmazmis? Cunku kiskaniyorlar"
Herkes bizi kiskaniyor zaten. :)
Rüyam ne zaman gerçekleşecek ? Hangi sabah kalktığımda essahtan Dolar 4.14 olmuş göreceğim ?
Kactır diyorum çağırmayın şu hobitleri
Bizim çevreden bir gerzek bu işler sonsuza kadar gider diye yıllarca Dolar borçlandı, 5-6 yıldır Land Rover jeep`den , 4+1 en lüküsünden ! aylık 1200 Tl aidatlı betona kadar krediyle sürüsüne mal sahibi oldu. Geçen gün telefonla aradı ki 1-2 yıldır hatırımızı bile sormazdı, Dolar borçları onu fena sıkıştırmış, Dolar borç istiyor, teminat olarak da, zaten üstünde banka ipoteği olan, şu haliyle satsa istediği fiyatın yarısını vermeyecekleri dairesini teminat verecekmiş. Allah kurtarsın dedim, aslında git bunca zaman kime güvendiysen ondan iste diyecektim ama yine kalp kırmayalım dedik. Daha durun bakalım, yaprak dökümleri yeni başladı.