Paraya kıyacak kıymazsa eline yüzüne bulaştırabilir hem BIST ralli kaybı hem hisse fiyatı gerilemesi nedeniyle speğimiz meydanda benzin döküp kendini yaksa satmam😀Bu speği hiç unutmayacağım.
Printable View
Paraya kıyacak kıymazsa eline yüzüne bulaştırabilir hem BIST ralli kaybı hem hisse fiyatı gerilemesi nedeniyle speğimiz meydanda benzin döküp kendini yaksa satmam😀Bu speği hiç unutmayacağım.
yok daha neler sizin maliyet çok yukarıda senedi zaten getirebileceği(çok para bıraktılar anelt de )en kötü seviyeye getirdi.Nakit sıkışıklığına ve devir alacağı iştirakler ve de halka açacağı senetlere girebilmeye destek için vertuyu bastı 2 gün öncede anlaşmalı muhtemelen verus verdi ! siz bekleyeceksiniz artık bu mendeburların yukları hareket zamanlarını
Ytd.Değildir.
sevgili speğim teknik olarak günlük grafikde 2,21 10 luk hareketli ortalama dan yada üzerinden kapa bugünü.Pazartesi de günlük 21 hareketli ortalama seviye direnci 2,30 a çek oralardan işlemlerimizi yapalım varmısını! :)
Ytd.Değildir.
:))) kardeşim sattıklarımı hep yerine koyuyorum ağırlıklı! Amacı yukarı çekmek değil olsa çoktan 2,50 yapmıştı hatta üstünü :) ama yukarı alsada ben sat al ve alsat larım sayesine 10 kademe yukarıdanda çizerim hareketli ortalama dirençleri üzerine attırsa :) yine de teşekkür düşündüğün için. :) bak seker den yukarıdan çizen basacak yine az kala alışlarıma 2,20 bayıldı 19 ve 18 e de ver hadi seker :) önce aşağı baskıladı 2,20 altına 210 altında 2,02-1,99 a kadar 26000 lot sanko döküldü(muhtmel piyasa dan biri idi o zaman zaman kötü iş yapıp gir çık yapar) teknik dip seviyeye 2,20 almıştı!onun hayrına yukarı tepki yaptırdı spek amıce. şimdi buralara çekti satıcı bekliyor namıslı :)
Ytd.Değildir.
bugun zaten hacim yok..
300 bin lot yapmış şimdiye kadar..
karşılıklı al ver yaparak gunluk 1 milyon falan yapiyorlardı..
bu sessizlik sonrası aşağı yukarı patlama olur mu bakalım.
birde adamlar profosyonel unutma bunu arkadaşım. tam cambazlar..
yalnız şöyle bir huyu vardı önceden, endeks eksiyken tutunuyormus gorunumu verip %3-5 arası yukarı gidip pat aşağı yapıştırıyorlardı.
bakalım neye kadar verecekler.. boyle surundurerek mal gelmiyor gün sonunda hep kendileri. bekledikleri varsa cekmek zorundalar yukarı.
iddiadan hafta sonu 500 bin lira tutturursam haftaya sizleri 3 uzerine atarım.. tavana kadar 700 bin lot var tahmini kademelerde 700*2.45 olsa ortalama 1 .5 milyon tl falan yapar kemiksiz almayiz piyasa gelir zaten peşimizden :)))))
böyle dandik bi kağıt işte :))
Yukarıdaki hesaplama bu hissenin ne kadar patron hissesi oldugunu örneklendirmek adına hayalimdir gerceklerle ilgisi yoktur. hayal kurdum sadece.. keşke çok param olsada vertuyu hak ettiği yere kadar alsam diye hayal kurup duruyom işte
sayın emekliye yazdım eskidendi o %5 ve üzeri yukarı! 2,50 ve üzeri kitledi ya o seviyeye çekmiyor aynı fiyata almaya kitlediklerinden.Ayrıca eyvallah kardeşim de bizde profeşınıl sadece trade işi yapmaktayım 3-5 hisse de birikim olarak spek amcanın geçmişinden fazla borsa ve tahta yapmışlığım var üstelik daha likit ve büyük senetlerde :) rahat başederim onunla sağolasın :)taşıdığım miktarın bir kısmı ile iş yapıyorum merak etmeyesin yukarı çektiği zaman asıl malı verecek malım yada aşağı çektiğinde kuvvetli alacak bakiyeler hesaplarda mevcut :) tek sıkıntı o birçok kurumu ve yandaşlarını devreye sokabiliyorken ben 1 -2 kurumdan anca iş yapıyorum kabak gibi gözüne sokuyorum yani kendimi :)))
hahaha evet aynen adamlar aynı anda 10 aracı kurumla işini goturuyorlar... emir silmeler danışıklı almalar falan ne ararsan var.
bu smartiksin %40 ını kaç TL vererek almıştı (ve hangi yıl ortak olmuştu)bilen bir forumdaş varmıdır?sn hayek yazmıştı bir ara ??
http://www.hisse.net/topluluk/showth...85#post1289985
haftasonu yarışmaya katılamayacak olanlar
hisse yarışmamıza kurallara uygun tahminlerinizi alalım.
sn. mobiussoros
%40 icin 6 milyon TL civarinda bir girisim sermayesi saglamistir.
3.66 gibi halka arz olacak kabaca 50 milyon TL piyasa degeri olursa 20 milyon vertu icin deger yaratacak. son sermaye artirimini da dahil edersek bu isten kari tahmini 11-13 milyon TL olacak gibi duruyor.
buna karsin smartiks halka arz sonrasi ciddi prim potansiyeli tasimaktadir. bu da vertunum defter degerine ciddi katki saglayabilir.
bekleyip gorecegiz
# yatırım tavsiyesi değildir #
İlginize tşk.ederim sn. hayek.Elbet bende biliyorum aslında ne verdiğini! Amacım sizlere bir konuyu dikkat etmeye çekmeye idi! 2 yıl önce idi sanırım ortalama bu smartiks midir nedir aldıklarında! Ne para koymuş %40 ına 6 milyon TL evet yani ozaman için %100 ü 15 milyon TL bak şu piyasa gerçek satış fiyatına :) %40 ına 4 milyon TL ! %80 8 milyon TL %100 10000000TL sermaye = dir! 4000 000 milyon %40 senet için *1,50 TL para vermiş !Şimdii şirket yöneticileri borsa değeri pek bilmez halka açılmayı pek bilmez o yüzden 1,50TL den bunlara satmışlar diyebilirsiniz! Bunların alım fiyatı 1,50 TL 2 yıl max önce! Şirketin % 100 değeri 10 milyon sermayeye göre 1,50 den 15 milyon TL yani!!!Buraya Dikkat! Şimdii sizin hesaba göre halka açılmayı bekleyen bu süper bilişim şirketi 3,50 den halka açılsa yeni sermaye olacak 14 milyon TL piyasa değeri olacak 49 milyon TL ! Bakınız bilançosuna! Toplam varlıkları nekadarmış! Yani aslında şunu göstermeye çalışıyorum! son dönem değeri 1,50 den %40 ını bunlara satmışlar! Şimdi bunlarda bu küççük bilişim şirketini allayıp pullayıp biz 3,50 en düşük olacak sanırım üstü iyi fiyatlı pahalı olacak bize halka ırz edecekler :))Yani 15milyon TL piyasa değeri olan aldıkları (%40)bir şirketi bize 1-1,5 yıl sonra 49 milyon TL piyasa değeri olacak şekilde minumum bize şeydecekler anladınız siz bunu! :) İşte borsadan elini yormadan paradan para kazanmak böyle bir şeydir! :) Bazı arkadaşlar demekte yaf daha düşük satış geliri olan bir şirket 50 milyon piyasa değeri var ! E elbet o şirketin sermayesi birkerem 5.500.000TL artı bu çıkacak mımartiks senedininde piyasa değeri 1.5 yıl önce 15 milyon toplam piyasa değeri üzerinden almışlarkene şinci olacak 49 milyonTL oda 3,50TL den halka şeyettikleri zaman üzeri halka açmaya çalışırlarsa al sana balon fiyattan senet :)) Hesapları iyi yapalım Senedin toplam varlıkları ne ona bakın! sonra halka açılacak fiyatı ile sermaye yi çarpın eden toplam değeri 50 milyon(bence ederinde en fazla halka itelemiş olacaklar!!! ) üzeri olursa pahalı pahalı olarak piyasa ya arz değil ırz edeceklerdir bilginize saygılar!
Ytd.Değildir.
Bana smartik halka arz raporuna göre bilanço toplam varlıklarını yazabilecek arkadaş forumdaş varmıdır? Sn .stragey nicki idi sanırım link bilgisayar ile kıyaslıyordu smartiks in toplam varlık kalemi nedir yazabililirmisiniz? Zaten bu smartiks i logo ile falan kıyaslayamazsın ! Çok hafif kalır:)Ancak link ile olur! :))
Ytd.Değildir.
yalniz atladiginiz nokta su sn. mobiussoros , bunlarin yatirim yaptigi donemde donemde link'in piyasa degeri de 20 milyon TL imis. bu donemde prim yaparak bu noktaya gelmis. bu acidan smartiks fiyat olarak normal...
kaldi ki girisim sermayesi boyle bir seydir , mantigi budur. gelecek vadeden sirketler tespit edilir, bir noktaya getirilir sartlar olusursa borsa da yoksa alanindaki farkli bir yatirimciya sirkete satilir. ticareti budur ?
kaldiki su an borsa 100.000 ustu, sartlar musait diye bu boyle tersinden dusunun endex 60.000 . muadil sirketler 20-25 milyon araliginda. bu isten kar edebilmis olamazlardi.
o yuzden dedigim gibi, girisim sermayesi sirketi olmak demek dogru zamanda dogru yerde olmak demektir.
bence smartiks ve kafeini iyi zamanda halka arz ediyorlar [emoji4]
Merhaba sayın hayek,
İyi zaman derken bizim için mi? Şirket karı için mi? Şimdi bu durumlar bazen değişebiliyor. Patron benim için iyi olsun da yatırımcı önemli değil diyebiliyor. Bu anlamda sormak istedim. Selamlar
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn hayek yok elbet farkındayım hatta yazdım borsada para dan para kazanmak böyle birşey :) sen bağla az bir para 6-7 milyonTL sonra iyi para kazan halka arz ile :) neyse ayrıca elbet farkındayım linkin de nereden gelip nereye gittiğini! Ancak demem o ki ve uyarım eğer 3,50 üzeri yada 50 milyon TL üzeri bir fiyattan halka aslında( birincil piyasa işlemi halka gösterip kendileri almakta! ) 3,50 üzeri olursa gerçekten çekebildikleri halka satıp pek birşey beklenmemeli.Örnek TOPLAM VARLIKLAR :20000000 milyon TL Halka arz fiyatı sonrası piyasa değeri 50 yada 60 milyon TL ! Bu firmayı zaten değerinde halka arz etmişler diyebiliriz toplam varlıkları altında işlem gören birçok güçlü zayıf firma var Bist 100 borsamızda! Ha maksimum 3,50 TL arz fiyatı olur arz sonrası elleşirler yukarı doğru millete gel gel yapıp geçirmeye bilmem anlatabildimmi! :) Saygılar (smartiksin bilançosunda toplam kaynak bölümüne ulaşmaya çalışın! gösterge orası olacak halka arz sonrası için)
Ytd.Değildir.
smartiks fiyati, 3.66 pivot ile olacak gibi duruyor. kotu rakam degil...
4 milyon lotluk bir halka arz icin talep yuksek olur diye dusunuyorum...
halka arzi metro yaptigina gore, smartiks icin kisa surede iyi prim yapabilecegi (kopugu alma seklinde) dusuncesindeyim. ama halka arzda hisse verirlermi ky ye gorecegiz.
cunku burasi gosterge burayi iyi yapacaklar ki arkasindan kafein de geliyor. cok kisa araliklar ile iki halka arz ve ikiside yazilim sirketi... etkilesim olup hareketli olurlarsa diger yazilim sirketleri de bir hareket yapabilir.
tahminler ve gercekler😉 bekleyip gorecegiz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d722be5a1b.jpg
kafein icinde bir tartisma baslatalim istedim. daha once hazirlanan ozet raporda zaten mali veriler var. buradan yuruyebiliriz.
smartiks icin asagi yukari halka arz rakamini denk geldigi icin, kafein icinde 20 f/k ve pd/dd: 2 alacagim
yil sonu 3.5 milyon TL kar gelecek gibi duruyor, muhtemelen de oyle olur. tahmini 60 milyon TL piyasa degerinden halka acilir. bu en insafli tahmin, 70 milyon civari da olabilir.
smartiks 50 + kafein 60 dersek iki halka arz toplam 110 milyon TL oluyor. %40 baz alirsak 45 milyon TL vertu icin portfoy olur.
vertu su anda 110 milyon TL piyasa degerde islem goruyor, sadece bu 2 sirket 45 milyon TL.
bakalim
Merhaba sayın hayek,
Bilmediğim için soruyorum, bu halka arzlarda bir fiyat mı belirlenir? Yoksa serbest piyasada ederini zaman içinde (örneğin ne kadar bir süre tahminen) kendi mi bulur? Saygılar. Ytd
Aslında bu soruyu vertu için sordum. Yani arz da yeni şirket mi doğacak? Yoksa vertu fiyatı mı belirlenecek.
Virüs pardon Verus gibi kademelerinde 100 200 lot hisseden 39 bin lot daha satış olmuş.
Önceki satışlarıyla beraber ciddi bir lot satışı oldu. üstelik virüs tepelerdeyken bu alıcılar kim :)))
verir turur pardon vertu ise son 3-4 seanstir durgunluk sözkonusu arada bir malum aracı kurumlardan 123 lotluk sıralı alışlar haricinde bir hareket yok.
acselde gecen haftaki %10 luk hareket sonrası durgunlaştı..
sonuc olarak verir turur ve virusteki satışlar ciddi bir nakit girişi saglamıştır ki gerçi bu alıcı biz olmadgımıza göre anlaşmalı olarak birilerine verildiğini apaçık ortada bu bir varsayımdır...
vertudaki en son citinin finans uzerinden 2.5 milyon lotu satmasıyla ve ana kuruluş virusteki investco satışlarıyla ellerindekilerin bir kısmını devir ettiler. ne dusunuyorlar bilemiyorum tahmin de edemiyorum sonuçta borsa cambazı olan bu arkadaslar bakalım bizi neye hazırlıyorlar ? 1.50 lere mi 3.50 lere mi gorecez.
nasıl ayı ile dost olunmazsa borsa cambazlarına da pek guvenmiyorum..
yatırım finansman 123 luk alış toplamını 1 ust kademeden tek tuş veriyor..
sonra alttan tekrar 123 luk alış serisi ile hissede gorevlendirdikleri kişiler veya yazılımları ( yazılım firmaları var ya :)) ) al sat yapıyor.
Genel olarak üzerine ölü toprağı serpilmiş ya tamamen toprağın altına gidecek yada biraz sirkelenecek...
hayallarimi dikkate almayın yatirim verecek kisiler aracı kurumlardır ...
bol kazanclar
daha basit bir sey soyleyeyim
acsel vertu ve verus tahtalarindaki alici saticiya bakin hep ayni. orda bir ekip var , heryerde islem ceviriyorlar.
vertu da yazilan emirlere alanlara satanlara takilmaya hic gerek yok. ornegin 15 emirde 15.00 lot alis girilmis 2.19'a oraya biri tak diye veriyor. kim nesela finansman ... alan marbas a1 ak deniz
klasik alan veren kendisi. top ceviriyorlar kendi yari sahalarinda hazirlik paslari ama asla orta sahayi gecmiyorlar. hucumu ise asla dusunmuyorlar😊
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2338866ade.jpg
iste buyrun 😊 baglamamin telleri
Vertu 1.50 ye getirir mi bunlar
HTC One M8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İklimya üretim a.ş. nin Epdk onay süreci nedir arkadaşlar?
Kredi çekip girelim mi?
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğiniz beklenen bir süreç mi?
getirir gündem ne yok iklimya sorulmuş Hayek' e bunlar çanak sorular vertu nereye geldi. Forumu kirleten yazılar.. smartiks i konuşuyorlardı. Yok Kafein ondan önceydi. çuvallladılar forumu kirletiyorlar. bence mobi bu şirketin adamı verdim geçtim vekurtul udün 2.19 dan pasifleri gelen mobiu nerede şaşırtmayın gündemi.. kağıt nereye gelmiş siz bir kaç hesaptan çanak sorular yarın 1.99 dan aşağı alırsın emekli77 yatırım tavsiyemdir. sana ben veriri geçerim komisyon ücreti de neymiş bir gün bile taşımadım. ben bunu .. boşa gelsinler diye yazmayın belki elindeki pasifleri çıkamadı 2.19 dakilkeri benim vertu hissem bile kalmadı