Ben de üç günde bir ekmek yeme işine takıldım.Yahu şimdiki ekmekleri iki kişi bir öğünde yemiyorlarsa zafiyet geçirirler.
Printable View
Aşının yerlisine izin vermemişler. Adam başardım diyor, birileri ürettirmiyor amk. DEVRİM ARABALARI filmini hatırladım bir an.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı:
Bizim yaptığımız kokteyl antikor var, Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben 5 gün önce Covid-19 oldum, diğer ilaçların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm.
https://twitter.com/Medyanin50Tonu/s...244623873?s=20
Asgari ücretliler simdi herkesin kendilerini kıskandığını düşünüyordur. :)
Eğitimsizlik neden revaçta. Dünyaya kral olsanız eğitimli toplumu mu yoksa eğitimsiz toplumu mu yönetmek isterseniz?
Üniversite mezunlarını gördükçe afakanlar basıyor diyen bir zihniyetin ödüllendirildiği, sınavda derece yapmış üniversiteli asgari ücretle çalışırken, mahkeme kararıyla çakma lise diploması almış adamın birkaç maaş aldığı ve mecliste vekil tarafından alnından öpülmek istendiği bir ülkede en lüzumsuz şey eğitimdir.
Bu işle uğraşan bir arkadaşım söylemişti ekmeği beyazlatmak için kullanılan madde/maddelerin kanserojen olduğunu. Doğruluğunu bilmiyorum. Gerçi yediğimiz ne sağlıklı ki. Sebze ve meyvaların ne olduğu belli değil tat yok. Zaten toplum olarak hıyarı yemişiz kimin umurunda.
Darwin amcamın Doğal Seçilim teorisine göre ortama uyum sağlayan türler yaşamına devam eder, uyum saglayamayanlar ise elenir .
Bu şartlar altında çocukları üniversite yerine parti binasına göndermem gerekiyor ki ayakta kalabilsinler.
O kadar yazılmış, bana uyan barmak basabileceğim bir konu çıkmamış.
Sadece askerî (Asgarî) ücretlinin 26 gaymelik su parasına değineceğim, condom mondom parası yazmadığına göre evdekiylen kardeş kardeş oturuyorlar, o nedenlen 26 gayme su parası normal.
Görüntülü bir mesaj paylaşan Ali Erbaş, din görevlilerinin sosyal medyayı “bıkmadan, usanmadan düzenli olarak” kullanması gerektiğini altını çizdi. Erbaş konuşmasında “Özellikle çocuklar, gençler, aileler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bizlere her açıdan ihtiyacı olduğu bu salgın hastalık günlerinde sosyal medyayı ve dijital ortamları da düzenli kullanarak bıkmadan, usanmadan vaaz, irşad ve eğitim faaliyetlerimize devam edelim" dedi.
Dolardan başka herşeyden konuşmuşsunuz maşaallah. :) Bu arada o kadar ekmeği yemeyin yahu, esmer ekmek olsa neyse de, direk glisemik indeksi yüksek, şekere davetiye.
7.50 altına indiği için artık A-B-C nin C sini yapıyor diyebiliriz. 7.20 altına inmemesi gerekir. Yoksa farklı birşeyler bakmak gerekir o vakit.
Arkadaşlar dolar 2021 de yine çok pis patlayacak bu faiz oranları çok gitmez Londra para babaları bu faize bile fit değiller en az 20 üzeri buda ekonomiyi öldürür bütün para faize gider müdahale edecek para yok biraz faizden nemalansınlar yeniden dolara dönecekler
Pragmatizm, felsefede; uygulayıcılık, uygulamacılık, pragmacılık, fiîliyye, faydacılık, yararcılık gerçeğe ve eyleme yönelik olan, pratik sonuçlara yönelik düşünme temelleri üzerine kurulmuş olan felsefi akımdır.
Eğer bir bilgi günlük hayatta işe yarıyorsa o bilgi doğrudur. Yaramıyorsa yanlıştır.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Pragmatizm
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
u asgari ücret doalrı uçurur. asgari ücretliler fazla gelen kısmıyla doalra saldırır
Alper Üçok
@AlperUcok
·
3s
Türkiye'de gıda harcamaları GSYIH'nin %13.3'üne ve hanehalkı tüketim harcamalarının da %21.8'ine tekabül ediyor. Bu AB ortalamalarının yaklaşık 2 katı.
Gıda harcamalarının GSYIH içindeki payı (%)
Norveç 4.5
Britanya 4.9
Almanya 5.4
Fransa 6.8
İtalya 8.7
Türkiye 13.3
Romanya 16
anca karnımızı doyuruyoruz demek bu aslında.
https://i.hizliresim.com/SSfuxF.png sıkmayın canınızı canlar, dolar yükelecek altın dolardan daha çok yükselecek gümüşte altından daha çok yükselecek
kiram yok
bu ay
elektrik 162
doğalgaz ve apartman aidatı 600 tl
kızın oğlanın ve benim cep telefonum 140 civarı
günde 1 ekmek
haftalık pazar 120-150 arası
market haftalık 400-600 arası
sigara yok alkol ayda 1 ya var ya yok oda genelde beleşe geliyor
ayda 3 depo benzin 750
oğlanla kzın okuluna hiç girmeyeyim
oğlanın harçlık bazı aylar asagari ücrete denk geliyor
e ikide çıkıp gezelim desen oda ayda 500 e vururdu ama covid sayesinde yırttık
Şu videoda ki laf gibi geliyor bazılarının asgari ücret görüşü
https://m.youtube.com/watch?v=eJZ-G5b-6iM
“ bana da hergün 3000 tl versinler krallar gibi geçinirim nankörlük yapmasınlar “ ahah :)
Bu arada hem bu zenginlik hemde diğer fakirlik versiyonunu kesin izleyin
Bu da fakirlik
https://m.youtube.com/watch?v=E24OzOkI2GQ
Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sona erdi . Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor
Erdoğan : Evlatlarımızdan beklentimiz “korkma” diye başlayan ve “İstiklal “ diye biten İstiklal marşımızı ruhuyla içlerine sindirmeleridir
Erdoğan : Bayrağı bez parçası, şehadeti sıradan bir ölüm görenlerin , İstiklal marşını anlayabilmesi mümkün değildir
Erdoğan : İlk yerli ve milli uydumuzu 2022’de uzay’a gönderiyoruz
Erdoğan : Ülkemiz sudan ve Nijer’den toprak kiralamaya başladı, , başka yerlerde de toprak kiralayacağız
Hangi ekonomik gelişme dövizde %2.3 düşüşe sebep oldu merak ediyorum.
Erdoğan: Türkiye tarımsal milli gelirini 37 milyardan 278 milyar liraya yükseltti, çiftçiye verdiğimiz destekleri 12 kat artırdık
Erdoğan: "Toprak nedir, üretim nasıl yapılır bilmeyenler, ağızlarını her açtığında saman ithalatından bahsederek aslında cehaletlerini sergiliyor."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Tarımda) Sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olamayız."
Erdoğan: "Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır."
Merkez bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %15,96 oldu(önceki %15,48)
Dolar/TL 7.4069 ile gün içi en düşük seviyede
Erdoğan : Borsamıza ve hazinenin kağıtlarına büyük bir talep var . akıllı telefon üreticileri ülkemize geliyor.