Faik Baş Türkiye Bayrağı
@faikbas
@justice20222022
ve
@onediocom
adlı kullanıcılara yanıt olarak
1000 tl kiram var 108 tl elektrik 26 tl su 170 tl doğal gaz 3 günde 1 ekmek aylık 45 tl ortalama mutfak 780 tl sigara yok alkol yok şükür. Toplam 2130 tl yapıyor. 2 kişilik bir aileyiz bize yetiyor. Harcamayi bilen herkese yeter.
gördüğünüz gibi iki kişilik aileye 2130 tl yeterliymiş.
2008 de emekli oldugumda 875 lira maaş baglamışlardı asgari ücret ozaman 630 liraydı yani 1.40 asgari ücret maaş alıyormuşum şuanki maaşım 2 800 liradır, demem o ki emekli memurları çok iyi zig,,,ler, oy veren sevgili emekli memur kardeşlerimin kulaklarnı çınlatır yanaklarından öperim , tabii o maaşla 15 küçük altın falan alabiliyorduk, şimdi belki daha çok alabiliyoruzdur
Ortalıkta yangın varda hiç kimsenin önlem aldığı yok. Şimdi istisnalar kaideyi bozmaz o nedenle genelleme yapmak istemiyorum.
Bizde 10 yıl önce kahvaltı salonu kültürü yoktu, hafta sonu avm kültürü yoktu. Araç alırken mtvsine, sigorta, kasko masrafına bakılırdı. 5 yıldızlı otelde tatil yoktu. Bir kahveye yemek parası ödenmezdi. Özel okul çılgınlığı yoktu. Yani bu söylediklerim kalburüstü kesim değil bildiğiniz çift maaşlı beyaz yaka aktivitesi oldu.
Şimdi bunlar beyaz yakanın hakkı mı hakkı, mavi yakanın hakkı mı hakkı. Peki tüm bunlar ne ile finanse ediliyor. Paranın kaynağı ne olacak ?
Rakamlar bakarsanız yangın var. Sokaklara bakarsanız yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Var var sn egeli,ben yakın çevremde bile hissediyorum.Baya baya beyaz yaka üstü geliri olan yakınlarım bile her 6 ayda bir bir lükslerinden feragat ediyorlar.O dediğiniz aktivitelerin giderek sayısı azalacak,bir müddet sonra bir kısmı yapılamayacak hale gelecek.Matematik ortada,misal çocuğu özel okula yollamak mı ayda dört beş kez dışarda yemek mi hangisi önce feda edilir gibi.
Yer İmleri