Faik Baþ Türkiye Bayraðý
@faikbas
@justice20222022
ve
@onediocom
adlý kullanýcýlara yanýt olarak
1000 tl kiram var 108 tl elektrik 26 tl su 170 tl doðal gaz 3 günde 1 ekmek aylýk 45 tl ortalama mutfak 780 tl sigara yok alkol yok þükür. Toplam 2130 tl yapýyor. 2 kiþilik bir aileyiz bize yetiyor. Harcamayi bilen herkese yeter.
gördüðünüz gibi iki kiþilik aileye 2130 tl yeterliymiþ.
2008 de emekli oldugumda 875 lira maaþ baglamýþlardý asgari ücret ozaman 630 liraydý yani 1.40 asgari ücret maaþ alýyormuþum þuanki maaþým 2 800 liradýr, demem o ki emekli memurlarý çok iyi zig,,,ler, oy veren sevgili emekli memur kardeþlerimin kulaklarný çýnlatýr yanaklarýndan öperim , tabii o maaþla 15 küçük altýn falan alabiliyorduk, þimdi belki daha çok alabiliyoruzdur
Ortalýkta yangýn varda hiç kimsenin önlem aldýðý yok. Þimdi istisnalar kaideyi bozmaz o nedenle genelleme yapmak istemiyorum.
Bizde 10 yýl önce kahvaltý salonu kültürü yoktu, hafta sonu avm kültürü yoktu. Araç alýrken mtvsine, sigorta, kasko masrafýna bakýlýrdý. 5 yýldýzlý otelde tatil yoktu. Bir kahveye yemek parasý ödenmezdi. Özel okul çýlgýnlýðý yoktu. Yani bu söylediklerim kalburüstü kesim deðil bildiðiniz çift maaþlý beyaz yaka aktivitesi oldu.
Þimdi bunlar beyaz yakanýn hakký mý hakký, mavi yakanýn hakký mý hakký. Peki tüm bunlar ne ile finanse ediliyor. Paranýn kaynaðý ne olacak ?
Rakamlar bakarsanýz yangýn var. Sokaklara bakarsanýz yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Var var sn egeli,ben yakýn çevremde bile hissediyorum.Baya baya beyaz yaka üstü geliri olan yakýnlarým bile her 6 ayda bir bir lükslerinden feragat ediyorlar.O dediðiniz aktivitelerin giderek sayýsý azalacak,bir müddet sonra bir kýsmý yapýlamayacak hale gelecek.Matematik ortada,misal çocuðu özel okula yollamak mý ayda dört beþ kez dýþarda yemek mi hangisi önce feda edilir gibi.
Yer Ýmleri