çok zorlama hareketler. diğerlerini anlarım da thy, pegasus yıllarca totoyu toparlayamayacak. bu neyin sevinci böyle?
1500'e yaslanınca yeni vade şort derim.
Printable View
çok zorlama hareketler. diğerlerini anlarım da thy, pegasus yıllarca totoyu toparlayamayacak. bu neyin sevinci böyle?
1500'e yaslanınca yeni vade şort derim.
Rusya devletine bağlı medya
Hıncal Uluç, Kovid-19'a yakalandı: Aşının faydası şu ki, hiçbir belirti göstermeden yaşıyorum, bomba gibiyim
https://sptnkne.ws/Gda8
SON DAKİKA
AB’den corona kararı:
Aşı olan gelebilir
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, New York Times'a konuştu ve AB'nin yeni kararlar almayı gündeme getirdiğini söyledi.
Güncellenme: 07:46, 26/04/2021
Haberler
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...bilir-6396303/
Özelden hedefte değişiklik var mı diye soran arkadaşlar .
6.90 da yorumladım geçen hafta da kendim de aldım ,
Gün sonu taşıdığım ve eklediğim tahtalarıda paylaşıyorum.
Tahta yükselmeden paylaşıyorum:) ona göre nerden satar alırsınız o sizin kararınız.
Yoncada bugun 7.30-31 kapanışı yaptıra bilirsem güzel olur .:)
Diğer soru dün aldığım Aselsn ve sabah koyduğum graftaki formasyon hareketi.
Kapanışa kadar tutma taraftayım yalnız not düşeyim 15.05 altı saatlik kalmaya başlarsa satarım yoksa amacım seans sonuna doğru vedalaşmak treda oyunum bu şekilde.
SON DAKİKA
AB’den corona kararı:
Aşı olan gelebilir
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, New York Times'a konuştu ve AB'nin yeni kararlar almayı gündeme getirdiğini söyledi.
Güncellenme: 07:46, 26/04/2021
Haberler
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...bilir-6396303/
1 sene sonra ,aşı olmayan dışarıdan Avrupa Birliği ülkelerine giremez
ya da aşı olmayan dışarıdan Amerikaya ülkelerine giremez
derlerse şaşırmam
gidişat o yönde görünüyor
Reuters: "Büyük Türk bankaları Kanal İstanbul'u finanse etmek istemiyor."
Kısa çalışma ödeneğinin geçen hafta geri gelmesi ,
Nisan,Mayıs,Haziran sonu olarak ,
İngilterenin Mayıs ın 17 sinden sonra Türkiyeyi yeniden yeşil lisyeteye alıcak olması
Bu kapanışlar için etkili oldu.
Tam kapanmadan ziyade kısıtlamalar artırıldı ,
Mayısın 10 na kadar takip edilir , istedikleri düşüşleri bulmazlarsa bir 10 günlük tam kapama gelir.
Oyun HACİM le alakalı , dün değindiğim konu ,
Yabancı yok , vade sonu işin özü yerlerde gezinen hacim.
Bu yüzden yukarı aşağı indir bindir FORMASYONU ile gidiyoruz.:)
öfff bayıldık yine...poz taşıyorlar uyuz eşek moduna geçti vadeli...
Koç Grubu/Holding şirketleri bilanço açıklamaya başladı..
2020 de bir tek Tupraş ta, net kar yönünde sıkıntı vardı. Diğer tüm şirketleri ciro, büyüme ve kar rekorları kırdı..
2021/1 de Arçelik ve Türktraktör büyüyerek katlanarak devam etmiş..
Belli ki 2021 de de yatırımlarının meyvelerini toplayacaklar.
Otomotiv Sanayi
Savunma Sanayi
Beyaz Eşya Sanayi
Petrol/Yakıt Sanayi
Turizm/Gıda/Sağlık
İnşaat/Mobilya
Banka/Finans
Diğer Enerji sektörü
Vs vs .. İletişim/Gsm ve İlaç sektörü hariç olmadıkları sektör sanayi yok..
Globalde Holding ler de de dünyadaki , ülkemizin 1 numarası..Kurumsal puantajlarda da hep ilk sırada çıkıyor..
—//
Koç Holding Ceo nun yazıları konuşmaları bakın. Her 10 cümlenin illa ki 7-8 n de
BİLANÇO DİSİPLİNİ, BİLANÇO DİSİPLİNİ
Lafı vardır..
Tüm sistemi aslında bunun üstüne kurmuşlar. Bilanço disiplini.
Büyürken de, satın alırken de, Satarken de, Yatırım yaparken de, hep dikkatliler.
Bi lokmayı yutarken, mideye gitmeden, diğer lokmayı yutmuyorlar.
Misal büyürken, çılgınca büyümüyorlar, yatırım yaparken de ya da şirket satın alırken de.
—//
Hep aklıma gelir. İletişim/Gsm ve İlaç sektöründe niye yoklar diye..
Gerçi, bildiğim kadarı ile Amerikan Hastanesi , Gruba bağlı. Koç Üniversite Hastanesi, Koç Tıp Fakultesi var. Üniversite sınavında sadece ilk 50 girenleri alıyorlar diye duymuştum. Koç Tıp da 1 numara..
Artık hele ki bu virüsten sonra
Sağlık sektörü Bio teknoloji, İlaç/Aşı geleceğin sektörü, neden bi satın alma yapıp , Global de ülkemizi duyurmuyorlar? Diye merak ediyorum.
Bence , temenni olarak yapmalılar.
Yurt içi Bi ilaç şirketi satın alıp, Dünya devi marka yapmalılar. İnşallah gelecekte yaparlar.
Bir de Gsm şirketi? Neden o işe girmiyorlar? Kar lılık ta mı sıkıntı görüyorlar acaba, diye hep düşünmüşümdür..
—//
Olan şirketleri ile 2021 de de tulum çıkartacakları şimdiden görünüyor..
Tupraş ta yine bu virüs kapanmlardan dolayı kar mı zarar mı gelecek , onu öngöremiyorum bir tek..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al/Sat/Tut tavsiyesi değildir.
xu100 1520 leri xu030 da 1580 leri hedefliyor..
Bu kapanma sürecinde oralara gelecektir diye düşünüyorum..
Şoklama düşüşü sonrası taban çalışması bitti..
Bugün böyle kaparsa eksiye falan dönmezse tamam dır..
Kendi düşüncemdir..YTD..
BOFA aldıkları sattıkları
https://www.linkpicture.com/q/hhh_2.png
A.Hakan davasında Zarrab..Zamanın başbakanının izni ve emri ile yaptım bunları dedi..
Hakim üstelemedi..
Bizim basında da bir kaç muhalif dışında konu işlenmedi bile..
Bütün sıkıntı o davadan tayyip e yürünmesi..
Yoksa çıkarsın evet deldik ambargoyu paşam..yok mu bunun orta yolu dersin o dava kapanır gider..
Yapamıyorlar..
ABD de elinde bunu yıllardır koz olarak tutuyor..
Bizim kide deli gibi ülkedeki bütün gücü kendine bağlayarak en azından bu sınırlar içinde güvenli alan inşa ediyor..
Doların inmesi çıkması faizler abuk subuk görev vermeler almalar falan hep bu yüzden..
Bu işlerin sonuna geliyoruz..
Müthiş bi pazarlık dönmüyorsa bende ne olim...f35 kanal ist soykırım tanınması..incirlik halkb..kirli para trafiği..işte montrö..
Her türlü taviz şu bu verilerek çözüme kavuşturulmasını bekliyorum açıkcası..
Öyle bir durumda da dolar uzun yıllar yine kendine gelemez..
Aksi bir durumda zaten yönetilecek bir ülke kalmayacak..Tayyip de yurtdışına adım bile atamaz..
bu kadar satılan piyasa düşmüyorsa bekleyen halka arzlar ve bilançolar etkili olabilir.
bilançolar haftaya tamamen netleşir. halka arzlar bitecek gibi değil. en son zrgyo arzı ile ilgili mesaj atmış banka.
şimdilik testereye devam eder gibi.
Görevden alınma ertesi salı sabahı kabaca 125.000 den emir le borsanın alınması sonrası 144.000 e kadar ne olduğunu bile anlayamadan bir ralli yaşandı..ertesinde 1.5 aydır 135.000 altta olmak üzere testere devam ederken 130.000 e daldır çıkar ve ardından yeniden 140.000 e dayandık..
Bu süreçte eregl 13.69 dan 6 tl (nerese ise yüzde 50) ralli yaptı..
Bimas 60 tl dibinden 68 leri yüzde 20 ile gördü..
Sırf bu ikisinin endeks e katkısı yüzde 8 falan hesabım yanlış değilse..
135.000 ler artık endeks de çok önemli..
130.000 lere daldırmada macd yeni dip yapmıyor ve çok hızlı bir şekilde yeniden sıfırın üstüne atarak boğa piyasasına geçiyor..Aşağısı için isteksizler yani.
https://r.resimlink.com/0iYn.jpg
Kendi düşüncem ve beklentimdir...İnsan sonuçda beklentiler ile borsada hareket eder ..
Çizgiler biraz kaba oldu..:)
ayıcıklarıma duyurudur ayıcıklarım tam kapanıyoruz 17 mayısa kadar sote bi yere geçin dinlenin ortalıkta görünmeyin boğalar biraz otlasın etlensin kilo alsın sonra döneriz ha bu arada tam kapanma esnasında bişey istemeyin her ayıcık başının çaresine baksın :oleyo:
Çok güzel yazmışsınız... İnsanların ne kadar korkak olduğunu görmüş olduk. Öldürücülük seviyesi %3.4 olan bir virüsde bu hale geldi dünya. Yarın öbür gün %20-30 bir virüs çıksa bütün apocalpyse senaryoları gerçek olacak demektir. Taş taş üstünde kalmaz, demedi demeyin...
:)
Valla şaşkınım. Dünyada ki ölüm oranı %3.4. Bu WHO nun verdiği rakkam. Bunun içinde İtalya virüse yenik düştüğünde, hastaneye alınamadığı için ölenler var, bunun içinde gelişmemiş ülkelerde yetersizlikten ölen insanlar var, Amerika'da yığılmada ölenler var. Türkiye'de bu rakkam hiç bir zaman buralara çıkmadı.
Farz edelim ki de oldu. Siz eve kapatılmak istiyorsanız, yine inanılmaz bir korkaklık içinde yaşıyorsunuz. Tekrarlıyorum...