MB nın dolar shortları patates olacak galiba. Her vadede shortu vardı. Bu ay 15.84 maliyetli 100.000 idi sanırım.
Printable View
MB nın dolar shortları patates olacak galiba. Her vadede shortu vardı. Bu ay 15.84 maliyetli 100.000 idi sanırım.
Yarın süpriz bir faiz artışı gelirse bist açısından durum ne olur ? olumlu olumsuz ?
piston düştü :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Fiziki uzlasma olmadigi icin isterse 1.000.000 kontrat shortlasin para basip odeyecegi icin bir anlami yok.
Faiz artisi sanayicilerin dibine kibrit suyu olur. Dolar asagi endeks asagi
Arçeliğe gene geri alım kararı çıkmış.
tavana astılar.
ihya etti yatırımcısını.
sene sonu yine şapkadan çıkaracak tavşanları da kalmadı; kol gibi zarar edince seneye geçtim yeni borcu şu anki borcunu bile döndürecek para bulamazsa ne olacak peki.... Dibi delik hazineye, MB'ye kim nereye kadar borç verecek.... birader senin gidişat sıkıntılı, şu vadesi gelen swapları artık kapatalım bir zahmet derse mesela birileri veya....
Bu delilik devam ettikçe CDS daha da artacak, bir noktadan sonra ne faiz verirsen ver yeni borç bulamayacak ve borcunu döndüremeyecek noktaya gelirsin...
var örnekleri şu anda dünyada...
hep aynı filmin denişik versiyonları hergün...400 hisseye bas 3 tane ile endeksi şahane göster..pifffffsss daral geldi bu filmden..:vk:
şakkadanak bir 20 milyon dolar
şakkadanak bir 10 milyon dolar
şakkadanak bir 20 miyon dolar
şakkadanak bir 10 milyon dolar daha
kaç dolar oldu yav neyse şükredelim porsiyonları küçültelim kombileri kısalım don atlet gezmeyelim evde :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Arceligin suanki carpanlarla ucuz bir tarafi kalmadi ama su batarya fabrikasi hikayesini sanirim Arceligin istiraki olarak yapacaklar
Israil dışişleri bakanı lapıd: Türkiye ve israil r ekonomik bağlantılarını genişletecek
Dışişleri bakanı çavuşoğlu: "(israil'le) bizler birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmada hemfikir olduk"
dışişleri bakanı çavuşoğlu: "(israil'le) bizler birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmada hemfikir olduk"
GARAN da dow gibi endekse etkisiz eleman artık heralde..
Şu anki çarpanlara göre ucuz değil diyorum. Şirket yönetimi buraya bir yatırım düşünüyor o yüzden de hala ucuz olduğunu düşünüyor olabilir aksi halde zaten geri alım yapmaz tabi ki bir bildiği vardır ama geri alım açıklayınca illa tüm kaynağı kullanacağım diye bir zorunluluk yok. Örneğin Bim'e bakın. Geri alım programı açıkladılar önce biraz alım yaptılar sonra durdular. Ben 100 lot alacağım bunun için 500 lira ayırdım basit mantık 500/100 o zaman hissenin değeri 50 TL'dir şeklinde düşünmek yanlış olur.
Vatandaş enflasyondan nasıl korunsam diye deliye dödü. Şirketler bunun bir yolunu bilse TV'ye çıkar söyler. Malzeme stoğu artırmak da bir yere kadar.
Görüntü kendi hisselerine para sokanlar var. Demek yeni yatırım imkanı ufukta gözükmüyor. Bir firma KAP açıklaması göndermiş yeni makinalar pahalı olduğundan tesisini kapatan firmaları araştırıp ikinci el makina bulmak için genel müdüre yetki vermişler. Geçen halka açılan bir firma da halka arzdan gelen para yatırım bedeli arttığı için topladığımız para yetmedi diyordu.
İktidar ile anlaşmadan ne IMF'den, ne büyük yatırımcılardan büyük para gelmez bence, elini veren kolunu kaptıryor.
Güven tekrar geri gelmeden faiz operasyonu, enflasyon ürünleri vs sadece spükülasyonu artırır, kalıcı değişimler için uzun vadeli yol haritası lazım. Kim TV'ye çıksa önümüzü göremiyoruz diyor.
Geçen yılllarda bir analist işimizi Allah'a kaldı demişti sonra pek TV'ye çıkmadı.
NATO gelişmelerini takip etmek lazım.
degerli dostum 3 milyarı bitirdi 31 liradan buraya taşıdı hisseyi ilave 6 milyar daha yaklasık 80 liradan alsa 75 milyon lot yapar piyasada lot falan kalmayacak .zaten dunya 3.lugune oynuyor şirket biz borsacılar gelecege yatırım yaparız.)Bekleyelim gorelim neler olacak.sat tusunu kaldırdık klavyeden tum şirket sahiplerinin Koçlar gibi olması dilegiyle
Orta kesim sıfırlandığı için ithalatçı beyaz eşyada yabancılar çekilir muhtemelen. Geçen Manisa'daki fabrikasını biri Arçelik'e devir etti gitti.
Geçen yıllarda beyaz eşyalar ucuzdu hatta sırf sıkıldığı için insanlar değiştiriyordu. 3 harflilere de alt markalar çok ucuza veriliyordu. Tahta dolap fiyatına buzdolabı vardı ben de almıştım. Şimdi fiyat 7 kat artmış inanamadım 250 TL'ye aldığım dondurucu 1750 üzeri gözüküyor oysa dolar 4-5 kat arttı.
Arçelik orta-uzun vadeli yatırım yapılabilecek en iyi şirketlerden. Hem Koç grubunda olması hem sektördeki konumu hem de marka değeri çok kıymetli. Yanlış anlaşılmasın söylediklerim olumsuz bir şey demedim zaten :) Bol kazançlar.
[QUOTE=sindoma53;5936253]başkan sende kuzu gibi hislerinle oynamaya başladın.:)
ilk önce çağrı fiyatı sonra gapler[/QUOTE]
Başkan ilk gap geldi yoncada :)
14.45 altı günlük kapanışlarda 2. gap bölgesi potada
Genelde traderlar geri alım yapan şirketleri sevmiyor, sattığını aşağıdan alabilme imkanı olmuyor belki.
Benim tahminim KCHOL, ARCLK'de doğrudan payı %40,56 gözüküyor, süre sonunda ARCLK'den %10 alıp doğrudan %51 yapabilir.
Geçen NTHOL kendi bünyesindeki paylarının büyük kısmını ana ortağına sattı.
Bugün 280 bine vurur muyuz acep...
Artık kırması lazım 2,400 ü.
https://i.hizliresim.com/dbkmbpx.png
şortçular dikkat etsin ,
2400 üzeri saatlik barlarda 2450 formasyon hedefi.
yalnız bugun hacim tırt şuanda
Başlığı açtığımız gün vade fiyatı en yükseği görmüştü. 292.700 buradan galiba 269.175 gördük.
Benim hedefim 2555-2600 arası bir değerdi. Bakalım bekliyoruz. Daha %30 u bitti başlığın. Fiyat hareketinde bence biraz doların etkisi var.
Herkesde telefon var, eskiden orta kesimde vardı. Şimdi çoğu kişide 2-3 hat var.
Sigara ve alkole yapıldığı gibi zam yapılamıyor, demokrasi orada işe yarıyor.
Öte yandan bazı yerlerde emlak vergisi daha yüksek gibi, ada bazında emsal değerleri belirleniyor olabilir. Sokağın karşısı ile bu tarafı farklı olabiliyor. Bu ay emlak vergisi 1. taksit ödeme zamanı ve geçen yıla göre çok artttı bazı yerlerde.
Bu kira işi ile emlak değerini birbiri ile ilişkilendirebilirler diye tahmin ediyorum.
Hükümet, kiralarda tavan fiyat uygulamasına geçerek belirlenen tavan fiyatın üzerinde kira alınmasını engelmeye hazırlanıyor.
Nas filan deyip her yıl evin 40 da birini vergi olarak almasınlar sonra.
kim takar yahu; tavan kadarını hesaba havaleyle üstünü elden alırlar....
laf ola beri gele, dostlar alışverişte görsün....
çok kastırırlarsa millet kiraya vermekten toptan vazgeçer; zaten durduk yere değeri artıyor milyon milyon ne uğraşıcam birkaç binlik kirayla diye....
valla ne kiradayım ne kirada evim var; ikisi de sıkıntı gelinen şu noktada...
pıst 100 hacim tırt inceden türbülans gerekli:)