meğersem hırsız çoban ve patronlar golabal satış dalgası öncesi marj oluşturmak için hisseleri yukarı taşımışlar diyebiliriz..
bu hafta netleşir iyice
Printable View
meğersem hırsız çoban ve patronlar golabal satış dalgası öncesi marj oluşturmak için hisseleri yukarı taşımışlar diyebiliriz..
bu hafta netleşir iyice
gapli + açarız yarın bu Suriye gazı ile, :)
dow ve sp500 %3 düşse bizimki %13 düşmeli aslında..yani gönlümden geçen büle:oleyo:
zati bir kerem daha 10bin altına kayarsa hırsız mecbur kayışı koparır..
geçen hafta dedim..abd tarafı ayı piyasasına daldı bundan uçan kaçan kurtulamaz diye..
bunu der demez bizim hırsız, patronlara mesaj gönderdi; dalga geliyor önce abanın yukarı !!
Karaduman dayu 2008 krizinde global piyasalarda düşmüşmüydü yohusa sadece bizim borsa mı düştüydü.
Sen bu oluşumu 2008 e benzettiğin için soruyorum, o zaman da hırsız çoban endekis mühendisimiydi
inatla 8500 ler kırılmalı diye boşuna demiyorum..bu kırılım şuanda gerçekleşti diyeli aylar oluyor..
o yüzden mecbur..aynı 2008 olayı..
göstergeyi yorumlamak önemli..bu uzun vadeli yapı..1-2 aylık değil..
peki bu son hamle ne oluyordu bana göre..TUZAK..
ZATEN BUNU DÜŞMEMESİ GEREKEN AMA DÜŞEN FAİZDEN ANLIYORUZ..
[QUOTE=sindoma53;6991528]1 ay önce ben bıtcoin ve ABD borsaları için aşağı yorumlar graflar paylaştığımda :hn: okumuş sonra X yerleşen çok bilmişler 1 ay önce goy goy yapıyordunuz Bulut yine çizmiş diye :)sadece çizmedim belli sayıda kişiye güzel paralar kazandırdım.Ama sizin façanızı her zaman yaptığım gibi çizdim.:kahkah:
ben kendime has dalga analizi yapıyorum..
harmanlanmış dalga analizi..ve bu yapıda 1998 = 2008 = 2024
1.5 yıl süre..
Sindoma gel abi..Senin ki yine balkon konuşmasına başladı..:oleyo:
Mimkin değil üüüle bişii, kesin ya treni kaçırırsın yada erken dalarsın
Bak dediydi dersin
Asla x12 yapıcak hisseyi bulamazsınız
Endekis düşer senin alıcam dediğin hisse düşmez
Endekis düşmez senin şuraya düşerse alıcam dediğin hisse oraya düşer alırsın dahada düşer
Yabcak bişii yok dayucuğum
Eninde sonunda Öpücüüü vericen hırsız çobana
Devlet Bahçeli, son paylaşımında 40 binden fazla vatan evladının katili teröristbaşı Abdullah Öcalan’a “PKK’nın kurucu Önderi” şeklinde hitap etti.
bozkurt dayu..ben şuraya düşer demiyorum..çünkü 2008 benzer düşüşte 4200 rakamı çıkar..net..eksik fazla yok..
diyorumki şuan baktığım dalga yapısına göre yani bistin cv sine göre 8500 den yukarı deptiği kadar burdan aşağı düşüş olmalı..
en az büle..ve 8500 aşağı kırılmalı..ki zaten dalga yapısına göre şuan kırık devam ediyor..kırıldı yani..zamana oynuyor..
ama bunu %100 yapar diyemem..ben inanıyorum ama borsaya yön verenler yapmaya da bilir..ve yapmazlarsa bu ilk olur
11.108. .....ortalama ile ...aksam akşam risk aldım....24 adet Long....
Az önce ons gümüş de güzel bir trade yaptım çok şükür.... Long pozların tamamını verdim....birazda endeksimize yoğunlaşmak istiyorum
Dün burada paylaştım.
Özellikle fark edilsin diye "kurucu" sözcüğünü büyük yazdım.
Dünkü paylaşım..
Jeopolitik kırılmaların tehlikeli şekilde vasat bulduğu bugünkü dünya tablosunda milli birlik ve dayanışma ruhunun işlerliğine ve işlevselliğine ileri düzeyde ihtiyaç vardır. Bölücü terör örgütü,
KURUCU önderliğin
27 Şubat çağrısına müzahir hareket edip hiçbir şart ileri sürmeksizin silahla yollarını ayırmalı ve örgütsel varlığını sona erdirmelidir. Bunun dışında hiçbir tasarruf, tahayyül ve tehir çabası masum ve makul kabul edilmeyecektir.
borsadaki kağıtlar bu pahalılıkla şuan alıcı bulamayacakken bu izlenimin verilmesi yani elbirliği ile yukardan ele vermece oynama oprasyonu yapılması 1 yıl sonra borsaya daha çok zarar verecek..yabancı yine gelmeyecek ve belki 1 yıl sonunda satışlarla %20 altına düşecek..
yerliye kalacaklar iyice ve diplerde olduğu halde alıcı bulamayabilir..çünkü yerliyi ikinci kez kandırmış olacaklar..
o yüzden diyorum sistemi çökertecekler iyice
bir an önce vatandaşa operasyon oyununu geri çekmeleri lazım..yosam yabancı da furacak yerli de..
2008 den tek farkımız nedir;
cevap: doların agrasif yükselme zamanının baskıyla gizlenmesi..
bu bir döngü..değiştiremezsin..yani sen doları baskılarsan tüm döngüyü değiştiremezsin..değişkenlerden 1 tanesini baskılarsın sadece
2008 deki harekete bakarsanız anlarsınız..ne zaman ne olmuş..
.
.
Suriye'de pkk şam ile anlaşmaya varmış.
https://www.karar.com/dunya-haberler...ntegre-1940772
Borsamıza muhtemel tesirleri neler olabilir?
:notr:
efendim ben doları baskılarım..borsayı da patronlarla ayakta tutarım..2008 akıbetinden kurtulurum..
eee global satışı ne yapacan bu sefer..yani %20 küsürde olan yabancı %15-20 lere düştüğünde bile bu akıbetten kurtulabilir misin..
bunu yaşayıp görecez..süre 1.5 yıl :oleyo:
YPG nin arkasındaki ABD onay vermeden buradaki kukla Apo nun açıklaması bir yere kadar 1 haftadır tv de izlediğim haberlerden açıkça bu gözüküyor.Bu olay olduğu zamanda söyledim dışarısı ile anlaşılmadan bir yere kadar gider bu konuşmalar nitekimde öyle ilerliyor.Suriyenin petrolünün çoğuna çökmüş ABD bu ypg ye bekçilik yaptırıyor , İsrail ortadoğuda yayılmacı politikasını yürütmesi için bu kahbeler kullanılacak , pkk Türkiyede hükmü dolduğu için Irak ve suriyede 2-3 isimle devam ediyor .
Suriye olayı son çatışmalar devam ederse aslında farklı yerlere gidiyor o daha sıkıntılı bana göre.
dolar bazında bakmak yanlış olabilir çünkü dolar bazlı grafiğin döngüsü oluşurken yabancı oranı %60-70 lerdi sanırım..
bu denge koptu ..hani dolar bazlı fiyat ya da seviye geçmişe göre kıyaslanıyor ya..YANLIŞ..ama buna rağmen dolar bazlı zaten satış durumundayız..
yinede ayrıntılı bakarsan 2008 durumunu yakalarsın..kimi dalga sayar kimi gösterge yorumlar kimi farklı açıdan yakalar..
nasılki yabancı %70 lerden %20 lere düştüyse dalga da küçüldü..
tekrar altını çiziyorum..DOLAR ve BORSAYI 2008 den ayıran şey, DOLARA BASKI ve İÇERDEKİ YAPAY PİYASA..
teknik bakan bunu görmeli..global satış dalgası bizi nasıl etkiler bunu zaman gösterecek..bizim bu önlemler ne kadar sağlıklı görmüş olacaz
Teknik güzeldir yalnız doğru okursan, Karaduman gibi tek yönlü bakarsan fiyatların içinde kaybolursun.:)
hayırlı akşamlar
2006-2007 de hisse taşıyan var mıydı..varsa o zamanki psikolijiyi bilirler..ne demek istediğimi
tek yönlü derken..ben yönsüz bakıyorum..
duygularımla bakmam..
benim dediğimi anlayan 1-2 kişiyi geçmez zaten..
onlar da yazmaz..
burda benim tekniğe 1 kişi laf edemz..
asıl yönlü olan yukarı trend bekleyenler..
duygularla bakarlar ve bekliyorlarki bunlar borsayı düşürmez..ne oldu..teknik kayboldu..
teknik ona buna bakmaz..bunlar borsayı düşürmezler, bademler bir yolunu bulur, ne demek..
tekniği çöpe atmaktır..
geriye ne kaldı..yapay ortam..
Sarı kafa ve ailesi komple şort açmışlar, aleni bir şekilde resesyona da İİ deriz diyor, resmen komedi