Yeminlen, tüylerimiz diken diken oluyo:)
Printable View
Yeminlen, tüylerimiz diken diken oluyo:)
SP500 vadeli 4305 seviyesinde duramadı. Artık bir düşüş trendinde olduğunu teyit etti. 4230-4245 bandı sonraki desteği. Bir %1'lik daha düşüşü var oraya varması için. Oraya vardığında toplam düzeltmesi zirveye göre %-7 olacak. Sonraki desteği ise 4138. Bir %2.3 düşüş daha demek
https://www.tradingview.com/x/6EgLyqmy/
DAX da son durum aşağıdaki gibi. DAX SP500'e tam uyum içinde değil. Normalde şu an DAX'ın 15.049'un bayağı altında olması gerekirdi ama orada tutunmaya çalışıyor. DAX bence daha kritik eğer DAX'ı salarlarsa biz de aşağı gideriz. DAX'ın sonraki desteği %1.65 aşağıda
https://www.tradingview.com/x/JwWeZKlJ/
Şayet trend yukarı dönecek ise
sabah görülen ve görülecek düşüşler
düşük olarak kalmalı
tekrar altına inmemeli
panık satış olacak ise
ilk 5-10 dk da olur
viop 1- endeks ler 0.50 eksi de..
TUPRS THY açılış ile birlikte saldırdı..
Birazdan fışkırtırlar yine yukarı..
Masa sallanıyor ağalar sıkı tutunun. Anlık poz yazmayacağım 5 dakika sonra değişebiliyor, diyeceğim o ki tahmin ettiğim üzere hareketler sertleşmiş durumda, dikkat.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba. konuyla ilgili uzun vadede tecrübesi olan arkadaşlardan görüş almak istediğim bir konu var. ben ali perşembe'nin ilk kitabından öğrendiğim destek/dirence atrx0,5 indikatörü mesafeli stop, atrx2,5 mesafeli kar al sistemiyle kazanmaya çalışıyorum. misal şu an altında yükseliş oldu 1762 spottan 1 long viop aldım, 1739'a stop koydum 1829 kar al yaptım. dolarda 8,86'a çıkınca long oldum, 8,74 stop ve 9,15 kar al, borsa 1399'a düşünce şort oldum 1420 stop ve 1350 kar al. 1420 ye yükselirse de bu kez 1399 stop olarak 1470 hedefli longa geçeceğim. yani şort ve longları üst üste bindirerek sürekli pozisyondayım. spotta bu rakamları gördüğüm an vadelide rakam ne olursa olsun alıyorum ancak bu işe başladığım 1 aydır yerimde saymaktayım. açıkçası bana mı denk geldi bilmem sürekli stoplarım patlıyor kazandığım karlar boşa gidiyor. yanlış yaptığım birşey mi var? 1 yıllık bazda kazanca geçermiyim?
dax %2 eksiden toparlamaya devam ediyor. saatlikte boğa dojisi var şimdilik.
saat 11 de duruma bakacağız.
Tekniğe kafası basmayıp sabah akşam burada, burası dip şurası dip yazarak kendini kandırırsın.
sonra çıkar elinde dipten aldığın tahtaların neden gitmediğini anlatırsın senin gibiler bitmez.
Ama azaldınız şu 27 senelik forum hayatım gördüğüm kadarı ile .
bu yüzden beceremediğin veya bilmediğin silahı elleme sonra elinde patlamasın insanların emeğine saygı göster.
sonra bir daha dip dip dip gezme memet efendi.
hadi kolay gelsin.