Takip ettiklerime bugün yaramamış.
14.00 sonrası olduğu için herhalde
Printable View
https://www.bloomberght.com/faiz-bono
bloomberge şimdi bakınca ben 2 yıllık -%0,70 orta ve uzun vadelilerde +%1,6 civarı görüyorum, geçenki gibi %4-5 çıkış yok. sadece nitelikli yatırımcılar alabiliyor doğrudan devlet tahvili. milyoner olucaksın yani. gerçi bu gidişle yakında lise öğrencileri bile milyoner olur, bol sıfırlı günlere dönücez gibi.
Merkez Bankası kuru
Dün 9,31
Bugün 9,28
Dövize dayalı fonlar eksi yazdılar bugün:)
15:30 baz alinmiyormu , belirlemek icin ?
Ppzden cikan arkadaslar nereyi tercih etti acaba?
Düşük risk severler için, faiz düşüş dönemlerinde bir müddet, para piyasası fonlarına(ppf) kıyasla, kısa vade borçlanma araçları fonları (kvba)daha iyi getiriler sunabilir. Taşıdıkları enstrümanlara göre, teorik olarak zaten olması gereken, beklenen bir durumdur.
Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, bu fonlara örnek olarak tefasa açık fonlardan IST ve OSL(ppflerdeki ppz gibi, kategorisinde kısmen düşük yönetim ücreti avantajı var) verilebilir. Tabi çalıştığınız bankanın/aracı kurumun kvba fonlarıda dikkate alınabilir. (Faizsiz tarafta ise örnek olarak MPF verilebilir.)
Biraz daha risk alabilecekler için, faiz düşüş dönemlerinde, defansif değişken fonlar da, taşıdıkları bono/kısa vade tahviller nedeniyle mevduat severleri tatmin eden getirileri olabilir.
Muhtemelen hafta sonundan itibaren repo ağırlıklı para piyasası fonları, yeni faiz indiriminden nasibini alacaktır.
Faiz arttırım dönemlerinde ise, kvba fonlarına göre ppf fonları yeni faiz oranlarına daha çabuk adapte olabiliyorlar.
Saygılar.