cepteteb ve enpara iyi.. ama aşırı dalgalanmalarda tüm bankalar makası otomatik açacaktır. normal.
Printable View
DOLARI DURDURAMAZSAN enflasyon da 50-70 gibi oranlara çok rahat ulaşır. Pazarda artık hiçbir meyva ve sebzede 5 TL nin altında bir şey satılmıyor. Köylü kadınlar kendi ürettiği ürün olan biber, domatesi 10 TL satılıyorsa bu işten artık çığrından çıkmıştır.
Zabıta ile bu işi çözemezsin. Zaten bu önem bile nasıl çaresiz kalındığını gösteriyor.
Bizim belediye hala ekmeği 75 kuruştan satıyor, ben dahil satıcıya acıyıp poşet parası gibi adlarla daha fazla teklif ediyoruz. Unun tonu 120 den 180 e çıkmışsa, doğalgaza yüzde 37 zam gelmişse bu ekmek nasıl üretilecek, bayilere nasıl dağıtılacak?
Belediyeler ucuz ekmek dağıtmak için zarar ediyorsa bunun faturası yine vergi ile tüm halka çıkmıyor mu?
Faizde aynı hatalar yapılırsa artık 6-8 puanlık artışlar da para etmez.
Ki zihniyette pek değişme olmayınca deneme-yanılma yöntemine devam edecekler gibi...
Faizde 14 iken emirle getirilen baraj şimdi 25 olmuş. 24 enflasyona (o da şimdilik) sen 24 faiz teklif ediyorsan bu işten hiçbir b_k anlamamışsın demektir.
Reel faizde direnip dolar 10 lu seviyelere gittiğinde ülkede batmayan kaç şirket kalacak merak ediyorum.
Teşekkürler. Her ikisine de baktım. https://dovizborsa.com/banka/ burası ile pek bir farkı yok gibi geldi bana.
Bloomberg-HT de sanki kayyum var gibi.
Yakında adı Bloomberg-HT yerine Bloomberg-A olur.
FED başkanının çok kötü durumda olan gelişmekte olan ülkelerden kimi kastettiğini bile telaffuz edemiyor Barış....
Aslında çok acıyorum adama.
Tiyatro mu yapsın program mı iki arada kalıp duruyor.
Hele seçilen konuklar Halk TV de iş bulamayacağından yorumları objektif olamıyor.
Sanki ulusa sesleniş havasında geçiyor programları...
270k türkishbank 27
Anadolubank 26,10 verdi bugün. 32 güne
29 u 27,5 e çekti hscb, 260k için.
Ilerki donemde hem faizi hem kuru ayni anda yukselisine izin vermezler...birinden birini feda edecekler..buda dolar olacaktir..yani yuksek faiz yerine yuksek kuru tercih edeceklerdir...bununda sinyallerini aliyoruz zaten...kısa vade mevduat yapip faizler dahada yukselecek %40 gelecek vs gibi reisin oldugu yerdeki sehir efsanelerine kanmayin...faiz firsati yalanci bahar gibidir...guneş açar gibi yapar mevduatci yoldaşlar hava ısındı zannedip uzerine ince giyer sonra aniden dolu yağiverir ne oldugunu anlamaz....o bakimdan faiz işi vur-kaç işidir...firsat bir yuksek faizde uzun baglamak her zaman olmasada cogu zaman kazançlidir...herkez %30 faizi gorup gaza gelip daha yukarisi var zanneti bugun durum ortada...kaçani kovalayacaksin..sonrada uzulmeyeceksin...
Chucky..........yeşil parkali bebek