Gelir gelmeye de gecen yil zannetmiyorum yada gozumden kacti
Arastirmayi seviyorum eksigim olabilir bi tekrar goz atalim derim bir kac gun icinde detayli bir sekilde arastirayim veya sizde bu bilgi varsa paylasirsaniz sevinirim
Printable View
e durum ortada isbank istedigi kadar milliyim desin ,hazinenin yilda 175 mlynluk veya 300 mlynluk bir temettu gelirine ihtiyaci yok ,sunu soralim kendimize yilda 175 milyon kira geliri oda araci vasitasiyla yda bu 1 yillik kari 6 mlyr tl olan olan bir kurumun yuzde 28 lik ortakligimi . Varlik fonu ne kadar guclu olursa bu ulkenin kredi almasi ve cok cok dusuk faizler ile almasi o kadar kolay olur
Isbank bugun bir degere sahip ise bu ulke sayesinde , deger goruyorsa bu ulkede para kazandigi icin ve o yonetim bunun farkinda
Yine konular karışıyor.
İş bankasının hazine garantili borçlandığı doğru. 4. boyut zamanı unutmamak gerekir.
Borçlanmadan bir müddet sonra şartlar değişse herkez yeni şartlara uyum sağlamaya çalışır.
An gelir ( belkide sıkıştırmak amacıyla ) hazineye bile kredi vermekte borç vermede isteksiz davranılabilir.
Örneğin borçlanma faizi % 7,5 olur. ( Mesela yani :( )
Neyse ben biraz ara vereyim. Yarın tahtada eğleneyim. :halay: :halay:
bugun devlet = bankalar diyebilirmiyiz tabiki hayir mesala venezuealla nin bankasi kafasina gore borclanma ihtimali var mi su an batik diye dusundugumuz petrol zengini bir ulke.surda bir konuyu atliyoruz eger turk milletinin saygi duydugu birinin kurucusu oldugu ve yine bu ulkenin garantoru oldugu sekilde buyumeye devam ediceksen ,bu ulkenin kasasina aracisiz bu payi odeyeceksin
Mesala bir tehditmidir isbankin hazineye devri yabamci sermaye kacar dolar yukselir,kayyum atanan bir kurum var ozsermaye karlilik orani ile kiyaslar isek isbanki geride birakir yabanci kacti mi yok niye kacsin ,kacacak olsalar zaten inanin ev sahibinden kacar gibi 1 gecede giderler ayrica burda konu el koyma kurumu islevsiz hale getirmek degil ki konu bu bankanin yeni ve daha guclu bir ortak ile buyume hikayesine derinlik katmasidir
Beni bir sen anladın, ama yanlış anladın diye takılmıştım ya, :)
yine yanlış anlıyorsunuuz. :one:
Yabanci bu ulkeye bir sermaye koyarken inanin hepimizden daha bilgi sahibi bir konumda ,ve her riski biliyor onlar mevcut yonetimi riskli bulsa zaten bu kadar yatirimi dakika burda tutmazlar
Arkadaslar hepimize allah rahatlik huzur ve mutluluk versin bana musade ,uyku vakti iyi geceler
hazine iş bankasının iki ikibuçuk katı oranla borçlanıyor benim bildiğim
iş bankasının ortağa ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.
sahip olduğu iştirak yapısı bir ortağa ihtiyacı olmadığını gösteriyor.
sıkıntı; bu kadar geniş iştiraki yönetme meselesi , bu da holdingleşmeyi getirir.
mart sonrası oluşabilecek krizde merkez bankasını fonlamak zorunda kalabilir,tedbir için olabilir bu borçlanma.
iş bankası bedelli sermaye arttırımı yapmaz kolay kolay.
y.t.d
haydeeeeee :halay::halay::halay:
Bugünde düşüş olmadı. Ama birileri iyi satışta...
işctr uçtu hadi yavrum....:halay:
2900 den geçenlerde sattığım bir lotu bugün nihayet 2890 dan aldım.
Ben bu lotu yutun diye değil, tutun diye vermiştim. :one: :ok:
Bir zamanlar 2008 miydi neydi halka arzı vardı işc nin borsada bir o yükseliyor endeksi sırtlıyordu....20 li rakamlardan 34-35 li rakamlara ralli yapmıştı... Tarih tekrarlıyor mu ne?... O zamanlar yükselişi kamunun halka arzı körüklemişti....Şimdiki hikayesi ne acaba?......
Y.t.d.
:halay::halay::bravo::halay::halay::rtfm:
Mustafa bey kapa 5 milyar dolarlık ihraç haberi düşünce sert yükseldi. Ama işin ilginci dün işkurda 50 binlerde satışta olan birkaç hissenin hepsi bugün gitmiş bi tane 53 bine satış var gerisinin hepsi 70 küsür binlere çekilmiş her ne hikmetse. İşte pandoranın kutusu burda bence. Buda benim için koyulan satışların tamamen aldatmaca olduğunu gösteriyor
Dün 2 tane 50 binden 1 tane 54 binden 1 tanede 55 binden satış varken bugün sadece 1 tane 53 binden satış var. Soruyorum sizlere dünkü fazladan 3 tane 50 küsür binlerden satmak isteyenler dün satamadı ise bugün niye satışa koymuyorlar? Adamların paraya ihtiyacı olsa hergün emir yollamaz mı? Bizlerde parasız kalmadık mı beyler çoğu zaman? Değil el ihtiyaç var diye kol bacak yeri geldi gövde kestik. Ama bunlar tırnak bile kesmiyor!:)
İşc değerlensin bu sorun değil sürünsün, ne yapalım. Biz gemileri yaktık. Ama şu unutulmasın. 4.5 milyar sermayeli işc 4.2 lerden 5.8 lere geldi. Elbet bu isa isb iskurun değerine değer katacaktır. Huzurla infa ve birleşmeyi bekliyoruz:)
Bugün 24 adet satış vardı 2890. Birleşme falan olsa çoktan hisse 4000 üzerine atmıştı. Ama tam tersi hergün satış çoğalıyor gibi...
Ben hep bunun cevabını arıyorum.Buraya da yazdım.Ama elimde hisse olmadığı için kızanlar oluyor.Halbuki soru cevapla beyin fırtınası yapmaya çalışıyorum..
Devir olacaksa bir çalışma vardır.Bu çalışma yapılırken sekreteri müdürü müşaviri,katipi,bürokratı,chp lisi mhp lisi bu işi duyanlar HİSSE ALMAZLAR MI?
Mesela ben çalıştayın içinde olsam veya duyum alsam kredi çeker yine alırım..
Buralarda tahta tutulmazdı.Zaten fiyatları afaki yükseltip haber patladığında satarsın.Borsanın kuralıdır..
3000 ni 30.000 yapıp haberi patlatırdım..
Şimdi büyük bir devir olayının bu kadar sessizce hallolacağına inanmıyorum.Demekki hazırlık yokk..
OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZZZ!!
Yine bana çok kızacaksınız..
Ama bunlar benim düşüncelerim...YTD..
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş kur, İş A ve iş B üçlüsünden dolaşımda en çok olanı İş B dir.
Takas falan değil sorduğum. Bu fiyatlardan son bir ayda kaç lot hisse el değiştiriyordur. Kaç kez el değiştirdiğini değil, kaç lotun el değiştirdiğini sorduğumu belirteyim. Yada bugün biri başlasa 4000 TL fiyata kadar kaç lot toplar?
Tahmininiz nedir?
uyanık baskıda tutup hisse toplamaya çalışıyor.biz burdayız. her işlem anı takibimde.alta verirse kaptırır bize durmadan aşağı eşleştirmesi tedirgin edip mal toplamak.ne olacak taban veya taban göstermek sorun değil.yarın biraz tavan gösterelim.eşleştirmede.