abartmayın lütfen alltı üstü 25 kuruşçuk bi zam, bu millet ne kazıklar yiyoda banamı demiyo
Printable View
Bu arada buraları okuyorlarsa ifade edeyim, umutabinin tek Centini alamazsınız isterse 6 olsun. O hala beterin görülmediğine inanıyor ne zaman beteri görür yeter olur işte belki o zaman umutabinin Centler çıkar ortaya . Yeyin ! birbirinizi ayılar be boğalar ben sizi seyredecem ! köşemde...
Bakın yanlış anlaşılmasın bu işten zevk almıyorum ama bazılarının bir şeyleri anlaması için beteri görmeleri lazım. 1992 lerde şimdikiler kadar yüksek aidatlı olmasada bir sitede oturuyorum, bu kendini fasulyeden sayan yüksek ücretli beyaz yakalılardan çoğu (bu arada bende o zamanlar beyaz yakalı grubundan dım lakin haddimi her zaman bildim yine biliyorum) o kadar absürt şeyler istiyordu ki işi abartıp otoparkı yerin altına alalım demeye kadar görtürdüler . Ulan höst dedim madem kapalı otopark istiyordunuz buraya niye taşındınız ? Ben beş kuruş vermem haberiniz olsun. İnanın o bey efendi görünüşlü takımı maçaları yetse beni döveceklerdi. Uzatmayalım gel zaman git zaman 94 krizi patladı, bunların çoğunun dötüne tekmeyi atttılar, işten çıkardılar. Bana asansörde kıçını dönen bu zipçiktolar o zaman süklüm püklüm kafalarını eğip yüzüme bakamaz oldular çünkü o kapalı otopark diye i laga luga yapanlar karşı çıkıyorum diye bana saldırmaya kalkanlar aidatları ödeyemiyor evlerine haciz geliyordu. Kısacası BETER görülmüş ve dil mıça girmişti ama tedbir zamanında alınmadığı için sürünmek kaçınılmaz olmuştu. Geçmişi bilirim ve her zaman tedbirimi alır ayağımı yorganıma göre uzatırım ve hayatta layık olduklarını yaşayanlara ne gıpta eder ne de acırım.
Abi bu millet beteride görse farketmeyecek gibi.sevgili rahmetli Büyük Şair usta Aziz Nesin ne demişti bu milletin en az %60 ı aptal. Onun için çok umutlu değilim. Hele diyorum biraz daha bekleyelim kazık tam girsin ne olacak.
https://twitter.com/vatandasinbiri9/...474591232?s=19
http://www.diken.com.tr/ekonomist-mu...nda-yasanacak/
ohaaa
‘İki yıl içinde şirketlerin yarısı batacak’
Peki ne olacak o halde?
Çoğu batacak. En fazla iki yıl içinde bu şirketlerin yarısı temizlenecek. Bu iyi bir şey mi? Mecburen evet çünkü çürük elmalar temizlenecek. Resesyon durgunluk demek. Kötü bir şey değil. Ama durgunlukla birlikte enflasyon olunca, işte o fena. Enflasyonu durdurmak için de durgunluğa girmek gerekiyor. Enflasyon düşmeden faiz düşemez. Resesyona girince bunlar yavaş yavaş kontrol altına alınabilir.
------------------------------
‘Suriyelilere para harcanmadı’
Anlamadım… Bu paralara ne oldu o zaman?
Bence bütçede nereye harcandığı açıklanamayan paralar, “Suriyelilere harcandı” diyerek onların üzerine yıkıldı. Suriyelilerin 40 milyar dolar harcanmış bir hali var mı Allah aşkına? Adamlar sürünüyor. İşe giriyorlar, üç kuruşa çalıştırılıyorlar.
0,25 yapabilirdi... 13 Eylül e gard alabilirdi.. Daha doğru olurdu.. Esneyebileceğini gösterebilirdi..yapmadı.olmadı.
Demek emin.. Yada boşa dolduruyor. Bol kazançlar
ABD'de Senato ve Temsilciler Meclis'i, 2019 savunma harcamaları yasa tasarısında Türkiye'ye verilmesi planlanan F-35 yeni nesil savaş uçaklarının satışının geçici olarak durdurulması konusunda uzlaştı.
Piyasadaki çakallar bunları heeç ! umursamıyor, aptala yatıyor, YOK hükmünde sayıyor, nassosa! diyor Türkiye ye hep havucu gösterirler asla batmasına izin vermezler bu geçmişte hep böyle oldu yine böyle olur diyorlar . 1974 barış harekatı sonrası Rahmetli Ecevit hükümetine yapılanları olmamış sayıyorlar bize böyle şeyler yapmaya maçaları yetmez sanıyorlar hadi bakalım hayırlısı...
yukarı atmak için kendine yer yapıyor sanki.
bi kere daha 90 yaptıktan sonra 86'ya çekerse beklentim 90 üzeri kalıcı yer yapması..
Dön baba dönelim oyunumu oynuyoruz ? İyi oyunlar o zaman ben de köşeme çekildim `kim kime korsa `oyununu seyrediyorum , kaptıracak bir şeyin olmayınca seyretmek çok ama çok zevkli oluyor.
tek kutuplu dünyada dediğiniz çok daha rahattı...
günümüzde çin-rusya birlikteliği çok daha güçlü.
abd - avrupa eskisi kadar birlikte hareket edemiyor.
sermaye küresel tamamen öldürmeye kıyamazlar.zararı kendilerinede dokunur.
ülke inşaatla kalkınma modeli ile yıllardır akan sıcak parayı yatırımlara yönlendiremedi.
trizm krizlerle sarsıldı (2018 rekora gidiyor) ülkeye trist yağıyor.buda sıcak para demek.
tarım,hayvancılık geriledi.
potansiyelimiz var mı ??
aselsan gibi istenirse koza-ipek üzerinden önemli madencilik yatırımı yapılabilir.
israf bitirilebilir.
mali disiplin kesinlikle bırakılmaz.
siyaset hatalardan döner.
ülke rahatlar.
:))
Sn. Umutabi benim şu anda oturduğum sitede 3+1 aidatlar 340 TL. 1+1 aidatlar 280 TL. Kapalı otopark havuz mavuz falan vs.
Bunlar şimdi site 11 yaşında oldu diye hemen bina boya işlerine + kapalı yeraltı otoparklarına kamera işlerine girişmeye meylettiler geçen bütçe döneminde. Zar zor geçen yıldan vazgeçirttik 2019 a bıraktırdık. :))) Ben biliyorum ki kriz iyice vuracak KASIM ARALIK bütçe dönemlerinde ve bu istek ve arzuları yine yapamayacaklar. En azından öyle umuyorum. Ama tepede site başkanları ! yönetim kurulu üyeleri falan var onlar işi körüklüyor bizim SAF beyaz yakalı yada emekli kocakafa tayfası oltaya geliyor. Site yönetimlerinde amaç hep RANT.
Trump 'ın tavırlarından hiç 'sermaye küresel tamamen öldürmeye kıyamazlar.zararı kendilerinede dokunur.' bu kısmını tınladığını düşünüyor musun.
Çin'e kitliyor ve üzerine ;
ABD :Bakanlığı temmuz sonu AB için vergi kararı uygulayak mı uygulamayacak mı açıklamasını yapacak.
Bunun görüşülüyor olması bile küresel anlamda ne olup bittiğini tınlamadığının göstergesi hatta daha bugün yine 'MAKE AMERICA GREAT AGAIN!' söylemini tekrarlayarak çanak tutuyor.
kendine zararı dokunuyor diye bir şeyi ben tınladığını düşenemiyorum.
içerisi için inşaat, israf, mali disiplini dediklerine tek diyeceğim şey,kanal istanbul gibi şeyleri ertelemek yerine torba yasalarla Bakanlıklara gerekli izin çıkartıp aynen devam etmesi benim için yeterlidir.
potansiyeli bu ülkenin her zaman vardır ama inatlaşmayıp doğru yolda gidene..
savaş davullarının çalındığı dünyada bu ortamda üretim müretim vasafiso
güçlü orduya ,askeri güce sahipsen önümüzdeki süreçte ayakta kalırsın,şükür bu milletin en iyi yaptığı şey tarih boyu sıkıntı çekmeyeceğiz
ülkelerin trilyonlarca dolar borçlarının olduğu,ekonomik tüm sitemlerin hayal üzerine kurulduğu sistemi en büyük talihsizliğimiz bizler yaşayarak,yaşattırarak öğreniyoruz(algılayabilene)
yoksa altın dahil değerli tüm madenler üretilebilir,bügünün en değerlisi yarin en kıymetsize dönüşebilir belki çok kısa bir süre sonra değer tanımı yapanlar tarafından bir hıyar en kıymetli şey olarak bizlere sunulabilir; değer tanımları her şey için bügün böyle yarin çok daha farklı şekilde olacak yönetenler üst akıl tarafından bizlere sunulacak
kendi başına üretip yeterliliğini sürdürebilenler,borçsuz olanlar ve yarin hayatta kalmayı becerebilecekler ayakta kalacak en basit bir şekilde ,
serveti ,trilyon ,milyon dolarları geçenler bu kadar piyasa ve koşulları düşündüğünü zannetmiyorum
en basit ve yalın anlatım şekliyle no stres no vitamin ;piyasadan zevk almaya bakmak en iyisi gibi
2010 yılından bügüne reel anlamda istisnalar hariç çoğu kimse zararda ,üçlü sac ayağı döviz,faiz ve borsa arasında çırpılıp durmakta yatırımcı giden ömürde cabası
elinde ki hisse şu olacakta ,dolar şuna çıkacakta ,faiz den şukadar kazanacakta ....
kalın sağlıcakla
ytd,syg:wave:
Faizin artacağını düşünerek 4.82den aldığım dolarları 4.78de bozdurmuştum. Faiz kararını beklerken Reisin bir cümlesini altta gördüm. "Büyük yatırımcıların muhattabı artık sadece C.Başkanı" diye. Dedim reis bize selektör yapıyor en güzeli alayım. 4.76 gibi tekrar aldım birde baktık ki faiz arttırılmadı.
Reise binlerce teşekkür ederim...Yarı yolda bırakmadı bizleri düşündü hamdolsun, varolsun..
Asya açılsın bakalım dolar/TL orada ne yapacak :notr:
İlk kez bir toplantı öncesi döviz depo ihalesine “0” teklif geldiği gün TCMB faiz arttırmadı ..
31 Temmuza kadar MB 4.20 den dolar satma mevzusu hala geçerli....O zamana kadar 4.90 üstü kapanış zor gibi ....Çekirdekleri alıp 1 hafta sonra ne olacak bakmak lazım..............
1 ay içinde dolarlarını 3'e katlamak isteyen varsa, 30 dolar civarına 15 ağustos itfa tarihli venezuela eurobondu var. bu iyiliğimi unutmayın :)
Sayin thejackalav,
Son duruma gore dolar senaryonuzda degisiklik varmi acaba ? ( 2 3 yil max 4.93 di galiba)
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yahu doalr nasıl düşşün sadece fenerbahçenin borcu 621 milyon euro ediyor kıytıtıktan bir şirket tek başına bu akdar borç yapmış varın siz iso 500 sonrakiş 500 ün borçlarıını tahayyül edin
Dolar 2-3 yılda max 4.93 olacaksa bende... neyse Dolar 2 lerde ikende birileri çıkıp Dolar buralardan alınmaz 2 nin üstünde Dolar alanın eli yanar falan diyordu onlara inanıp Tl de kalanlara acıyacak halimiz yok, her koyun kendi bacağından asılırmış. Biz 2 den beri Dolardayız bu saatten sonrada Dolardan dönenin kaşığı kırılsın. Zaten iş artık Tl de veya Dolarda olmaktan çoktan çıktı önemli olan eldekileri sıfırlamamak.
Başkan, şirketlerin borcunu hazine kefaleti ile kapatıyorlar mı ? eğer öyleyse benim vatandaş olarak dolar borcumu kim kapatacak ? Tek hazine uygulaması nasıl bir şey ola ki ? Ben vatandaş olarak kanal yaptırmak istesem dolar borçlanırken hazine kefil mi olacak ? cak cak cuk...
Hani bir söz vardır tanrının sopası yok ki gözüne ! soksun derler ama görüyorum ki çaresizlik sendromu bazılarını gökten mesih inecek bizi kurtaracak moduna sokmuş.
Bir şey daha MB uzlaşmalı kur olarak Temmuz sonu Doları 4.20 ye fikslemişti buradan TCBM ye dolayısıyla aziz milletimize ne kadarlık bir kazık girecek hesabını kitabını yapmış olan var mı ?
Bu borçları yaparken yönetim kurulunda kimler vardı? Onların hepsi suçlu. Sadece Aziz Yıldırım suçlu değil. Başkanlığı dönemindeki herkes suçludur.
http://ipad.sporx.com/aziz-yildirim-...SXHBQ710350SXQ
Haaaa tamam yakışıklı Ali Koç ne yapıyor? Madem bu kadar borcun ve dürüst bir insansın. O zaman borcun sıfırlanana kadar TL ile yerli oyuncu ve yerli antrenörle devam edersin. Bunu yapmıyor. İthalata devam ediyor.
Haaa bunu yapmıyorsun, hala yabancı oyuncu yabancı antrenör almaya devam ediyorsun, demek ki Ali Koç un Aziz Yıldırım dan hiçbir farkı yok.