Ben ilk çıktığında 7.50 de çıktım uyardım gene de iyi dayandı gurup kuvvetli.Sayın Kekoya bu kadar şişirilrse insanlar zarar eder diye yazdım fakat herkes para kazanacağı tarafı dinler.
Printable View
Ben ilk çıktığında 7.50 de çıktım uyardım gene de iyi dayandı gurup kuvvetli.Sayın Kekoya bu kadar şişirilrse insanlar zarar eder diye yazdım fakat herkes para kazanacağı tarafı dinler.
Eslesme 5.95 su an
Devamlı takip ettim ne yapsaydım çift hane kar bekleyenlere en fazla 2milyon kar gelir deyip tepkimi alsaydım okuyun arada beklentileri yüksek tutmayın diye yazdım.Hakkımı yemeyin.Bu kadar borcu olan şirketten bu piyasa da daha fazla ne beklenebilir.Uzun kısa 100 milyon borç var
Bu ilk çeyrek... Mevsimsellik olabilir... Diger çeyreklerin Bu sekikde geleceği ne malum?
yap bi taban da rahat la bari...
baddog baddog şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
639
Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
yıllık cirosu 300-400 milyon tl lere , yıllık karı ise 50-100 milyon tl lere varacak bir durdo için bu borçlar çerez parasıdır...borçlarının büyük bir kısmını makina yatırımları için yaptı...bu yatırımlarını tamamladı ve artık bu yatırımların meyvelerini yemeye sıra geldi..durdo eski durdo değildir...bir kaç gömlek büyüme ihtimalini görüyoruz...herşey önümüzdeki bilançolarda görülecek...eğer beklediğimiz ciro ve karları göremezsek ve hala eski durdoyu görürsek biz de burda durmayız...ama görürsek de orta ve uzun tutmaya devam ederiz..
kimse bize silah zoruyla hisse aldırmıyor dostum...hepimizin akıl ve mantığı ve belli bir de borsa tecrübesi var...isteyen alıyor , isteyen satıyor ,isteyen de tutuyor...
Şirket döngüyü döndüremiyor....9 aylık ciro...138 milyon...finansman gideri 32 milyon...özkaynak erimiş...
180 milyon borç...bu ciro ile bu borcu ödeyemez...sıkıntı....bu gün için yatırımcı hissesi değil...oyuncu hissesi....
Yüksek banka borcu....düşük ciro....
Düşük karlılık....
Keko.....
Yatacak yerin varmı....!!!!!!!!!!!!!!......
29-01-2019, 11:32
Konu: DURDO - Duran Doğan Basım
baddog Cevaplar
8,109
İzlenme
520,800
Dikkat edin.... Şirket'in borç durumu...
Dikkat edin....
Şirket'in borç durumu vahim....
Kısa vadeli borç....115 milyon...45 milyonu banka kredisi....
uzun vadeli borç...58 milyon....24 milyonu banka kredisi...
öz kaynak...
Yılbaşında konulan yazı...
Dünyanın küfürünü yedim....
Belki bir mazlumu kurtarırım diye....!!!!!!!!!!!....
cünbüşvar burada
Bakalım sayın keko hangi hisseyi ballıyor aramak lazım.
200 milyona yakın borç....!!!!!!!!!!!
100 milyonu banka kredisi....!!!!!!!!!
55 milyona yakın ciro.....ciro düşük...karlılık düşük....borç yüksek....!!!!!!!
Bu durum daha önceki bilançolarda kabak gibi ortada idi....
Borsanın büyücüleri çok güçlü...
Değilmi bay keko....!!!!!!!!!!!!!!!
cironun bu kadar aşırı düşüşü mantığı biraz zorluyor...bundan önceki iki çeyrekte ciro çok iyi artmış iken bu çeyrekte birden bire 53 milyona düşmesi çok şaşırtıcı...bu insanın kafasında şüphe uyandırıyor...ekonomik kriz bu kadar etkilememeliydi durdoyu..herkes gibi ben de şok oldum ne yazık ki
dostum bu ciroyu ne ben nede başka birinin tahmin etmesi mümkün değildi...en kötümser kar tahmini bile 4 milyondan aşağı değildi...ciro öncekiler gibi gelseydi tahmin edilen kar rahatlıkla gelecekti...bu arada bundan önceki çeyrek bilançoları geldiğinde ortalıkta yoktun...önce yoksan şimdi de olma hakkın yok..hele ki bana laf koymaya hiç yok...
Olmuş artık bence bir film daha bitti 5 dakika ara derdik bu 5 ay ara olabilir.
Bu gün gelen bilançoyu aylar önce açıkladım.....kriz ve şirketin aşırı borçları....bilhassa banka borcu....ciro yok dedik...
Atmadığın palavra yalan kalmadı.....
300-400 milyon ciro....50 milyona yakın kar diyordun....
Senin zekan yada aklın ilemi sorunun var...
Şeytanın ilemi....
Aylar önce herşey kabak gibi ortada....
Yüksek borç...yüksek banka faizleri....korkunç kriz....
DÜŞÜK CİRO.....
Tireden belliydi kötü gelecegi
bu hisse herkese fazlası ile kar etme potansiyeli sundu...bundan önceki son üç gün topiği okursanız herkesin helal olsun yazdığı görülüyor...kazanınca güzel de zarar edince keko mu suçlu oluyor ?? beyler herkes kendi riskine göre davrandı...iyi bir bilanço gelseydi ve hisse şu anda tavan olsaydı fikriniz yine şimdi ki gibi mi olacaktı ??
beyler herkes gibi bizi de ters köşe yaptı durdo...ki en çok da durdoda bilançoyu karşılamak istiyordum ama nasip olmadı..
Sen bu işi bilmiyorsun keko...
Eğer ki iyi bir insan isen ...bedava vebal alma günaha girme....
Kötü isen....!!!!!!!!!!!!....??????????
bu topikteki neredeyse herkesin bu çeyrekte beklediği ciro 75 milyon idi...net kar ise herkes 4-8,5 milyon aralığında bekliyordu...ne yazık ki hepimiz ters köşe olduk..bu ciro düşüşünün nedenini bulmak gerekiyor...yurtiçi ve yurtdışı cirolar acaba ne kadar oldu ?? en azından ekonomik kriz bittiğinde durdonun çeyreklerde 68 milyon ciro vede 6-10 milyon aralığında da kar etme potansiyeli var...
hafif zarar açıkladı diye bu şirketi tamamen bitirmek yanlıştır...sadece beklentiler gerçekleşmedi o kadar...ki yıllarca çok çok zarar eden şirketler dahi borsada iyi fiyattan değer görmektedirler..
umarım en kısa sürede hisse toparlanır...
Ben senin kötü niyetli olduğuna inanmak istemiyorum....
Yalnız şu bi gerçek....!!!!!!!!!
Sen bu işte zayıfsın keko...
Sanırım tecrüben yok....edebiyatın çok güçlü....
Vebal alma....kendini maddi manevi yakma...
Kriz dedik....banka borcu dedik....kafana sokamadık...!!!!!!!!
Daha ne diyeyim....
Şu an cumhuriyet tarihinin en büyük krizi var ve....
Bu şirketinin korkunç banka borcu var....faizler yüksek....dahada yükseliyor....
Diger çeyrekler için hala 15 efk potansiyeli mevcut bence....
dostum keşkem bu söylediklerini bir iki hafta önceden söyleseydin...ama sen en az 5 aydır topikte yoksun...ha bu krizin durdoyu da etkileyeceğini gösteren somut veriler paylaşsaydın biz de sana hak verirdik..ama açıkçası ihracatçı bir şirket olduğu için krizin durdoyu pek de etkilemeyeceğini sanıyorduk...son aylarda almanya ve avrupada da ekonomik olarak durgunluk haberleri geliyordu ama açıkçası durdonun sektörünün etkileneceğine pek ihtimal vermiyorduk...
üzgünüz arkadaşlar burada topik olarak kafa kafaya verip bazı şeyleri ortaya çıkarmaya çalışıyorduk...ne yazık ki hepimiz yanıldık..ekonomik krizin bu kadar derinleşeceğini ve durdoyu etkileyeceğini göremedik..burada aykırı fikir beyan edenlerin fikirlerine de değer verdik ama kimsecikler durumu göremedi...
bu konuda gerçekten de çok üzgünüm...gönül isterdi ki şirket çok iyi bir bilanço yollasın ve durdo bu sefer çift rakamlara gitsin ama olmadı...son bir haftadır durdo düşen endekse de çok direndi ve sürekli 7,00 ın üzerinde kaldı....satmak isteyene de çok fırsat verdi...artık bunda benim suçum olmamalı dostlar...
gönül isterdi ki ben de bu bilançonun farkına varıp sizi uyarayım ama ne yazık ki ben de tahmin edemedim...
Ayrica tabandan yüksek miktarda alim var.. Satışlari topluyorlar...
Yurt içi 25 yurt dışı 25....hadi yurt içi sıkıntıli diyelim... Yurtdisi neden düşsün.... Tek sebebi var mevsimsellik..... Ben bilanço oyunu olduğunu düşünmüyorum...
Bu şirket sahiplerini ve muhasebecilerini Allah’a havale ediyorum. Tek istediğim öbür tarafa bırakmasın.
en çok güvendiğim hisselerden biri durdo bir diğeri de blcyt idi karelden ise biraz temkinli idim..ne yazık ki durdo kötü blcyt ise iyi bilanço yolladı...blcyt a geçtiğimi herkes biliyordu burda gönül isterdi ki bazı arkadaşlar da oraya geçsin ve bu kötü bilançodan etkilenmemiş olsun..ne yazık ki en güvendiğim hisse bizi ters köşe yaptı...53 milyon ciroyu görür görmez şok oldum..az ciro demek zaten az kar demektir...daha düne kadar burada hepimiz helal olsun diyorduk durdoya...ama şimdi ise recm etmeye kalkıyoruz..
biraz da suçu kendimizde görmeliyiz...umarım buda bize tecrübe olur...ne yazık ki daha bir ay önce uluunda yine ters köşe olmuş ve %21 lik bir kazık yemiştik...buna rağmen çok da üzülmedik ve bunu tecrübe hanemize artı puan olarak yazdık...yapacak bir şey yok..borsada kazanmak da oluyor kayıp etmek de ...keşkem bazı arkadaşlar son bir haftada biraz satış yapıp riskini azaltsaydı..
tabi herkesin kendine göre risk algısı ve bir B Planı muhakak vardı..umarım en kısa sürede durdo toparlanır..bu hafif zararı da bence çok aşırı büyütmemek gerekiyor...sadece bekleneni veremedi o kadar...durdo iyi bir ekonomide iyi bir potansiyeli olacak..
Hissede yüksek maliyetli ky yoktur bildiğim kadarıyla by ler. verebilirler se birbirlerine verecekler. hissenin aşıkları zaten hissede,alacak ky yok yani.
Faturasiz mal olayına gelince... Hadi yurt içinde yaptılar diyelim... Yurtdisina da mi faturasiz mal sattılar... Boyle birseye cesaret edemezler...
yurtdışı önceki çeyrekte 49 milyon idi..neredeyse yarı yarıya inmiş...gerçekten de çok aşırı bir düşüş var...bunun nedenini şirkete sormak lazım...bu kadarlık bir düşüşü rüyamda görsem inanmazdım...yurtiçi ise en son 27 milyon idi..bunun 25 milyona inmesi normal olabilir ama yurtdışının bu kadar düşmesi beni çok düşündürdü...
bu kadar kişide bu kagıt varsa helal olsun spk
iyi dagıtmış malı
yanlız arkadaşlar takas hala toplu
buda ilginç olanı
Tabandan 200 bin lota yakin aldılar
Benim elimde 2.30 dan 10000 adet vardı 7000 ini 7.35 den vermiştim hala 3000 lotum var maliyet düşük muhtemelen 5 altına gelicek gibi duruma göre biraz ekleme yapabilirim.
ben şimdi şirket ile görüşmek istedim ama toplantıdaydılar..telefon numaramı verdim bana geri dönüş yapacaklar...bu bilançoyu sormak istiyorum..bakalım neler söyleyecekler ??
şirketi aramamdaki neden bu bilançonun böyle gelmesinin nedenlerini öğrenmektir...yoksa şu anda alım yapmak istediğim için yorum yapmıyorum..yalnız durdo her zaman beğendiğim bir hissedir..her zaman olası bir alış için radarımda olacaktır..ama şu anda blcyt ile meşgulum ...blcyt tam da tahmin ettiğim gibi bir bilanço yolladı..şimdi blcytın ederine gitmesini bekliyorum..
ederine gittikten sonra vakti geldiğinde değerlendirmeler yapacağım....
umut tacirliği yapmamak lazım. şirketin içinde olmadıktan sonra yazdıklarınız tahminden öteye geçmez. kimsenin vebalini almayın. herkes kendi iradesi ile alım satım yapmalı. adam sana iyi der kendisi bir taraftan satar sanal ortamda kimseye güvenmeyin. şu an ekonomik kriz var. bu ortamda borsaya yatırım yapmak cesaret ister.
Şahsıma kaçan can yaksada, büyük bağlantı yapanların vay haline... Durdo yöneticileri derhal bu yarayı tedavi etmek için çalışmalara başlamalıdır...
Vay be hala taban çözülmedi ne mal varmış millette ver ver bitmiyor...:)
Tabanda 104.000
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.