Ben 6 aylýk bilançoyu inceledim GES geliri göremedim, Üstelik 18.003.168 Elektrik gideri yazýlmýþ. Üretilen elektrik þebekeye satýlsa bir yerlere yazmalarý gerekmez mi? Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi?
Printable View
Ben 6 aylýk bilançoyu inceledim GES geliri göremedim, Üstelik 18.003.168 Elektrik gideri yazýlmýþ. Üretilen elektrik þebekeye satýlsa bir yerlere yazmalarý gerekmez mi? Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi?
Sn. Usta
20. dipnottaki diðer gelirler kalemi elektrik geliri:
Satýþlar
Kiralama gelirleri 242.160.010 139.757.869 132.374.489 73.272.244
Diðer gelirler 13.108.153 7.461.362 10.127.429 4.191.345
Satýþtan iadeler (4.223.147) (664.705) (2.210.763) (249.911)
Son çeyrekte 10.127.429 TL olmuþ. 3. çeyrekte daha fazla olacaktýr güneþin etkisinden dolayý.
GES olarak belirtilmemiþ.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/854363
Ýncelerseniz demek istediðimi daha iyi anlarsýnýz. Kurulacak 5.64MW 2.700.000 EURO geliri arttýracak yazýyor. Bunun gibi bir çok kap haberi gönderilmiþ. GES gelirinin çok daha fazla olmasý gerekmez mi?
Aslinda bu sorulari yatýrýmcý iliþkilerine sormak lazim. Ben aklimdaki bazi sorularý sordum ama henüz cevap gelmedi.SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rygyo yatýrýmcý iliþkileri görevlisi Ebru ya telefonlara bakmadýðý için e-posta ile sordum. Benim mail adresimi engelledi. Bende baþka e-posta adresimden tüm Rygyo ve Reysaþ mail adreslerine sordum. Reysaþ dan Hakan cevap vermeye çalýþtý. Açýklayýcý olmayan saçma sapan bir cevap verdi.
Reysaþ gyonun elektrik üretimi :
Haziran :3.353.899 kwh
Temmuz : 4.326.594 kwh
bilançoda diðer gelirler kaleminin içinde yer alýyor.
2022 ilk çetrek diðer gelirler : 2.980.724
2022 ikinci çeyrek diðer gelirler : 10.127.429
toplam diðer gelirler : 13.108.153 tl..
görüldüðü üzere diðer gelirler kalemi gitgide artýyor. gerek kurulan ges santralleri gerekse sýcak hava nedeni ile 3.çeyrekteki diðer gelirlerimiz 15-20 milyon tl aralýðýna yükselecektir diye düþünüyorum
Diðer gelirlerin GES olduðunu nereden biliyorsunuz. Belki Arý Lojistik veya Erzincan, Eskiþehir Otel geliri veya baþka bir þey.
Hem Devlet sýrrý mý bu? Bilançoda þu kadar elektrik ürettik, þu kadar dan sattýk, þu kadar gelir elde edildi diye yazýlmaz mý?
Ayrýca benim yukarýda yazdýðým yazýyý ve linki incelerseniz bu yazdýðýnýz 13 milyonun çok düþük GES geliri olduðunu da anlarsýnýz.
Otel gelirleride kiralama gelirlerine giriyor....
artý binalarýn üzerine baz istasyonu kuruluyor oda kiralama geliri....
dönem dönem arttýðýný görüyoruz güneþli dönem artýnca ges geliride artýyor. artý yaklaþýk kapasiteyi 40 mw a ulaþtýracak anlaþmalarda yapýlmýþtý lakin sistemde hala 23mw görünüyor
Þirket üretim miktarýný kamuoyu ile aylýk paylaþýyor takibi çok kolay ve güzel ama Bilançolarda ek bilgi vermiyor. Bilançoda detay verse güzel olacak. Her depo artýk bir güneþ santrali
Herkese iyi haftasonlari.Þirketin sadece Ýstanbul'da 260 bin M2 kapalý, Kocaeli Gebze Çayýrova bölgesinde toplam 306 bin M2 kapalý alaný var Gebze balçýk da 75000 M2 proje aþamasýnda.
Sadece Ýstanbul ve Gebze bolgesindeki depolarýn M2 kirasi 90 TL olsa 610 milyon TL senelik kira geliri getirir.Ama en son Çayýrova depo 121 liradan kiraya verildi ve Ýstanbul depolarý en pahalý kiralanan depolar.
Bunun üzerine Ýzmir, Antalya, Adana ve Karadeniz bölgesindeki depolarý ve Sancaktepe ,Sincan projelerini saymýyorum.Ges gelirleride var ama bence þirketin ana hikayesi olabilecek miktarýn çok uzaðýnda.
Kisaca 1 milyar TL kira geliri 2023 için gayet mümkün.Ustune yeni yapýlan depolarda geliyor durmadan ve bist'te benim bildiðim fiyatýna göre bu oranda düzenli geliri olan GYO yok.
Þu andaki fiyatýndan ben dahil kimse memnun deðil ama bence sabreden kazanacak. Tahtanin sahipli olduðu aþýrý belli kesinlikle daha fazla mal toplamak istiyor ama bu fiyatlardan hiç ihtimal vermiyorum.Saygilar.
Sanki yavaþ yavaþ içerideki cevher farkediliyor gibi...Umarým spek efendinin de aklý baþýna gelir...
rysas : F/K: 34.06, PD/DD: 2.14, rygyo: F/K:1.55, PD/DD:0.62 rysaþ neredeyse tavan, rygyo hala nazlanýyor gitmemek için. yorum sizin, karar spek efendinin.....
Þirketin kapalý alaný 1.2 milyon metrekareye ulaþmýþ. Þirket instagram sayfasýnda haber yapmýþlar
Ortaklýðýmýzýn %100 hissedarý olduðu Reysaþ Turizm Yatýrýmlarý ve Ticaret Limited Þirketi ile Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-23.2 sayýlý Birleþme ve Bölünme Tebliði, 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu'nun 136-158 maddeleri ve 5520 sayýlý Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18,19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaþtýrýlmýþ birleþme hükümleri uyarýnca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaþtýrýlmýþ usulde birleþmesine onay verilmesi için 23/08/2022 tarihinde Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvuruda bulunulmuþtur.
Þirketimiz tarafýndan 04/04/2022 tarihinde yapýlan Özel Durum Açýklamamýzýn SPK Özel Durumlar Tebliði'nin (II-15.1) 23. Maddesinin 7.Fýkrasý gereðince yapýlan güncelleme açýklamasýdýr;
Þirketimiz portföyünde yer alan Ýstanbul Ýli Sancaktepe Ýlçesi 1975 Parsel'de Sur Yapý Endüstri San.ve Tic.A.Þ. tarafýndan inþa edilecek proje için ilgili þirket ile imzalan sözleþme, Þirketimizce görülen lüzum üzerine karþýlýlý anlaþýlarak feshedilmiþtir. Yapý Ruhsatý alýnan bu proje için Egemence Ýnþaat A.Þ. ile 170.000.000 TL bedel karþýlýðýnda Ýnþaat Sözleþmesi imzalanmýþ olup, ilgili proje üzerine 2023 yýlý ikinci yarýsýnda bitirilmesi planlanan 100 konut ve 7 dükkan inþa edilecektir. Proje bitiminde ilgili gayrimenkulleri satma veya kiralama projenin tek sahibi olan Reysaþ GYO A.Þ. tasarrufundadýr.
Kamuoyunun ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
Ýlk parselde S.yapýdan kaç daire alýnacak bari onuda izah etselerdi.
Sn. Strategy,
Devam eden projede 99 baðýmsýz bölüm(95 daire, 4 dükkan) alacaðýz. Yeni anlaþmanýn yapýlacaðý parselde Sur Yapý anladýðým kadarýyla inþaata hiç baþlamadý. Çünkü ilgili parsellerin 2021 sonu deðerleme raporlarýný incelediðimde Sur Yapý ile anlaþmasý devam eden 6650 ada 17 parsel için Sur Yapý ile sözleþmemizin olduðu ve 99 baðýmsýz bölümün teslim alýnacaðý yazýyor. Hatta tamamlanma seviyesi
"Deðerlemeye konu 6650 ada 17 parsel numaralý taþýnmaz, tapu kaydýna göre 16.117,38 m² yüz ölçüme
sahiptir. Konu taþýnmaz, geometrik olarak dikdörtgen formada olmakla birlikte, topografik olarak ise
eðimsiz yapýya sahiptir. Parsel üzerinde yapý devam etmekte olan site projesi ve þantiye merkezi
bulunmaktadýr. Parsel üzerinde devam etmekte olan proje A blok henüz yapýna baþlanmamýþ olup
yerinden þantiye merkezi bulunmaktadýr. B ve C blok dýþ cephe, camlar ve çatý kýsmý kaplama hariç
tamamlanmýþ durumda yaklaþýk %70 inþaat seviyesinde, D ve E blok tüm iç sýva, dýþ cephe, camlar ve
çatý tamamlanmýþ durumunda yaklaþýk %75 inþaat seviyesindedir. F blok ve G blok dýþ cephe, camlar
ve çatý kýsmý kaplama hariç tamamlanmýþ durumda yaklaþýk %70 inþaat seviyesindedir. H blok sosyal
tesis ve otopark olarak 1. bodrum kat seviyesinde tavan bölümü tamamlanma aþamasý durumunda
yaklaþýk %80 inþaat seviyesindedir."
Þeklinde belirtilmiþ. Öte yandan karþýlýklý anlaþýlarak feshedilen sözleþmeye konu 1975 parsel ise hiç inþaata baþlanmamýþ durumda olmalý. Çünkü 2021 deðerleme raporunda inþaat ya da sözleþmeye herhangi bir atýf yok, direkt arsa deðerlemesi yapýlmýþ durumda.
Bu sebeplerle mevcut durumda;
6650 ada 17 parsel Sur Yapý ile kat karþýlýðý anlaþma devam, 95 konut 4 dükkan (Muhit Sancaktepe)
1975 parsel Egemence ile inþaat yapým sözleþmesi (170 M), 100 konut 7 dükkan
Olmak üzere, toplamda 150.760.000 TL (2021 yýl sonu) ekspertiz deðerli 2 gayrimenkulümüz ve 170.000.000 TL nakit karþýlýðýnda, 198 daire ve 11 dükkan teslim alacaðýz.
Oto galericilerin de seneye sene sonuna kadar satýlacaðýný öngörüyorum, dolayýsýyla þu an firmanýn mevcut tüm borçlarýnýn istenirse bu 3 projeyle 2023 sonuna kadar finanse edilebileceðini düþünüyorum. Böylece seneye üreteceðimiz 1 milyardan fazla depo kira gelirimiz finansal giderimiz olmaksýzýn bize kalacak.
Yukarýda yazdýklarýmý parsel sorgu ile de incelediðimde ayný sonuca vardým. 6650 ada 17 parselde baðýmsýz bölümler ortaya çýkmýþ durumda, buna raðmen 1975 parselde ise baðýmsýz bölüm gözükmüyor. Dolayýsýyla sonuç olarak Muhit Projesinden 95 daire 4 dükkan, yeni projeden 100 daire 7 dükkan olmak üzere 195 daire 11 dükkan teslim alacaðýz.
1975 parselin (Egemence Ýnþaata yaptýrýlacak yer) Nisan 2022 görüntüsüne
https://www.google.com/maps/@40.9829...7i16384!8i8192
adresinden ulaþabilirsiniz.
6650 ada 17 parselin (Sur Yapýnýn devam ettiði yer) Mayýs 2022 görüntüsüne
https://www.google.com/maps/@41.0024...7i16384!8i8192
adresinden ulaþabilirsiniz.
Mutlaka þirkete daha hakim arkadaslar vardir ve daha iyi hesap yapacaklardir ama ben kabataslak þöyle bir hesap yaptim.
2 projeden toplam 209 baðýmsýz bölüm, 1 adeti ortalama 3 mln tl desek 627 mln tl gelir elde edilir.
Oto galericiler sitesinden ise 2021 yilinda yapýlan kap açýklamasýnda 300 mln tl gelir elde edilecegi belirtilmiþ. O miktar simdi minimum 600 mln tl olmuþtur.
Toplamda 1.22 milyar tl gelir olasý 2023 yili içerisinde.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yýlsonu teslim edilecek daireler 2023 yýlý içinde tamamen satýlabilir, ayrýca 2. parseldeki yapýlacak olan proje inþaat aþamasýndayken bile satýþa , maketten satýlmaya baþlanabilir. 2023 ve 2024 projelerin satýþlarý ile yüksek hasýlat ile geçecektir. 2. parselin proje bedeli bile yaklaþýk 1. çeyreklik hasýlata eþit . Y.T.D
Yýl sonu teslimat zor, diðer inþaatta uzun süredir duruyor, umarým bu fesih görüþmeleri yapýlýrken diðerinin ilerlemesi için anlaþmaya varýlmýþtýr. Çatý üstü geslerin fazla üretimi artýk devlet tarafýndan bedava alýnacak, ne kadarýný müsterilere sattýðýmýzý mail ile sordum, umarým hepsini satýyoruzdur :)
muhit, yeni 170 mn luk proje ve oto galerici - hepsini sat nakite çevir 1 milyar, KKM deki paralara hiç dokunma o da olur sana 800 milyon, eder sana 1 milyar 800. GAYRÝMENKUL YENÝLECEK EKSPERTÝZLER 10 MÝLYAR. Eder sana 11 milyar 800. borcu düþ bakalým hemen. Kalýr eline 10 milyar 250 Özkaynak. 1 e 1 fiyatladýðý seneye ilk durak hisse baþý 20 TL olur. Asýl bomba 2023 yýlýnda olacak zaten orada özkaynakta 18-20 milyarlarý bulmak çok olasý.
Hak ettiðimiz fiyatlara gelince, 5 liraya gelse de RYGYO alsak diyenlere, Twitterdaki teyze gibi, "SANA 5 LÝRAYA BUNU BEDAVAYA VERÝRLER BUNLARI DA HEDÝYE EDERLER GARDAÞ" deriz.
Þirket üretimin büyük bölümünü kiracýlarýna satýyor ,
çýkan yönetmelikte zaten þöyle bir madde var " tükettiðin kadarýný satabilirsin ondan sonrasýný bedelsiz vereceksin diyor. " Her bir deponun üretimi zaten sýnýrlý fazla etkisi olacaðýný düþünmüyorum
gelen mail cevabýný paylaþýrsanýz memnun oluruz . SYG
Durmuþ Döven'in bir açýklamasý var bu konuda....
2017 yýlý sonunda ise Antalya Serik’teki 42.483 m2’lik depomuzun çatýsýnda 415 kWp kurulu güçte þebekeden baðýmsýz sadece deponun elektrik tüketimini karþýlayacak þekilde off-grid olarak çalýþan GES tesisimizi devreye aldýk. Önümüzdeki yýllarda bu tesisimizin kurulu gücünü 3 MWp’e çýkarýp þebekeye baðlý sisteme çevirmeyi planlýyoruz.
Açýkca yazmýþ zaten. Sadece tesisin ya da binanýn elektriðini karþýlamak için yapýlan ( off-grid) santrallerde artan elektrik BEDAVA sisteme veriliyor. Yoksa þirketler neden yatýrým yapsýnki. saf mý bunlar :) :) :)
Merhaba.Yeni çýkan yönetmelik bizi kesinlikle etkiliyor.Depolarin üzerine yapýlan ges'ler lisanssýz olarak kurulup tüketim fazlasýný daðýtým þirketine satýyordu.Artik belirli bir miktardan fazlasýný satamayacagiz.Yatirimci iliþkilerine sorduðunuz sorunun cevabý gelince buradan paylaþýrsanýz sevinirim.
Çýkan yönetmelik kesinlikle saçmalýk.Dava eden dernekler var zaten.Firmalar milyon dolarlýk yatýrýmlar yaptýklarý zaman ki yönetmeliðe güvenerek kredi çektiler yatýrým yaptýlar ama daðýtým sirketlerini kurtarmak için ges cileri feda ettiler
Bizim açýmýzdan çokda büyük sýkýntý yok bence.Ana iþ kolumuzdan gelen gelirlerimize göre elektrik gelirleri %10 u asmiyor.Bu oran en fazla yüzde 50 düþse bile çok farketmez.