https://www.kap.org.tr/Bildirim/874837
Printable View
Özet Bilgi
Şirketimiz hakkında Habertürk Gazetesinde çıkan haber hk.
İlgili Şirketler
[IHYAY]
İlgili Fonlar
[]
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bugün, 12 Eylül 2020 tarihinde Habertürk Gazetesi'nde Rahim Ak adı ile yayınlanan yazıda Şirketimiz ile ilgili bulunulan asılsız beyanlara ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 9. Maddesi doğrultusunda açıklamamız aşağıdadır.
Söz konusu haber incelendiğinde, 25.08.2020 tarihinde saat 09:13:04'te Kamuyu Aydınlatma Platformunda, Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından Özel Durumlar Tebliği'nin 12-(4). maddesi gereğince yapılan açıklamanın gerçek mahiyetinin dikkate alınmayarak yanıltıcı bir şekilde kullanıldığı ve bu yanıltıcı bilgi kapsamında Şirketimiz aleyhine ifadeler kullanıldığı görülmüştür.
Açıklamamız ekinde yer alan MKK'nın açıklamasına konu ek incelendiğinde,
1.Haberde şirketin açıklamaları dikkate alındığı ifade edilmiş olmasına rağmen MKK açıklamasına bakıldığı,
2.Yine haberde İhlas Holding hisselerinin alındığı ifade edilmesine rağmen MKK açıklamasının İhlas Yayın Holding A.Ş. ile ilgili pay değişimlerini gösterdiği,
3. Yine aynı haberde ‘‘3 kişi ve biri şirketin ana ortağı olmak üzere 2 şirketin İhlas Holding hisselerini artırdıkları yani ek hisse topladıkları görülüyor ifadesi kullanıldığı'', ancak MKK açıklamasında da görüleceği üzere İhlas Yayın Holding ile ilgili olarak 2 gerçek kişi olmak üzere toplamda 3 hisse sahibinin adı geçtiği, İhlas Holding hisseleri ile ilgili bir açıklamanın söz konusu olmadığı, diğer grubumuz ile alakası olmayan iki halka açık şirket ile ilgili açıklamayı da sanki İhlas Holding ile alakalıymış gibi ifade edildiği görülmüştür.
MKK tarafından 25.08.2020 tarihinde yapılan açıklamada Şirketimizin adının geçme sebebi, İhlas Yayın Holding A.Ş. nezdinde devam eden bedelli sermaye artırımına ana ortağı İhlas Holding A.Ş.'nin katılması sebebi ile sahip olduğu hisse senetlerinin rüçhan haklarının kullanımı neticesinde artması sonucunda ortaklıktaki sahiplik yüzdesinin değişmesi sebebi iledir. Haberde iddia edildiği gibi Bist üzerinden yeni bir hisse alımı değildir.
Söz konusu haberde yer alan, Şirketimizi ve Şirketimiz ana ortaklarını zan altında bırakmaya yönelik ifadeler yukarıda detaylı olarak izah ettiğimiz üzere tamamen gerçek dışı olup, yapılan bu haber sebebi ile Şirketimizin, bağlı ortaklıklarımızın ve ortaklarımızın uğrayabileceği zararlara ilişkin tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Manipülasyonun babasını Habertürk yapmıştır,konu ile ilgili tüm kurumları hukuki işlem yapmaya davet ediyorum.Günlerdir hatta haftalardır, aylardır yükselen hisseler hakkında sesi çıkmayan bu iblisler kağıdı manipüle ederek KY ı zarara uğratmak ve KY nın elindeki yıllardır zaten zarar ile tuttuğu hisselere çöreklenme isteğidir. Kimse bu iblislere kanmasın,kan emici iblisler..
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Habertürk tarafından yapılan toplama haberi ben art niyetli görüyorum. Futbol hisselerine ve onlarca kat prim yapan hisselere kör ve sağır olan bu haber sitesinin acemi editörleri toplama haberlerle haber yapıyor.
..................
Aman dikkat..İhlasfinans gibi olmasın.Muhakak araştırın..
Habertürk,Rahim Ak ve kasıtlı haber yapıp biz küçük yatırımcıları zarara uğratmaya çalışan her kim varsa sülalesini çuvaldız iğnesiyle dikeyimde bir daha böyle ağızları açık saçma sapan yalan uyduruk haberler yapmasınlar..Örnek:Trabzonspor 0.78 krşlardan 7.0 tl ve üstüne çıktı çıkabilirde ama niye yazan çizen olmadı anlamıyorum ama yine bu işin arkasında mücahit ören ve adamlarının olduğunu haberi onların yaptırdığını tahmin ediyorum.. çünkü iblisler asla masum olamazlar hayırlı işlerin peşinden koşmazlar adı ,sanı,şöhreti,itibarı çıkmış dokuza,inmez sekize ki bu olumsuz haberlerde onun parmağı olduğunu düşünüyorum..Mücahit efendi yıllar önce böyle olumsuz haberleri Aydın Doğan zamanında Hürriyet gazetesine yaptırıyordu..2000'li yıllardan beri bu şirketlerle yatıp kalkıyorum kan gruplarını bile biliyorum sülük bile beğenip içmiyor bunların kanını şimdide masumları oynuyorlar ..:kahkah: Siren,nerdesin kardeş bu el arabiya saçını ancak sen çözersin..
Habertürkte Rahim Ak ihlaslar için haber yapmış.
Şirket yanıltıcı haber hakkında KAP a açıklama yapmış.
Denizbank, finansbank,tkuru,petrokent,kent,fenerbahçe,rtalb vs gibi yükselişlere lal olan habercinin yıllar sonra tavan olan ve 1 liranın üstüne çıkan ihlas için haber yapması oldukça manidar.
İhlas yayın holdingte Bedelli sermaye artışı sonucu ihlas holding ve iki gerçek kişi yatırımcının hisse sayısını artmasını bile yanlış yorumlayan bir haberci ne amaçlıyor olabilir? Birilerinin oyunu mu bozuldu yoksa gazetecilik bazı amaçlar için araç mı?
Sosyal medya aracılığıyla hisselerde manipülasyon ve pazarlama yapıldığı konusu zaten güncel ve SPK nın üzerinde titizlikle durduğu bir durum.
Şirketin derhal aksiyon alıp açıklama yapması çok önemli ve şirket, spk nın açıklama ve uyarılarına odaklanılmalı.
Şirketin derhal açıklama yapması haberden rahatsız olduğunu ortaya koyduğu gibi Rahim Ak ın haberine girildiğinde haberde güncelleme yapıldığı ve sabahki haberin değiştirildiği gözüküyor. Zira KAP açıklaması ile haber uyuşmuyor.
Bu kurtlar sofrasında yatırım yapmak, yatırımcı olmak gerçekten çok zor.
Al/ sat / yatırım tavsiyesi değildir.
dedikodu ile hisse yukseltme ulan mucait
son numaran bu mu
kap aciklamasina bak
vallaha yalan billaha yalan hissemiz serbest piyasa kurallari geregi yukseliyor
olsun buda yeter
Bu şirketin mevcut beklentileri bile kağıdın enaz 3_5 lira olmasını gerektirir ki gerçekleşen bir projesi olsa kimbilir kağıdı nerelere taşır. Yeterki fırsat verseler. Ytd.
SM-J610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet haberi değiştirmiş beyefendi. Tweet attım bakalım lütfedecek mi ? Bu haberden dolayı uğrayabileceğim zarardan mesulsun dedim haklıyım da ? Habercilik ciddi iştir oyun değildir ya yaptığın haberin arkasında duracaksın ya değiştirmeyeceksin. Onlarca hissede büyük hareketler olunca laf yok ihlasın bir tavanı batıyor insanlara. Batsın inşallah daha da çok batacaktır inşallah bi yerlerine.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Rahim Ak denen gazeteci bu kez de olayı twiterdaki Hasan Meşe ve takipçilerine yıkmış ki bir twitter yazarı ile ihlas gibi yılların ceremesini çekmiş ve lot sayısı milyonlarca olan hisse seansın ortasında tavan olup tavandan gelenleri alıp seans sonuna kadar tavan gitmez. Kaldı ki ihlastaki hareket perşembe günü seans kapanışında başladı yani bu kişiden önce.
Al/ sat yatırım tavsiyesi değildir .
Aynen kapanış seansındaki kapanış ile bir şeyler farklı gibi durdu. Sonrasında Cuma günkü açılış klasik mantık dışındaydı. İnşallah hayırlı ve güzel gelişmeler ile bu tahtada yıllarını vermiş insanların bir nebze olsun yüzleri güler. Rahim Ak eğer haber yapacaksa önce silmeyeceği değiştirmeyeceği haberi yapacak. Cidden iyi niyetliyse sanal alemde Twitterde, Facebook ve telegramda pazarlama yapanları tek tek listelesin yazsın. Yoksa yıllardır insanları mağdur eden ve bir nebze olsun yüzlerde tebessüme yeni başlatan ihlas grubu yatırımcılarını üzecek şekilde baştan savma haber yapmasın. Varsa bilgi ve belgesi SPK ya başvursun amenna.
Emtia, döviz, gayrimenkul, gıda, taşıt, taş, toprak, hava su prim yapacak ihlasa gelince neler oluyor...
Bu sirketin maddi, mali duran varlıkları yerinde mi saysın...
Bu durumu hus da takdir eder ki beklentimi daha da yükselltim. Ytd.
Enveroğlu Mücahit Ören,ömründe bir kere olsun insafa gel zulüm etmeyi bırak ve tövbe et daha sonrada Eyüp Sultan Hazretlerinin Kabrini ziyaret et ve oradaki camide sabah namazını eda ettikten sonra Allah'a yalvarıp yakar kul hakkından dolayı Rabbim sana sığınıyorum de af dile orada yatan mübarekler ve cümle geçmişlerin içinde özelliklede babanız için Kuran-i Kerim ,Yasin-i Şerif oku dualarını ettikten sonra Şehitlerimiz dahil hepsinin mübarek ruhlarına gönder sonrada hayırlar hasenatlar yap ruhunu frahlat para mal mülk hırsından uzaklaş insan ve müslüman olduğunu hatırla bismilli rahmanlı sağlam bir sabah kahvaltısından sonra borsa gongu daha çalmadan işinin başına geç o gözü dönmüş sipeklerinin kulaklarını çek neler yapmaları gerektiğini hatırlat ve dosta düşmana karşı büyük İhlas holding hisselerine Allah rızası ve babanızın ruhu için sahip çık olması gereken fiyatlara taşı tesbih namazı gibi hiç olmazsa bunu ömründe bir kerecik olsun yap..Göreceksin itibarın geri gelecek Önce Allah'ın sonra insanların rızasını hatta gerek manevi gerekse maddi çok şey kazanacaksın ..İnşha Allah diyorum..Yarın neler olacak hep beraber izleyip şahit olacağız nasıl bir iş insanı olduğuna ki mahşer günü Rabbim olan Allah'a gerçekleri olduğu gibi anlatalım..Allah'ın selamı ve berketi üstünüze olsun.Amin..
Reisim şirket habertürke cavaben bu çıkışın manipüle edilmediğini açıklayarak aynı zamanda da olağandışı bir hareket olmadığını belirterek yatırımcıya da sahip çıkmış oldu.
Bence bu bir başlangıç şirkete değer katacak projelerini bir bir uygulayıp kap haberleriyle paylaşılacağı günlerin yaklaştığını ve bunun bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Çünkü konjonktür buna çok uygun. Ytd.
Sayın Atik,inşha Allah dediğiniz gibi olur ki zaten bizde kimsenin özellikle nefret eder düşmanıda değiliz herkes adaletli,hakkaniyetli,adil olsun Allah'ın yapma dediklerini ,hoşnut olmadıklarını yapmasın yeter ..İşte o zaman beddua ah yerine dualar ederiz daha hayırlı değilmidir..Çok teşekkür ederim güzel kardeşim ,Allah güzel beklentilerini gerçekleştirir inşha Allah..Allah'a emanet ol...Hayırlı geceler dilerim..Yarın ola hayr ola yarına bismillah diyelim bakalım mevlam neyler şüphesiz iyi eyler...
O kadar iyi gazeteciyse Ceytaş ve Park Tekstil dönemini bi incelesin. 2000 yılı günlük hareketleri görsün. Bu borsada 3 günlük yatırımcı değilim onların tahtalarında çok bulundum her türlü icraatlarını bilirim. Önce bi kendi grubunun geçmişinden başlasın incelemeye. Burada az bi hareket oldu hemen buraya saldırdılar. Diğer tahtaların hepsi deli prim yapmadan haber yaptı mı burada benim kadar araştırma yapan bir elin parmağı kadar yatırımcı göster. Cımbızla çektiğin bir iki cümle ile yorum yapıyorsun. Son dönem manipülasyonlarına dair haberleri bi araştır madem iyi araştırmacısın benim gibi cahil ve acemi yatırımcıyı bilgilendir. O kadar ciddi haber yapmış ki haberini bir kaç saat sonra değiştirdi madem ki kendine güveniyordu niye yaptığı haberi değiştirdi.
Bak yaptığı haberlere
https://www.haberturk.com/70-hissede...677350-ekonomi
https://www.haberturk.com/spk-net-ac...702024-ekonomi
https://www.haberturk.com/spk-dan-im...702327-ekonomi
ve burada bir kaç tane hisse söylemiş genel olarak hisselerin primlerini yapmış ama ne hikmetse aşağı yukarı bir çok haberde ihlas hisseleri ile ilgili yorumda bulunmuş. Amacı neyse bi zahmet söylesin de biz de anlayalım. Bu hayırsever gazeteci bi anlatsın yıllardır bekleyen yatırımcı ile zoru ne. Bu kadar düşünceliyse yaptığı haberleri hisselerde yatırımcıya mal gömüldükten sonra yapmasın birçok tahtada iş bitmiş hisselerle ilgili haber yapmış. Madem uzman gazetecisin bir zahmet hisseler beşer onar kat çıkmadan önce temel ve teknik analizin yapıp bilançosuna ve sektörüne göre bu hisseler böyle olmalı deseydi ya. Niye iş bittikten sonra olumsuz haberlerle çıkıyor ben art niyet ararım. Hele ki ihlas gibi yıllarca yatırımcının canını çıkarmış hisse bir gün hareket etti diye hemen kötüleyici ve olumsuz haber yapıyorsa ben iyi niyetli bir haberci olarak düşünmem. Bir de haberi yaptın kendine güveniyorsun madem niye değiştirdin demek ki incelemeden kafadan haber yapıyorsun.
Bu iblis holding ile ilgili, Habertürk de yapılan olumsuz haberlerin, Bastıbacak muconun organizesi değil ise, bende sakalları mı dibinden keserim....!!..
Kap haberine göre IHLGM bedellisine de katılırsa bak cümbüşe inşallah beklediğimiz yıllara değer ağam artık hissesine sahip çıkıyor diyebilirmiyiz
MKK tarafından 25.08.2020 tarihinde yapılan açıklamada Şirketimizin adının geçme sebebi, İhlas Yayın Holding A.Ş. nezdinde devam eden bedelli sermaye artırımına ana ortağı İhlas Holding A.Ş.'nin katılması sebebi ile sahip olduğu hisse senetlerinin rüçhan haklarının kullanımı neticesinde artması sonucunda ortaklıktaki sahiplik yüzdesinin değişmesi sebebi iledir. Haberde iddia edildiği gibi Bist üzerinden yeni bir hisse alımı değildir.
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kararlı,sen niyetini açık söyle burada habertürk'n yalan ve mesnetsiz haberi tartışılıyıyor mücahit ören'nin geçmişi yada kimliği değil..Burada yapılan kasıtlı haberler kimlerin ekmeğine yağ süreceği bilinmez ki küçük yatırımcı dediğimiz garibanların ekmeğine yağ sürmeyeceği kesin elindeki lokmayı almasalar demem o ki habertürk'n çok bilmişleri bari onuda açıklasalardı bir zahmet şeref yoksunları ..Habertürk yalamaları kime uşaklık yapıyorlarsa ne kadar çanak yalayacaklarsa yalasınlar ancak biz büyük zararlarla sabırla yıllarca burada beklyoruz bizim damarımıza basmasınlar bizi mağdur edecek zararlara sokacak bizim üzremizden oyun oynamasınlar ki bu yaptıkları büyük bir sorumsuzluk ve düşüncesizliktir..
artik ne söylediğinin bir önemi yok kimin
söylediği önemli
ideolojilerin esiri olduk adamlar doğru haber yapsa
bile bir değeri yok
gizliden bir muhafazakar demokrat savaşı var
ekonomik sahada
muhafazakarlardan pis fakirler ile baslayan cumleleri daha çok duyar olduk kendi burjuvasini olusturup milleti asagilamaya basladilar
dini siyaseti zenginleşme aracı olarak göruyorlar.
daha once de yazmistim bu hafta
gap olusmustu onu dolduracak
ikili dip yapacak vs vs ...
1 in ekmegini daha cok yer mucait
ve birilerinin ekmegiyle oynamayi cok sever
Şirketten düşecek hertürlü haber sert hareketlere neden olacaktır diye düşünüyorum.ytd
Takılı kalmış, kırık ve virüslü plak.
Hus911 ,seni Coşkun Göğen'e havale ediyorum..:kahkah: yoksa seni başka türlü durduramayacağız..
Bugün heyecanlı ve güzel bir seans izledim hiç umudumu bozacak bir şey olmadı. Keyifle izlemeye devam edeceğim inşallah. Hus çay teklifime hala cevap vermedin çay sevmiyorsan şarapta ikram edebilirim sana. Ben içmiyorum ama sana ısmarlarım belki kendine gelirsin biraz malum bi seviyeleri pek hazmedemedin :)
Beni açıkça çok hayal kırıklığına uğrattı ve tedirgin etti Sn Başkent. Nedeni ise bu denli hacim olup nasıl eksi kapanıyor. 8.yılın sonunda kırılan dirençleri Habertürk ün anti propagandasına nasıl harcatıyorlar anlamıyorum. Üstelik bunca beklentiyi 10 yıldır nereye kadar tutacaksın hepsinin vadesi çoktan geldi. Sözüm meclisten dışarı yuh! diyorum.
Tabiiki ,biz dokuz doğururken sen rahat olabiliyor ve izliyorsun çünkü hisseden çıktın ve ışıklar'a girdin burayıda eski göz ağrısı olarak takip ediyorsun yani olamazmı :) Eleştiri yapmıyorum senin doğal hakkın nasıl istersen öyle yapabilirsin,Başkent'im ben şaka takılıyorum..Tekrar geçmiş olsun..Hus911 Coşkun Göğen'e misafir olmuş dönünce elbet sanada uğrar:oleyo: yada kesin davet eder..
şimdi tam zamanı haydi yürü dur artık ayaklarının üstünde korkunun ecele faydası yok itibarını kurtarma vaktidir dön eski şaşalı günlerine piyasada toplumda ak yüzün olsun unuttur hakkındaki olumsuz düşünceleri bunun için gayret sarfet görelim hala nasıl ellerinden alırımın çalarımın peşinde olma en büyük zenginliğin itibar olduğunu unutma ve anla artık ama kime diyorsun can çıkar huy çıkmaz bu işler yürekli ve mert insanların işi bacaksız CO'ya göre değil ..Ben olsam kendi itibarımın yanında rahmetli babamın arkasından konuşulmasına asla müsade etmem onun için madi ve manevi tüm şartlarımı zorlarım ruhu şad olsun azap görmesin diye babamın itibarı ruhunun huzuru için tüm mal varlığımı seferber ederim hayırlı evlatlar gibi tabiki bahsettiğim güzel vasıflar her insanda malesef bulunmaz şükürler olsunki hayırsız,hayasız,ahlaksız,merhametsiz evlat değilim..Amerikalı coni CO' ya kapak olsun..
Yönetim Kurulumuzun bugün (15.09.2020) yapmış olduğu toplantı neticesinde
Bağlı Ortaklığımız İhlas Yayın Holding A.Ş. ile eşit oranda paya sahip olmak üzere İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kurulmasına, kuruluşa ilişkin çalışmaların başlanmasına ve gerekli izinler için başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/875114
BIST
(15/09/2020 - 16:28:31)