Teşekkürler o zaman. :halay:.. (Ben o kağıdı oradan alırım bence :p )
Printable View
Bir siyasi partinin 15 haziranda Ankaraya adalet yürüyüşü kararını ve diğer siyasi partilerin buna katılımı olup olmayacağını, bu yürüşün amacının neler olduğu, olası provakatif girişimlerin olup olamayacağı, hükümetin buna reaksiyonu ne olacağı, memleketin karışması için kimlerin Pusud beklediğini, ez cümle piyasalara bunun ne tepki vereceğini konuşun birazda
POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Milletimiz cebine bakar.
Yollar yürümekle aşınmaz.
Vallahi haberleri bile okumuyorum corbaci. Havacilarimiz sayesinde kurtulduk gibi bu cirkeften, cift okeye donuyorum artik.
.... okuyan okudu...
Bu arada cok uzun suredir yazmamis arkadaslarimiz var. Erick, Yildiztozu, TREND, ozer, bahriyeli...
sahna da bana kustu, araya bir de Crazy Horse'u sokup kacti. Muahahaha. Gel barisalim ortak, tamam kotulemem ABD liberallerini, seni kirmayayim, ama bana cok eziyet cektirdiler :)
Aşınan bir şey yok bence.
Değişen bir şey oldu mu?
Ben biraz tezgaha bakayım.
Millete kurtlu, çürük çarık meyva sebze kakalıyacağım.
Denizli'den gelen mal bu...
Habere bak bizim meslek 107. sırada, ama suç kabzımalların:
http://www.nartv.com.tr/2020/06/06/g...si-yayinlandi/
korono bir kez daha dünyanın değişmez kuralını hatırlattı.
sizin iyi olmanız sizi güvende tutmaz.karşınızdaki insanında iyi olması gerek.
hangi dine inanıp inanmanız bu dünyanın sorunu değildir.
ama bu dünyada onurlu bir yürüyüş için herkesin asgari insan haklarında birleşmesi gerek.
sizin temiz olmanız hastalığa yakalanmanızı önlemez,diğer insanların da temizliğe dikkat etmesine bağlıdır.
ülkeler de insanlar da amansız fakatsız iletişime ,işbirliğine açık olmalı.
insan nedir diye sormuşlar
Alışkanlıklarının esiri olandır.
Muahahaha. Alzheimer mi cikti ortak yoksa???
"Paranin, kafanin, imanin kimde oldugu belli olmaz" demisler sahna.
Muhtemelen bu atasozunu hem parasiz, hem kafasiz, hem dinsiz biri icat etmistir ya o baska.
ABD'de durum bildiginiz gibi degil. Insanlarin her turlu ozgurlukleri var. Azinliklari (black) cok fazla koruyan yasalar var.
Onlara cok fazla imkan veriliyor. Butun devlet kurumlari puanlari daha dusuk olmasina ragmen onlari ise aliyor.
Isverenler de aynisini yapiyor kotalari doldurmak icin.
Universiteler oyle.
Devlet Section 8 ev kuponlari veriyor.
EBT gida kuponlari veriyor.
Cocuk basina hem vergiden indirim yapiyor, hem eyaletler aylik maas veriyor.
Adam olmak isteyene istemedigi kadar firsat var. Siyah olmasi farketmez. Ama yapmiyorlar. Hep mazlumu oynuyorlar. Cunku yeyiciler.
Rhodesia diye bir ulkeyi aratabilirsiniz. Beyazlarin kontrolunde iken Afrika'nin en buyuk tarim ureticisi idi. Kendine yetiyordu, ihrac ediyordu. Demir celikte de oyle. Dunyada GDP olarak 42. siraya kadar cikmisti bir aralar.
Beyazdan silah zoruyla aldilar tarlalari ciftlikleri, siyahlara verdiler. Ismini de Zimbabwe yaptilar. 20 sene icerisinde insanlar UN'in, ABD'nin gida yardimlari ile ancak hayatta kalabilir hale geldiler. Ciddi suc oranlari tavana vurdu.
Daha yeni ciftliklerini gasp ettikleri gelsin geri verelim diye cagri yaptilar ama gelen olmamis.
Herseyi beyazin ustune yikmak olmaz. Asil irkcilik budur.
ABD'de polis gozunu acip bugun hangi zenciyi oldureyim demiyor. Profil olayi var, tabi ki de olacak ve olmali. Neo-nazi grubu gorsen, ya da Hells' Angels'i gorsen uzak durursun. Cunku suc islemeye meyilliler. Siyahlar da aynen oyle. Bu olaylarin hepsi kriminaller ile polisin arasinda gecen seyler. Siyahmis, siyaha boyle yapmis demek dogru degil. Cunku kriminal nerden olursa olsun hemen hemen ayni davranisa tabi tutuluyor. Ama nufusun %6'lik bir kismi ciddi suclarin %75'ini isliyorsa haliyle polisin de o kesime yaklasimi nufusun %70'ini olusturup da %10 ciddi suc isleyen kesime yaklasimindan daha degisik oluyor. Tabi ki arada kotu polis de vardir, ama bunu hepsinin ustune yikmak dogru degil. Kotu ise kanunlarin ustunde degil, sonunda cezasini cekecektir.
Adama polis dur diyor, adam durmuyor ki. Hemen topukluyor, ya da topuklamak icin firsatini ariyor. Cunku bir yerde bir pisligi var. 10'da 9'u boyle.
Boyle sey olur mu. O kadar tanidigimiz ettigimiz var durdurulan. Kimse de polisin tacizine maruz kalmiyor. Bunlara siyahlar da dahil.
Criminal ile aradaki farki anlamak gerekiyor.
Bir değil birden çok parti Ankara’ya yürüyebilir, ama çözüm yürümek değil. Çözüm üretmek. Ürettiğin zaman enflasyon düşer, enflasyon düşerse faiz düşer ve paranı korursun, ürettiğin zaman arz artışı talebin önüne geçer mal ucuzlar, hem içerde hem dışarıda malına ilgi artar. Güneydoğuda 49 kaçaktan gelen vatandaşımız ve gezi olaylarında fetonun içerideki aktörleri devleti ters durumda bıraktı. Valiyi dahi kafalamışlar, adamı buldular soydular diz çöktü resim verdi ama kaşla göz arasında kaçırdılar. Şuan devletin içinde Farklı bir devlet yok. Kim yürürse yürüsün sessiz sedasız geçer giderler. Sadece orduya hükmeden trump ama ordu eylemcilerle makara geçiyor. Trumpun işi zor.
Bbva İspanya hisse fiyatları yerin dibine girdi koronayla. Galiba tüm sektör bir şekilde ayağa kalkacak.
Çünkü sıfıra birşey kalmadı...
Yapı Kredi, vadeli döviz mevduatında alt limiti 10 bin dolar olarak belirledi. Vadeli altın hesapları için de 200 gram sınırı getirdi. Diğer bankalar da benzer adımlar atabilir.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...sinir-5861239/
Kimin hesabinda ne kadar var biliniyor zaten. Kredilerden ziyade dolarlarin cozulmesi icin yapilmis bir hamleye benziyor bu AR olayi.
SPK’dan açıklama: Yatırımcılar yönlendirilerek mağdur ediliyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan açıklamada yatırımcılar uyarılarak "Kurulumuzca yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. iletişim sistemlerinde oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin devam ettiği görülmektedir" denildi.
Borsa İstanbul’da son dönemde bazı küçük şirketlerin hisselerindeki sert hareketler tartışma yaratırken, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) açıklama geldi.
SPK, gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde “yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin görüldüğünü” duyurdu.
SPK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İŞLEM YASAĞI OLAN KİŞİLERCE…”
Kurulumuzca yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. iletişim sistemlerinde oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden, aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından piyasa dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma suçu dâhil pek çok suç fiilinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuş ve işlem yasağı getirilmiş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin devam ettiği görülmektedir.
PİYASA DOLANDIRICILIĞI…
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun “Piyasa Dolandırıcılığı” başlıklı 107'nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ve bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlenmiştir. Anılan düzenlemeler uyarınca, “sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler” ile “sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan” kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır.
“YATIRIMCILAR ZARARA UĞRATILDI”
Kurulumuzca yapılan incelemelerde;
* Sosyal medya mecraları veya iletişim sistemleri üzerinde oluşturulan kapalı grupları kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların, grup içerisinde paya oluşturdukları talep sayesinde sahip oldukları payları satarak menfaat temin etme amacını taşıdığı,
* Gruplar içerisinde yatırımcıları yönlendirenlerin “al” yönünde verdiği tavsiye ile eş anlı olarak kendilerinin veya ilişkili olduğu kişilerin sahip olduğu payları sattıkları,
* Böylelikle, gruplar içerisinde yatırımcıları yönlendirenlerin yüksek fiyatlardan ellerindeki payları grupların içindeki yatırımcılara satarak menfaat temin ederken yatırımcıları zarara uğrattığı görülmekte olup, bahsedilen nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.
“PROFESYONEL KİŞİLERDEN YARDIM ALIN”
Bu çerçevede;
Paylara ilişkin olarak sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yapılan telkinlerin ve yatırım tavsiyelerinin, belirli bir grup tarafından gerçekleştirilen piyasayı dolandırıcı işlemlere hizmet etme amacını taşıyabileceği,
Sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yaptıkları paylaşımlarla yatırımcıları yönlendiren şahısların, aslında kendi pay satışlarına veya alışlarına talep/arz oluşturma çabasında olabileceği,
Söz konusu gruplara dâhil olan yatırımcıların, bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği,
Piyasa koşullarını değerlendirerek yatırımlarını yönlendirme konusunda yeterli bilgi ve tecrübesi olmayan yatırımcıların, Kurulumuz düzenlemeleri uyarınca yatırım danışmanlığı ve portföy yöneticiliği konusunda yetki belgesi almış kuruluşlarla sözleşme yaparak, yatırım kararlarını profesyonel kişilerin yardımıyla almalarında fayda görüldüğü
hususlarının da yatırımcılara bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Problem SPK'nin degil aslinda. Davalar cok uzun sure aliyor, adam gibi birsey cikmiyor.
Petrol ne zaman bulunur ? Bu kadar gemi petrol arıyor
Petrol
Petrol
Petrol
Arçelik yazacaktım oda sabah sabah %2 gitmiş. Orta ve uzun vade de ereğli ana hissemiz yazdık ve savunduk, tskb süpriz ikinci hisse, bu senet belkide aylarca hareketsiz kalabilir, asilsan aseletini göstermeli ama oda çok göz önünde, yazmayan çizmeyen kalmadı. özellikle asilsanda 31,50 kesin stop, bunların yanına arçelik orta vadeli hissemiz oldu. arçelik için bazı formasyonlar ama ama asıl beklentimiz süpriz bir ÖTV indirimi. Merkez bankasından daha düşük bir faiz ile ev araba alındığı ortamda, ötv yi devletin karşılaması gibi garip bir karar çıkabilir, yani buzdolabı alıyorsun parayı devlet veriyor, birde içini dolduruyor.
Halkbank için zaten yazan çizen çok, bence halkbank da işler yoluna girdi, aşırı bir dalgalanma olmadığı sürece trendi izlemek lazım. 5,36 üstünde başka bir kanalda gidiyor.
Şuan breakoutta wedge den içeri düşmezse itki başladı
Herhalde bir kisminin bozulacagini tahmin ediyorlardir, hesaplamalarini yapmislardir.
Sinsi sinsi devam.
http://share.matriksdata.com/Images/...1058318162.png
otomotiv değil beyaz eşyada övt gelir, passat almak için devlet ötv indirmez, tofaş almak için olabilir, yani her türlü ALİ koç kazanacak, Şahenk kazanamayabilir. Ayrıca Şaheng, Zorlu gibi bazen ters yola girebiliyor. Yani fabrika kurulacak kararı çıksa sırf kötülük olsun diye senedi tersine cevirebilir.
Çok büyük bütçe açığı var.
Vergi indirimi zor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ikinci yarı her şeye çifte vergi bekliyorum.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hafta 5.8x deneyebilir miyiz? Bunun üstünde kapanışlar bize ivme kazandırır.
Halkın alım gücü çok düştü. Örneğin 1 otomobil bana 1 otomobil devlete anlayışı bitmelidir. Halk artık dolaylı vergilerinden dolayı bıktı. Büyük vergi oranları ile büyük vergiler toplanamaz, küçük vergi oranları ile sürümden kazanarak istenen vergi oranları toplanabilir.
Breakoutta iken burada çok mikro analize girmek offside da birakabilir. Ocak 2020 den pek bir farkı yok yapinin.. bakacağız ne olacak..
Ülkemiz 1.6 motor çöplüğü oldu, artık hacme göre vergi anlayışı bitmelidir. 2 litre hacimli otomobil aldığımda 2 tanede devlete almak zorunda kalıyorum.
82 bin sonrası yükseliş bekleyenler gecen hafta bıraktı, 108-110 arasından sonra endeksde kalan kimse yok. bir kaç ky alıp satıyor. vobda artık short acanda yok, dolayısı ile yerli spekler endeksi götürüyor. Bir bakmışız 120 binler gelir, işde o 120 binler bankalarla olmalı. küçük bankalar kötü değil, büyük bankalar hala bir ereğli gibi değerleme yapamadı. 5,06 %10 değerleme 5,60 yapıyor, bazı senetler aynı hafta %30 yaparken 2 ayda %10 değerlenmiş halkbank. Bununda bir hızlanma anı olmalı ama ne zaman.
ortaya bir nifak atayım, endeks değerinden sari (bağımsız) tamamen mesnetsiz iç güdüsel. Bugün halkbank'ım olsa 5,62 den satar, yerine tskb, arcelik, asilsan, isdemir hiç düşünmeden alırım. mevzu %300 kazanmak değil, 16 lirayı görüp orayı beklemek değil, mevzu faiz üstü daha güvenli kazanç. ama bir emek var, elbette satmak senet değiştirmek zor.
kabine değişimi gündem değişimi için faydalı olabilir, mümkünse milli eğitim bakanı hariç diğerleri değişebilir, sağlık bakanıda kalsın, pandemi köprüsünden henüz geçemedik, berat başkan cumhur yardımcısı olsun, öyle daha az zarar görürüz. ekonomiye marka bir isim gelsin. avrupa gibi finans merkezlerinin tanıdığı biri olsun. gelen ekonomi bakanı asaf savaş akat, deniz gökçe gibi isimleri bakan danışmalı olarak açıklasın, hafta da bir sefer evlerine gidip görüşeceğim desin. dolar 5 lira o gün olur.
Şunu iyi analiz etmek lazım, bugün sizi ne üzer, bir değer kaybetmek, iki stabil kalmak, üç sattığınız ürünün değerlenmesi, dört beklediğiniz ürünün değerlenmemesi.
Muhtemelen en can alıcı olan değer kaybıdır. O halde diğer seçeneklerle karşılaşsanız da siz iyi kalacaksınız. Uçuz olmak, değerinin altında işlem görmek daha önce para etmedi. Mesela yılların uyuyan devi SASA 4-5 kat prim yaptı, pandeminde yarı fiyatına düştü ve ilk önce eski fiyatına geri gelen o oldu. Buna pegiyi de dahil edebiliriz. Ucuz kalmak ucuz olmak iyi bir şey değil.