Halkın adamı Gazman çıkmış. Talimatlarına uyacakmışız....
https://www.youtube.com/watch?v=UkKv3gXQDa4
Printable View
Halkın adamı Gazman çıkmış. Talimatlarına uyacakmışız....
https://www.youtube.com/watch?v=UkKv3gXQDa4
kongreler.. denetimlerin ayrımcı şekilde uygulanmaması...
tahminim sonraki seçim, e-seçim olacak :)
hdp lileri düşür..
salgını araya koy..
zaruri seçim olsa..bol kırmızılı haritada... tek yol e-seçim..
büyük amerika da ne dönerse
küçük amerika da da aynısı döner :)))))
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...82408552/detay
elindeki dolarda bunlardan
ABD Başkanı Joe Biden, 10 gün içinde 100 milyon kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olacağını açıkladı.
bir ton ülkeye müzik notası vermişiz yönetici bize amerikadan bilgi geçiyor..
Oyle bir devlet ki, Ozerk yonetim nasil olur, nasil olmali haberi yok.
TUIK ozerk olacakmis.
Senin soylemenle olsaydi, MB icin de bagimsiz diyordun, son 3 yilda neler yaptin gorduk.
Simdi TUIK ozerk olacak diyor.
Oldu.
Inandik.(!)
Kuyumculardan 20 ton altın istediler
Sürpriz yönetmelik taslağına göre, her bir kuyumcudan 500’er gram altın toplanacak. Bu yolla kamu bankalarında 20 ton altın biriktirilecek...
Ekonomide yaşanan büyük kaynak sıkıntısına çare arayan hükümetin, Osmanlı döneminde uygulanan “salma†vergilere benzeyen yöntemle kaynak toplamak için yönetmelik taslağı hazırladığı ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan sürpriz yönetmelik taslağına göre, ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kuyumculardan 500'er gram altını (yaklaşık 210 bin lira) kamu bankalarına yatırmaları istenecek. Altını teminat olarak yatırmayanlar kuyumculuk yapamayacak. Kuyumcular, esnafa “salma†salan düzenleme karşısında adeta şoke oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...diler-6316190/
sonra döviz bürolarına belki teminatlarına % 100 artırım...
belki ;
kira gelirlerimde konut kirası için de peşin stopaj uygulamasına geçilmesi ve kira geliri için vergisi uygulanmasından vaz geçilmesi ..
borsa-viop'taki SIFIR olan stopaj oranını %10'a çıkarmak...
mevduat gelirleri için stopajda oynamalar mesela TL için 15 , döviz altın için 25...
bunalar en kolayı neden yapmasınlar....
Hedef gösterilen ilahiyat profesörü ülkeyi terk etti
Cemaat ve tarikatlara yönelik eleştirileri yüzünden hedef haline getirilen ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye’den gitti. Çalışmalarını Almanya’da sürdürecek.
Öztürk o dönem Karar gazetesindeki yazısında “Badecilik, çocuk tecavüzcülüğü, yanmaz kefen satıcılığı, peygamber terlikçiliği gibi rezilliklerle gündeme gelen karikatür gibi tiplerin, Ehl-i Sünnet akidesinin en güvenilir temsilcisi olarak takip edildiği bu memlekette yapılacak en doğru şey, ‘sağlığı, özellikle de ruh sağlığını korumak'tan başka bir şey değildir†demişti.
Kaynaklardan biri bulunmuş galiba...
Kuyumculardan 20 ton altın istediler
Sürpriz yönetmelik taslağına göre, her bir kuyumcudan 500’er gram altın toplanacak. Bu yolla kamu bankalarında 20 ton altın biriktirilecek
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...diler-6316190/
Sağlık ekipleri 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Villada inceleme yapan polis ekipleri, Mustafa Gider'in babası, annesi ve kız kardeşini pompalı tüfekle vurduktan sonra intihar ettiğini belirledi.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/anta...ulundu-1820919
Durmak yok yola devam..:vk:
böyle giderse, bütçe gelirleri sadece ÖTV'den olacak.. bu arada enflasyonla mücadeleye tam gaz devam.. :)Alıntı:
Originally Posted by t49
Bu altın haberi çakma haber gibi..
Hepi topu 8.4 milyar tl ediyor ki..devletin dişinin kovuğuna gitmez..
300 milyar tl basan devlet 8 ide hayli hayli basar..
Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve dövizin kılını kıpırdatmadığı Ekonomik reform paketini bu sabah Birde maliye bakanı açıkladı. Zapladığım her kanalda aynı proğramı görünce zorunlu olarak şöyle 10 dk. seyrettim.
Dikkatimi çeken bölüm ; Döner sermaye ve özel sandıkları genel bütçeye aktaracaklarını söylemesi. Yani Türkçesi ; 46 civarında olduğunu söylediği sandıklar ve dönerler ( hastane , Nüfus , Trafik, tarım , tapu vb. döner sermayeleri ) denetim dışıymış. Buralarda 100 milyar tl. para varmış. Bence de anlamsız bu döner ve sandıklar. Ama neden şimdi ? Zaten yıllarca enflasyon karşısında eritilen memur ve kamu çalışanlarının maaşlarına ek gelir olan bu kaynak giderse acaba ne olacak ?
Suriyeli, afrikalı ( göçmenler ) meselesi artık konuşulmuyor. Ülkede geliri garanti olan sadece kamu çalışanları kalmıştı. Havuzdaki su artık kimseye yetmiyor olmalı ki, sıra çalışanların ek gelirlerine kadar gelmiş. Bunun adı da reform muş. Berat beyin , istifa açıklamasında yazdığı - ALLAH sonumuzu hayreylesin - sözü boşa değil demekki...
Düşünüyordum reha başkan bu şeyhlerin 4 hanım olayına kızarken bunlar benim yanımda minnacık kalır derken bunu neye istinaden söylüyormuş. Meğer bu kıllı midye ayvalık ya çıkarmış bu bol E vitamini içeriyor adamin bildiği var
Nasıl anlamsız sn ressam,doktorların maaşları emekliliğe yansımasın diye özellikle düşük tutulur.Üç beş dönerle maaş anca toparlar.Bunlar dönerin üstüne konup maaşlarda az bişi artış yapıp konuyu bitirecekler.Dedim ya amok koşucusu gibiler,gittiği yere kadar kafasındalar.
O zaman her meslek erbabindan yaptiklari is ile ilgili bir sey istesinler....
Aklima kötü kötü şeyler geliyor ama yazmayacağım !!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aşar vergisi cumhuriyetle kalkmıstı ufak bir not...bu arada oran yuzde 10 du
nede olsa bedelli askerlik adı altında cizye vergisini almışlar osmanlıya ozenti
500 gram altın haberi ile kamuoyu tepkisi ölçülüyor ve gözlemleniyor aynı zamanda.
Eğer yönetmelik uygulamaya girer ise bir zaman sonra 500 gram 1 kg da çıkabilir.
Tam da ben - anlamsız- derken bunu kastediyorum. Yani, doktora, hemşireye kuş kadar maaş bağla sonra dönerden beslenin diye bir de böbürlen ( vatandaşın dönere bakışı çok kötü. ) Vatandaşın gözünde sağlıkçı, tapucu, nüfus çalışanı, trafikçi vb. doymayan, kanaatsiz olarak gösteriliyor. Oysa , temel maaş çok kötü. Haliyle emeklilikte açlık seviyesine düşüyor.
Döner, sandık vakıf gibi alicengiz işleri bırakıp, her işe göre temel maaş göstergeleri anayasa gibi belirlenmeli . Her gelen siyasetçi zamanın ruhuna göre maaşlarla oynayamamalı. Her genç , meslek seçerken seçtiği meslekte ne kadar kazanacağını bilmeli. Üniversite sınavında dereceye giren genç , en iyi yaşam kalitesini -x- meslekte yakalacağını düşünerek seçimini yapıyor ve mezun olduktan sonra bir dönemde şartların değiştiğini görünce hayal kırıklığına uğruyor. Aldatılmış hissediyor.
Misal ; 3600 meselesi. Seçim vaadi olarak sunulan bu durum bile absürt. Bazı mesleklerde özendirmek için ünvanlara verilen 3600 gösterge ( 1. dereceye düşen herkese verilmiyordu ) şimdi Doktor, hemşire / Subay, Astsubay / Din prof. imam / Polis Md. polis / Okul müdürü , öğretmen vb. 1. dereceyi alan herkese veriliyor. Gerçi henüz hepsine verilmedi ama ; sessizce polis ve askerlerde gerçekleşti. Şimdi Binbaşı ile Başçavuş 3600 ek gösterge alıyor. Türkçesi ; emekli maaşları aşağı yukarı aynı oldu.
Buradaki asıl gizli amaç ; Sayıları çok fazla olan alt kademe personelin oylarını almak. Bu sayede işyerlerinde de huzursuzluğun oluşturularak sürekli bir gambazlama düzeni kurmak. Gençlere de gizliden '' Fazla okumanıza gerek yok. Arada ne fark var ki '' mesajını veriyorlar. Neyse dert çok. Ümit yok.....
https://www.linkedin.com/posts/activ...114164736-_qly
Bana her şey yukarıdaki anlatımı hatırlatıyor.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KK, CHP grup toplantisinda konusuyor.
Ben her hafta pek cok seyi bu konusmadan ogreniyorum.
bütçedeki deliği, enflasyon ve pandemi paniği ile artan tüketim üzerinden gelen vergi artışları ile şimdilik bir nebze kapatıyorlar. bunda alışverişlerin büyük ölçüde internete kayması da büyük etken...
bu da yetmemiş olacak ki, otomobil ve konutta taksitlendirmeyi de artırdılar..geçen senenin 2 ve 3 çeyreklerine benzer bir tüketim balonu şişirmek niyetindeler ekonomiyi dar boğazdan kurtarmak için.. ancak işler bu sene farklı seyredebilir...vatandaşlar bir sabah anzısın hiperenflasyona uyanabilir :)
Kayıtdışı artar. Altınını Gümüşünü alan sistem dışına çıkar. Bu salma işi bir kere başladımı önüne gelene salarlar salmayı. Tarrağı salladıkları zaman kime değeceği belli olmadığı için fiziki kıymetli metaller sistem dışına çıkar. Sanaldan fizikiye kayıtdışı olarak geçişi patlatır bu gelişme. Sisteme olan güven dip yapar.
Yine zopa
Şey : 7,4731
Dayak klübü
Yanlışınız var,ek gösterge ve emekli maaşı bağlama oranları farkıyla aynı hizmet yılına sahip bir subayla astsubayın emekli maaşları en az %25 net farklıdır,adaletsizlik esas burada,ayrıca OYAK kurumuna aynı yıl aynı aidat kesintisi yapılan iki kişide bile korkunç fark oluşuyor,İkiside emeklilikte aynı şartlara sahip ve devlete eşit ödeme yapan bu iki birey arasındaki maaş eşitsizliği düzelse keşke ama emin olun kimse bu işe kalkışmaz...