Stepneyi de söktüler 3 teker gidiyoz! Ytd
Printable View
Gidiyoz derken biraz zor gibi.
Faaliyetleri dünyanin her coğrafyasında olan bir sirketin, Doğduğun coğrafyanın borsasının kaderini yaşıyor.
Bergen ne demiş!
Kader diyemezsiniz, sen kendin ettin.. https://youtu.be/5Q306mFnUNI
Anlayanlara gelsin.. ytd
Arkadaşlar, Çimento Cam ve Seramik İhracatçıları Derneği'nin ağustos ayı raporunu paylaştığımda ilgilenenler olmuştu. bu nedenle eylül ayı raporunu da aşağıda paylaşıyorum. henüz kendim de okumadım, paylaştıktan sonra okurum :)
Değerli Üyemiz,
Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.
Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %1,8 azalış ile 102 milyon dolar olurken, miktar bazında da %3,7 oranında azalış gerçekleşmiştir.
Ocak-Eylül dönemi değerlendirildiğinde ise; Birlik iştigal alanımıza göre cam ihracatı; geçen senenin aynı dönemine göre değer bazında %8.3 azalış ile 917 milyon dolar olurken, miktar bazında %5 oranında artış gerçekleşmiştir.
Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %0,4 azalış ile 130 milyon dolar olurken, miktar bazında da %4,2 oranında azalış gerçekleşmiştir.
Toplam cam sektörü ihracatı (GTİP:70) Ocak-Eylül dönemi ise geçen senenin aynı döneminin ihracat verilerine göre değer bazında %6,2 azalma ile 1,2 milyar dolar seviyesine gelirken, miktar bazında %4,8’lik bir artış kaydedilmiştir.
DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)
Düzcam ihracatı Eylül ayında;
• Yaklaşık %12,3 artış ile 11 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında ihracat ise %2,7 azalarak 27.154 ton olmuş, ortalama birim fiyat 390 $/ton olarak gerçekleşmiştir.
Düzcam ihracatı, 2024 yılı Ocak-Eylül verilerine göre;
• 85 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Ortalama birim fiyat 414 $’dan ($/ton), 377 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Brezilya, Romanya, Irak ve Fas olmuştur.
• Bulgaristan 13 milyon dolarlık ihracat ile en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olarak listenin başında yer alırken; Bulgaristan’ı sırası ile 10 milyon dolar ile Brezilya, 6,9 milyon dolar ile Romanya, 6,8 milyon dolar ile Irak ve 6,5 milyon dolar ile Fas takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm düz cam ihracatının değer bazında yaklaşık %52’sini oluşturmaktadır.
• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Brezilya, İspanya ve ABD’deki artış dikkat çekmektedir.
CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)
Cam Ev Eşyası Eylül ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla %3,4 artarak ile 28,6 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat 2.449 $’dan ($/ton), 2.351 $’a ($/ton) gerilemiştir.
Cam Ev Eşyası ihracatı 2024 yılı Ocak-Eylül verilerine göre;
• Toplam ihracat geçen yıla göre %8 azalarak 246 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat 2.476 $’dan ($/ton), 2.266 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla Almanya, İspanya, İngiltere, ABD ve İtalya olmuştur.
• 21 milyon dolar ile Almanya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 20 milyon dolar ile İspanya, 19 milyon dolar ile İngiltere, 14 milyon dolar ile ABD ve 13,9 milyon dolar ile İtalya takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ev eşyası ihracatının %36’sını oluşturmaktadır.
• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 13 ülke arasında Cezayir’deki artış dikkat çekmektedir.
CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)
Cam Ambalaj Eylül ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla %13 azalma ile 17 milyon dolar seviyelerine gerilerken ortalama birim fiyat 516 $’dan ($/ton) 489 $’a ($/ton) gerilemiştir.
Cam Ambalaj ihracatı 2024 yılı Ocak-Eylül verilerine göre;
• Toplam ihracat geçen yıla göre %30 azalarak 169 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat 679 $’dan ($/ton) 497 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, Irak, İngiltere, Fransa ve İsrail olmuştur.
• 53 milyon dolar ile İtalya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 20 milyon dolar ile Irak, 16 milyon dolar ile İngiltere, 11 milyon dolar ile Fransa ve 10 milyon dolar ile İsrail takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ambalaj ihracatının %65’ini oluşturmaktadır.
• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Irak, Kuzey Makedonya, Polonya, Hırvatistan, Kosova ve Katar’daki artış dikkat çekmektedir.
2023-2024 Ocak-Eylül dönemi ile Eylül ayı ihracat verilerinin bulunduğu detaylı tablolar ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Paylaşım için teşekkürler kastrat hojam.
Bende birazdan soda külü tarafını paylaşayım.
Melikeye baglaniyoruz nedir durum o tarafta Melike? Ytd
Ekim sayısını bekliyorum kül tarafında paylaşılırsa paylaşırım.. ytd
Geçen hafta boyunca 42.00 altına inmemek için mücadele ettin, hafta başında Pazartesi günü 43.50 gösterdin şimdi aradan 4 gün geçti 39.00 yanıyorsun...
Geçen hafta ve bu hafta başında pozitif ayrıştın bist 100 ve bist 30 dan son iki gündür negatif ayrışma çabasındasın...
Seni asi çocuk ilan ediyorum...
Seninle yolumuz uzun, istediğini yapmakta özgürsün...
Underground hc tahtacı zaten istediğini yapabilecek kadar özgür davranıyor. Bu hale her kim getirdiyse.. ytd
Ucuz malı seviyorum :)
Atalarımızın da dediği gibi
Al şişee git işee
Ytd
Ucuz mal buldun al, dayak buldun kaç.
Ytd
Umalım da bankaların düzeltmesinin, diğerlerinde duzmesini yasatmiyorlardir.
Orta yolu bulmaya çalışsınlar da piyasa bir dengeye otursun. Ytd
Yönetim Kurulumuzun 23.10.2023 tarihli kararı doğrultusunda, aynı tarihte Şirketimiz'in %100 iştiraki olan Şişecam Investment B.V ile ICRON arasında imzalanan sözleşmenin, Sisecam Investment B.V'nin ICRON'daki toplam payının %49'a kadar yükseltilmesine olanak tanıyacak satın alım opsiyon hakkını da içerdiği 23.10.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya duyurulmuştu.
Şişecam Investment B.V.'nin %15,66 oranında pay sahibi olduğu Icron Teknoloji Bilişim A.Ş.'nin 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulunda alınan karar doğrultusunda, ICRON'un sermayesi, yalnızca Şişecam Investment B.V. tarafından 5 milyon USD karşılığında iştirak edilerek artırılacak olup, sermaye artırımını takiben Şişecam Investment B.V.'nin ICRON'daki payı %25,37'ye yükselecektir. Söz konusu sermaye artırımına ilişkin ticaret sicili tescil süreci tamamlandığında, ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1342245
Ne haberler paylaştılar arada. Bu da son çeyreğe dahil olucak. Ytd
Korkmaliydim bundan önceki bir cok haber geldiğinde paylaşmaktan.
Zaten korktugumda başıma gelecekmis nitekim hissenin hareketerinden belli oldu.
Kastrat hc nin son ve önceki paylaşımları ve küldeki gelismemeler gidişatın habercisi oldu bir nevi.
Ha bu şirket başka bir ülkenin borsasında olsaydı bu kadar olurmuydu veriler kötü olsa bile! Hiç sanmıyorum..
Yazık hemde ne yazık .. ytd
Belki yeri değil ama dünkü İstanbul surlarda işlenen acı olayın veya bu tip olaylarlarin yaşanmaması ümidiyle.
Kızların, kadınlarin, çocukların, genclerin ve bu tip olayları son zamanlarda yaşayan genc kızların ve çocukların ailelerine ya da sevdikleri insanlara başsağlığı ve sabır diliyorum..
Rakipler :
Saint-Gobain S.A.
Kuruluş : 1665 Fransa
Çalışan sayısı: 159.145 (2023)
Gelir : 51,2 Milyar Euro (2022)
Piyasa Değeri : 41,10 Milyar Euro
Corning Incorporated
Kuruluş : 1851 ABD
Çalışan sayısı : 49.800 (2023)
Gelir : 11,3 Milyar Usd (2020)
Piyasa Değeri : 38,16 Milyar Usd
Asahi - Glass
Kuruluş : 1907 Japonya
Çalışan sayısı: 56.724 (2023)
Gelir : 516,46 Milyar Yen
Piyasa Değeri : 1,04 Trilyon Japon Yeni
Şişe Cam
Kuruluş : 1935 Türkiye
Çalışan sayısı: 23.807 (2024)
Gelir : 95,3 Milyar TL
Piyasa Değeri : 119,65 Milyar TL (3,5 milyar usd)
Aslında çok da yoruma gerek yok..
Gözbebeğimiz(!) rakiplerinin çok gerisinde🙃
Al-sat tut değildir
Teşekkürler bilgiler için.
Lakin Saint ve corning e baktım.
Ekstra olarak biri inşaat alanı üzerinde faaliyetleri var diğeri ise teknoloji alanında faaliyetleri var.
Bir tanesi pandemiden bu yana 17 den 44 e yükselmiş diğeri 17 den 81 tabi döviz bazlı.. ekstra olarak düzenli temettü ödemeleri mevcut bu rakamlara dahil..
Biz ise bulunduğumuz ülkenin kaderini yaşıyoruz maalesef.. ytd
Var olanla var olacak arasındaki farkı buradan anlayabilir miyiz?
2025 yurt içi yatırımlar bittiğinde, 2026-2028 arası yurt dışı ve abd yatırımları bittiğinde gelebileceğimiz nokta yukarıdaki verilerse ben beklemeye razıyım, hatta neden beklediğimin de ıspatı olur.
Ama maalesef spenc hocamın dediği gibi burası Türkiye, işler nedense tersinden ilerler.
Teşekkürler Dandanakan Hocam..
Pandemiden itibaren haftalık grafikte kanal dibi geçen hafta 39.00, bu hafta 39.40 civarında bir rakama karşılık geliyor.
Buralarda tutunamayıp kanal içine giremezse yandı gülüm keten helva...
bist 100 9040
bist 30 10.010
sise 39.20
Fazla değil 2 hissede pozisyonum var; %50’şer
Bir’i bizim tek dişi kalmış canavar(!)
Diğeri hırhız ANZ’nin Zoren’i!.
İkisini de farklı sebeplerle ama haklı nedenlerle aldım, ikisinde de ciddi oranda zarardayım.
İkisinde de alacağım lotu aldım, artık daha da almam.
Hedef 2030 !.
Ben Se, Ben; değilse çocuklarımla hesaplaşırlar artık😊)
Ama alçaklıkta çok mahirler..
* Şişecam’ın akıl almaz; pazarlama, satış dağıtım ve genel yönetim giderleri,
* Zoren’nin halka arz yapacağız deyip, ardından vaz geçerek alenen manüplasyon yapmaları..
Herkese bol kazançlar dilerim.
Al-sat tut değildir.
Tüm gün ekranımda sadece Sise vardı.
Xu030 ile asla parelel yürümüyor, daha çok xu100 ile yürümeye çalışıyor hatta iki endeksten bağımsız ve aykırı harekete ediyor.
Bazen her iki endeksten çok geride kalıyor aradaki makas açılınca yuları boşalmış gibi yukarı ya da aşağıya gidiyor.
Kimin alıp sattığıyla hiç ilgilenmiyorum, takasla işimiz yok ama fiyatlar ve endekslerle korelasyonu yakalama kısmında inatla ters hareket etmesini anlamaya çalışıyorum.
Muazzam trade imkanı veriyor ama bir hareketle terse de bırakabiliyor.
Bunu ayın başında hatta Eylül sonunda poztifi ayrışarak yaptı, geçen hafta başında Pazartesi günü 43.50 gösterdi.
Ama son 1 haftadır tam tersi hareket ediyor yine aykırı yine kendi bildiği yolda ama tersten gidiyor. Bugün bir ara xu030 artı 0.50 iken sise eksi 20 lerde geziniyordu.
39.50 dip dedik ama 39.00 fiyatını da bir haftadır 43.50 fiyattan gelip kaç defa iğne attı. 39.00 fiyatta durmazsa korkarım bizi 34 ler bekliyor.
Grafik ve görselleri paylaşmayı beceremedim.
Dolar bazlı bugünkü kapanışı 1.13 dolar seviyesinde ve 13 Temmuz 2022 den sonra ilk defa bu kadar düşük değerden kapanış yaptı. 6 Mart 2023 tarihinde 2.59 dolarla tarihi zirvesini görmüştü.
Undergrand hc yıllarımı verdiğim başka hisselerim var, pandemiden sonra 6 dolarları görüp 2 dolara çekilen hissem var.
Endeksle de kıyaslamakta pek doğru değil, bir süre tombul kuş, bir süre bu, bir süre bazıları sırtladı endeksi. Bir süredir de bankalar eşliğinde ilerliyor.
Gerek tl bazlı gerekse dolar bazlı dip dediğimiz şeyler doğru olamayabiliyor. Kanımca dipi bulmaktan ziyade sürünme şeklinde çıkış trendine girerse diye beklemek lazım gelir, tabi o da kötü! Hem sert hareketler yapmıyor, yapacağada benzemiyor olduğunüçin söyledim. Ha tabi yine de bilmek zor ama arada sırada yukarı sert hareketler yapsa bile yükseliş trendine girdiği anlamını taşımıyor.
Ha ne verdi de ne aldı denilebilir orası doğru, 50 centten 2.50 dolara oradan 1 dolarlara. Başka hisseleri yaşayarak görünce buna da şaşırmıyorum. Maalesef.. Ytd
39.00 yıkıldı.
Sabah 38.80 kademesine ve etrafına barikat kurmuşları, neredeyse 600 bin lot ile ama orası da yıkıldı.
Şimdi 38.70 kademesini dövüyorlar.
Xu30 ile Xu100 ne zaman eksi 1 altına indi Sise yelkenleri indirdi yoksa bir parça iyi dayanmıştı.
Dün kapanış fiyatı 39.16 ve an itibariyle 38.70.
Bankof, Ünlü, Gedik, Teb, İnfo ve Hsbc satanlar.
Yapıkredi, Garanti, Osmanlı alıcı tarafındalar.
İş yatırım hacim yapan ama nette alımı yok.
Sise (Deli Kız) gün kapanışı 39.48 ve + 0.82
X100 9.132 ve + 0.97
X030 10.171 ve + 1.25.
Gün içinde 38.70 kademesi dövülürken x 100 ve x30 kadar düşmemişti ve ilk çıkış fitilini yakan da Sise oldu, bir anda 39.00 a geldi. Satıcı taraftaki Bofa alışa geçti.
Sonra x100 ve x30 canlandı ama deli kız sonra duruldu.
Ben bu tahtacısını hala anlamaya çalışıyorum. Farklı bir tarzı var. Ne çok düşürüyor ne çok çıkartıyor ama ille de x100 ve x30 dan farklı yol deniyor.
Aracı kurum dağılımda enteresan durum yok, sadece bofa sattıklarını geri alıp üzerine de 300 bin lot alımda bulundu.
38.70 dövülürken satıcı tarafındaki 3 kurum bir anda alıcı tarafa geçti. Günün enteresan diğer kısmı burada. Bankof, özellikle Gedik ve İnfo toplamda neredeyse 1 milyon satıştayken gün sonunda 1 milyon alıcı tarafta kapattılar.
Bu takas kısmı beni geriyor hiç oraya girmek istemiyorum.
Mide bulandırıcı hareketler, çok yazık gerçekten hiç yakışmadı :thumbdown:
battı mı la bu şirket spek hisse gibi soluksuz düşüyor