Fazla değil 2 hissede pozisyonum var; %50’şer
Bir’i bizim tek dişi kalmış canavar(!)
Diğeri hırhız ANZ’nin Zoren’i!.
İkisini de farklı sebeplerle ama haklı nedenlerle aldım, ikisinde de ciddi oranda zarardayım.
İkisinde de alacağım lotu aldım, artık daha da almam.
Hedef 2030 !.
Ben Se, Ben; değilse çocuklarımla hesaplaşırlar artık😊)
Ama alçaklıkta çok mahirler..
* Şişecam’ın akıl almaz; pazarlama, satış dağıtım ve genel yönetim giderleri,
* Zoren’nin halka arz yapacağız deyip, ardından vaz geçerek alenen manüplasyon yapmaları..
Herkese bol kazançlar dilerim.
Al-sat tut değildir.
Tüm gün ekranımda sadece Sise vardı.
Xu030 ile asla parelel yürümüyor, daha çok xu100 ile yürümeye çalışıyor hatta iki endeksten bağımsız ve aykırı harekete ediyor.
Bazen her iki endeksten çok geride kalıyor aradaki makas açılınca yuları boşalmış gibi yukarı ya da aşağıya gidiyor.
Kimin alıp sattığıyla hiç ilgilenmiyorum, takasla işimiz yok ama fiyatlar ve endekslerle korelasyonu yakalama kısmında inatla ters hareket etmesini anlamaya çalışıyorum.
Muazzam trade imkanı veriyor ama bir hareketle terse de bırakabiliyor.
Bunu ayın başında hatta Eylül sonunda poztifi ayrışarak yaptı, geçen hafta başında Pazartesi günü 43.50 gösterdi.
Ama son 1 haftadır tam tersi hareket ediyor yine aykırı yine kendi bildiği yolda ama tersten gidiyor. Bugün bir ara xu030 artı 0.50 iken sise eksi 20 lerde geziniyordu.
39.50 dip dedik ama 39.00 fiyatını da bir haftadır 43.50 fiyattan gelip kaç defa iğne attı. 39.00 fiyatta durmazsa korkarım bizi 34 ler bekliyor.
Grafik ve görselleri paylaşmayı beceremedim.
Dolar bazlı bugünkü kapanışı 1.13 dolar seviyesinde ve 13 Temmuz 2022 den sonra ilk defa bu kadar düşük değerden kapanış yaptı. 6 Mart 2023 tarihinde 2.59 dolarla tarihi zirvesini görmüştü.
Undergrand hc yıllarımı verdiğim başka hisselerim var, pandemiden sonra 6 dolarları görüp 2 dolara çekilen hissem var.
Endeksle de kıyaslamakta pek doğru değil, bir süre tombul kuş, bir süre bu, bir süre bazıları sırtladı endeksi. Bir süredir de bankalar eşliğinde ilerliyor.
Gerek tl bazlı gerekse dolar bazlı dip dediğimiz şeyler doğru olamayabiliyor. Kanımca dipi bulmaktan ziyade sürünme şeklinde çıkış trendine girerse diye beklemek lazım gelir, tabi o da kötü! Hem sert hareketler yapmıyor, yapacağada benzemiyor olduğunüçin söyledim. Ha tabi yine de bilmek zor ama arada sırada yukarı sert hareketler yapsa bile yükseliş trendine girdiği anlamını taşımıyor.
Ha ne verdi de ne aldı denilebilir orası doğru, 50 centten 2.50 dolara oradan 1 dolarlara. Başka hisseleri yaşayarak görünce buna da şaşırmıyorum. Maalesef.. Ytd
Yer İmleri