Fazla deðil 2 hissede pozisyonum var; %50’þer
Bir’i bizim tek diþi kalmýþ canavar(!)
Diðeri hýrhýz ANZ’nin Zoren’i!.
Ýkisini de farklý sebeplerle ama haklý nedenlerle aldým, ikisinde de ciddi oranda zarardayým.
Ýkisinde de alacaðým lotu aldým, artýk daha da almam.
Hedef 2030 !.
Ben Se, Ben; deðilse çocuklarýmla hesaplaþýrlar artýk😊)
Ama alçaklýkta çok mahirler..
* Þiþecam’ýn akýl almaz; pazarlama, satýþ daðýtým ve genel yönetim giderleri,
* Zoren’nin halka arz yapacaðýz deyip, ardýndan vaz geçerek alenen manüplasyon yapmalarý..
Herkese bol kazançlar dilerim.
Al-sat tut deðildir.
Tüm gün ekranýmda sadece Sise vardý.
Xu030 ile asla parelel yürümüyor, daha çok xu100 ile yürümeye çalýþýyor hatta iki endeksten baðýmsýz ve aykýrý harekete ediyor.
Bazen her iki endeksten çok geride kalýyor aradaki makas açýlýnca yularý boþalmýþ gibi yukarý ya da aþaðýya gidiyor.
Kimin alýp sattýðýyla hiç ilgilenmiyorum, takasla iþimiz yok ama fiyatlar ve endekslerle korelasyonu yakalama kýsmýnda inatla ters hareket etmesini anlamaya çalýþýyorum.
Muazzam trade imkaný veriyor ama bir hareketle terse de býrakabiliyor.
Bunu ayýn baþýnda hatta Eylül sonunda poztifi ayrýþarak yaptý, geçen hafta baþýnda Pazartesi günü 43.50 gösterdi.
Ama son 1 haftadýr tam tersi hareket ediyor yine aykýrý yine kendi bildiði yolda ama tersten gidiyor. Bugün bir ara xu030 artý 0.50 iken sise eksi 20 lerde geziniyordu.
39.50 dip dedik ama 39.00 fiyatýný da bir haftadýr 43.50 fiyattan gelip kaç defa iðne attý. 39.00 fiyatta durmazsa korkarým bizi 34 ler bekliyor.
Grafik ve görselleri paylaþmayý beceremedim.
Dolar bazlý bugünkü kapanýþý 1.13 dolar seviyesinde ve 13 Temmuz 2022 den sonra ilk defa bu kadar düþük deðerden kapanýþ yaptý. 6 Mart 2023 tarihinde 2.59 dolarla tarihi zirvesini görmüþtü.
Undergrand hc yýllarýmý verdiðim baþka hisselerim var, pandemiden sonra 6 dolarlarý görüp 2 dolara çekilen hissem var.
Endeksle de kýyaslamakta pek doðru deðil, bir süre tombul kuþ, bir süre bu, bir süre bazýlarý sýrtladý endeksi. Bir süredir de bankalar eþliðinde ilerliyor.
Gerek tl bazlý gerekse dolar bazlý dip dediðimiz þeyler doðru olamayabiliyor. Kanýmca dipi bulmaktan ziyade sürünme þeklinde çýkýþ trendine girerse diye beklemek lazým gelir, tabi o da kötü! Hem sert hareketler yapmýyor, yapacaðada benzemiyor olduðunüçin söyledim. Ha tabi yine de bilmek zor ama arada sýrada yukarý sert hareketler yapsa bile yükseliþ trendine girdiði anlamýný taþýmýyor.
Ha ne verdi de ne aldý denilebilir orasý doðru, 50 centten 2.50 dolara oradan 1 dolarlara. Baþka hisseleri yaþayarak görünce buna da þaþýrmýyorum. Maalesef.. Ytd
Yer Ýmleri