Malesef akbanka yatırım yaparak hem zaman hem de para kaybettik. Tabi bunun psikolojik etkileri var bir de. Misal Asels bugün çok ciddi prim yaptı bir günde. Belki de Akbank in 1 ayda yapacağı pirimi...
Printable View
Malesef akbanka yatırım yaparak hem zaman hem de para kaybettik. Tabi bunun psikolojik etkileri var bir de. Misal Asels bugün çok ciddi prim yaptı bir günde. Belki de Akbank in 1 ayda yapacağı pirimi...
karanlık odadan işc ve garan aldılar akbank yine yerinde saydı.
Çok söylenecek bişey yok 4,50-4,60 aralığını söylemiştim şimdilik zayıfta olsa bir tepki verdi buradan,ama kağıt görüntüsü çok zayıf hala.işlem hacmi yukarı tepkide yükselmedi,düşüşlerde ki işlem hacmi daha fazlaydı.
Kağıdın sorunu endeks altında getirisi olduğundan 82 bin endekste gördüğümüz fiyatın altına 98500 endekste geldi.Tepkide endeksin altında kalmaya devam ediyor.Kötü bir şirket olsa anlayacam zayıf performansı ama bilançosu beklenenden iyi geldi.izlemeye devam.
5,00-5,05 arası direnç oldu bakalım kaç zamanda geçebilecek orayı.
son görüntüsü haftalık grafik
Ek 25644
Herkese iyi haftalar pazartesi ola
9 liradan 4,50 lere yarı yarıya düşmüşsün tepkin bu kadar mı olacak...
https://i.hizliresim.com/sXZNaG.png
Galiba bankanın da yapacağı bir şey yok geri alım yapıyor 2 gündür sonuç yok almasa bile aynı seviyede olurdu.
bu yabancı satışına ne dayanır...
iki gün önce 4,99-5,11 arası netmişler böyle..
https://i.hizliresim.com/bjJsrc.png
Yabancı satısı KY, yerli emeklilik fonlari, bankanın emeklilik sandıgı tarafından karsılandı. Simdilik iyi dayandı. Aktif rasyo haberi Pazartesi gelirse belki gidişat degisir. YTD
Adamda 1 milyar lot var. 32 milyon satış yapıyor hisse %20 aşagıda !!
Burda giren kazığın en büyüğü yine kendine...
Hisse en çok kimdeyse en çok zarar onda, onların maliyetleri sıfırdır edebiyatını geçelim, maliyet sıfırda olsa düşen hisse zararındır, kaç yılda kazandıgını 2 günde veriyorsan maliyetin eksi 500 olsa ne yazar, zarar zarardır ister ana paradan ister kardan farkeden bir şey yok
O arkadaşta 250 milyon lot varmış.
Sonuna kadar satar.
Satış sonu sağ çıkarsak rahatlar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu pisliği sata sata bitiremediler..
https://i.hizliresim.com/804ojR.png
ABD de artık bankalar düşmüyor ya yatay ya yeşil bugün dj banks endeksi +2,27
Kapta 6 ağustosta 250 milyona düştü diye açıklama yapmış herif.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Invesco tekrar alım yaparsa kanunen bu sefer yuzde 5 in altina dusunce kap acıklaması yaptıgı gibi lot sayısı 251 milyon uzerine cıkınca tekrar kap bildiririmi yapar yuzde 5 uzerine cıkınca. Bunu efes ve tupras ta da yaptı. Umarim alım yapar da bu sefer kap haberi moral olur. YTD
Evet ellerinde daha çok mal fakat şubat 2020 den bu yana
citibank 364 milyon lot
deutschebank 136 milyon lot
emeklilik fonları 15 milyon lot
hsbc 13 milyon lot
tebanka 11 milyon lot satmış
kim almış tarafı daha önemli bence çünkü tek elde toplanmadığı için iyi değil.
en iyi alıcı
iş yatırım 77 milyon lot
garanti 73 milyon lot
deniz yatırım 42 milyon lot
yapı kredi 32 mil lot
qnb 27 mil lot
ak yatırım 26 milyon lot
vakıf 23 mil lot
halk 23 mil lot
ziraat 20 mil lot
teb yatırım 18 mil lot
kağıdın neden gitmediği belli ağır bir satış olmuş,malı dağıtmışlar ak yatırım seyretmiş nerdeyse hiç alımı veya desteği yok kağıda.(26 mil lot nedir)
Citi daha ne kadar satar bilmiyorum? kağıdın kaderi onların elinde görünüyor.
teknik açıdan kritik bir desteği kırdı onun biraz altındaki destekten bir tepki verdi ama zayıf.Allahtan maliyetim çok yüksek değil kağıtta.
5,00-5,04 teki destek direnç oldu onun üstünde kapanış olmadıkça daha alım yapmam kağıtta.Burayı geçerse de 5.40 civarlarına kadar gidebilir ondan sonrasını izlemek lazım.
bu rasyo meselesinde bddk biraz esneklik sağlarsa olumlu olabilir.
Son 20 yıl :
En yüksek : Ekim 2010 5,07 USD
En düşük : Ekim 2001 0,219 USD
Genelde dengelendiği fiyatlar : 1 - 1.5 USD aralığı
07.08.2020 : 0,65 USD
Yabancı satışlarıyla, 0,50 USD altına düşerse, yavaş yavaş toplanabilir.
Tabi, USD'nin ani sert yukarı hareketiyle, fiyatı aynı kalsa da, 0,50 USD altına düşebilir.
Takibime aldım.
Aynen 0.5 dolar olunca gelip alın. 0.01 dolardan da maliyet düşürdünüz mü artık rahat bir şekilde yükseliş bekleyebilirsiniz. Bizim maliyete gelincede 3 katı kar alırsınız biz bekleriz.
Bu ve bunun gibi yorumlar amaçsız ve moral bozmaktan başka bişey değildir... Lütfen buraya birşeyler yazarken biraz daha sağduyulu olalım. Komplo teorilerini kendimize saklayalım.
Varsa 0.5 doları destekleyen bir analizin görüşün paylaş güzel kardeşim bizde ögrenelim. Bu nedirCLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu satışlar akbanka özel değil, yani şirketle ilgili kötü bir durumu göstermiyor. yabancılar genel olarak likit endeks30 hisselerinden yılbaşından beri gürül gürül satış yapıp çıkıyorlar. garanti de öyle, işbank da öyle, tüpraş vb. de öyle. çoğunu tarihi diplerine getirdiler, daha da satarlarsa daha da düşeriz. yerlilerin gücü karşılamaya yetmiyor, endeksi yükselten güç de her neyse küçük hisselerle bu işi yapıyor.
Küçük hisselerin ağırlığını değiştirmişlerdi geçtiğimiz ay. Onunla ilgisi olabilir belki. Çünkü emdeksin özellikle bankasız, tüpraşsız, vs... 120 lere gitmesi akıl alır gibi değil. Küçük hisseler ister 3 e ister 10 a katlasın. Ne bileyim... Köpük yaptılar, şimdi yine köpüğü alıyorlar. Alıyorlar ama bu afedersiniz goduğumun bankaları endeks düşünce yine düşüyor. Belki onlar düştüğü için endeks salıyordur. Falan filan...[emoji850]
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşım şirketin ederi önemli, şirket ederine göre çok geride , 2000 yılındaki Akbank ile şimdiki Akbank bir olabilir mi? Şirket o günlere göre çok büyük bir şirket;
Ayrıca, Aksandık hisse alıyor. Bu şirketin çok ciddi nakit pozisyonu var. Aksandığın daha büyük miktarlarda hisse alacağını düşünüyorum. Sabancı Holdingde her an hisse geri alımı yapabilir. Çünkü böyle fiyatları tarih bir daha göstermeyecek.
Pd\\Dd ve F\K inanılmaz ucuz...
Yatırım tavsiyesi değildir, kendi görüşümdür.
Bir banka yurtici ya da yurtdısı bir kuruma satılacaksa ozkaynaklarına gore satıs rakamı hesaplanır.Cok iyi zamanlarda mesela bizim CDS ler 100 lu rakamlarda risk istahı heryerde tavan o zaman yuzde 50 fazlasına bile gider.Akbank ozkaynak su an 60 milyar.Bugunku kosullarda da bankayı 60 milyara bile zor verirler.Haydi yuzde 20 force majeure iskontosu koyun 50 milyar,Piyasa degeri bu fiyatlardan 24 milyar.Fakat borsa mantıgı yabancıların yuksek paya sahip oldugu hisselerde orantısız satısla kalmadı.Ne zaman geri donup alırlarsa belki CDS ler 300 altına gelince ve pandemi sonlanınca o zaman en kotu PD nin ozkaynak ile esitlenmesi lazım.Mesela Martta asagı yukarı aynıydı.Yine de pala bizim yazdigimizi degil kendi bildigini okuyor.Durum da ortada.YTD
Sn Pilavlı ben akban kötü bir şirket demedim,şirketin finansal sonuçları ortada,bilançosu ortada,Sadece bu dönemde gerçekten çok kötü performans gösterdi ve göstermeye devam ediyor.Bu şirketin ederi 4.50 ler değil ama bu kadar ağır satış altında kimse yüksek fiyatlardan taşın altına elini koymak istemiyor.
yabancı payı akbankta diğerlerine oranla çok daha fazla.
adamlar 500 mil lot sattılar hala ellerinde 1,5 milyara yakın lot var zaten akbankın dolaşımdaki senet miktarı 2,5 milyar diye biliyorum.Evet satmaya devam ederlerse düşmeye devam edebilir hiç beklenmeyen fiyatlar da gelebilir burası borsa en nihayetinde.ama beklenmeyen fiyatlarda çok duracağını sanmıyorum.
Burada maliyetleri yukarılarda olan arkadaşlar var,bu kağıt ortam düzeldiğinde çok rahat hakkettiği değere gelecektir burda zaman önemli.Biz trene sonradan bindik maliyetlerimiz çok yüksek değil.
Mesela aşı haberleri çok dolaşıyor birçok ülke şirketlerle şimdiden anlaşmalar yapmaya başladı yakn zamanda bir aşı onaylanır gibi görünüyor.
piyasa normale döndüğünde akbank ın hızlı bir şekilde tepki vereceğini düşünüyorum.
Su akar yolunu bulur. Kimse bu kadar düşeceğini tahmin edemezdi. Bu düşüşler en çok da bankacılık sektöründeki hisseleri etkiledi. Yani bazı arkadaşlarında dediği gibi sadece Akbanka özgü bir şey değil. Faiz arttırımı ve diğer adımlarla hisse 6 ya doğru yol alacaktır. Ama bu süreç ne kadar zaman alır onu Allah bilir.
Faiz arttırımı bu kosullarda olumlu olur.Kredi ceken azımsanmayacak bir oranda krediyi altina,dovize ve Bistteki kolay hareket eden hisselere yatırıyor.Bankanın parası ile endeksi sisik gostererek bankanın hisselerine olan yerli talebini de dusuruyordu.Faydası en azından bu paradoksu onler.Aktif rasyosu duzenlenmesinde geri adım gelecek gorunen fakat tamamen kalkar mi yoksa esnetilir mi?YTD
Bu hafta teknik olarak izleyeceğim fiyat haftayı 5,04 üstünde kapatması lazım haftayı.
2009 dan gelen yükselen trendi buradan geçiyor kağıdın ilk düşüşte buradan dönmüştü bu sefer yükselen trend kanalının altına gelerek yatay destek 4.50 civarında tutundu gibi ama 11-12 yıllık yükselen trend kanalına dönmesi lazım,eğer bu hafta da bu fiyatın altında kalırsa 2 haftalık kapanışı yapmış olacak ki bu kanalı kırmış olacak.burayı test etmesi gerekiyor bu hafta kırmaya çalışması lazım.
Ek 25655
Arkasından bakarsın derken yükselecek ve alamıyacakmıyım yoksa 5 e hiç gelemeyecek ve düşecek arkasından mı bakacam anlamadım?
4,76 kapattı 25 pips aşağıda belirttiğim yerden bu kadar uzun bir trend kanalını hiç test etmeden kırmayacağını düşünüyorum.
Sanırım düşecek diyorsunuz orada da takip edeceğim 4.50 civarları (maliyetim 5 civarları)onuda aşağıya kırarsa nerde duracağını kestirmek zor sıkıntılı rakamlara gelebilir aşağılarda.Bu yüzden stop olurum 4.50 altında.
Garan toparladı biz halen eksi.Ilginc bir sey de kagıdı bize gore Mart baz alınınca yarı yarıya pozitif ayrısan Bim geri alım acıkladı 10 milyon lot ya da 700 milyon lira.Bu cephede bir sey yok degisen.Dayak son hızla devam ediyor,Garan da dinleniyorlar en azından,Bazı firmalar da yatırımcı kum torbası olmasın diye siper oluyor.YTD
Aktif rasyo %95 e düşürülmüş mevduat bankalarında fakat piyasa için yeterli değil sanırım çünkü hiç tepki yok.
Pardon akkızda hiç tepki yok,Garanti ve isc de biraz da olsa tepki var.
İşc akbank ı geçti bu arada.
Isbank ile 100 kademe oynadı bu son aylarda.Bir de bu kagıt ozellikle Xbank endeksini dibe cekmekte bası cekiyor.Xbank 6 ay once bist 1200 iken 1750 idi simdi bist 100 ile xbank esitlendi 1060 gibi.Cok ilginc donemler yasanıyor.Banka sahipleri bundan ders vıkarmalı ve hisse degerini gelecekte koruyacak mekanizmalar uzerinde calısmalı.YTD
Hisseyi citmeye ant icen Citi bugun de citmeye devam ediyor.Satmalara doyamadı.YTD