Evet ellerinde daha çok mal fakat şubat 2020 den bu yana
citibank 364 milyon lot
deutschebank 136 milyon lot
emeklilik fonları 15 milyon lot
hsbc 13 milyon lot
tebanka 11 milyon lot satmış
kim almış tarafı daha önemli bence çünkü tek elde toplanmadığı için iyi değil.
en iyi alıcı
iş yatırım 77 milyon lot
garanti 73 milyon lot
deniz yatırım 42 milyon lot
yapı kredi 32 mil lot
qnb 27 mil lot
ak yatırım 26 milyon lot
vakıf 23 mil lot
halk 23 mil lot
ziraat 20 mil lot
teb yatırım 18 mil lot
kağıdın neden gitmediği belli ağır bir satış olmuş,malı dağıtmışlar ak yatırım seyretmiş nerdeyse hiç alımı veya desteği yok kağıda.(26 mil lot nedir)
Citi daha ne kadar satar bilmiyorum? kağıdın kaderi onların elinde görünüyor.
teknik açıdan kritik bir desteği kırdı onun biraz altındaki destekten bir tepki verdi ama zayıf.Allahtan maliyetim çok yüksek değil kağıtta.
5,00-5,04 teki destek direnç oldu onun üstünde kapanış olmadıkça daha alım yapmam kağıtta.Burayı geçerse de 5.40 civarlarına kadar gidebilir ondan sonrasını izlemek lazım.
bu rasyo meselesinde bddk biraz esneklik sağlarsa olumlu olabilir.
bu satışlar akbanka özel değil, yani şirketle ilgili kötü bir durumu göstermiyor. yabancılar genel olarak likit endeks30 hisselerinden yılbaşından beri gürül gürül satış yapıp çıkıyorlar. garanti de öyle, işbank da öyle, tüpraş vb. de öyle. çoğunu tarihi diplerine getirdiler, daha da satarlarsa daha da düşeriz. yerlilerin gücü karşılamaya yetmiyor, endeksi yükselten güç de her neyse küçük hisselerle bu işi yapıyor.
Küçük hisselerin ağırlığını değiştirmişlerdi geçtiğimiz ay. Onunla ilgisi olabilir belki. Çünkü emdeksin özellikle bankasız, tüpraşsız, vs... 120 lere gitmesi akıl alır gibi değil. Küçük hisseler ister 3 e ister 10 a katlasın. Ne bileyim... Köpük yaptılar, şimdi yine köpüğü alıyorlar. Alıyorlar ama bu afedersiniz goduğumun bankaları endeks düşünce yine düşüyor. Belki onlar düştüğü için endeks salıyordur. Falan filan...[emoji850]
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn Pilavlı ben akban kötü bir şirket demedim,şirketin finansal sonuçları ortada,bilançosu ortada,Sadece bu dönemde gerçekten çok kötü performans gösterdi ve göstermeye devam ediyor.Bu şirketin ederi 4.50 ler değil ama bu kadar ağır satış altında kimse yüksek fiyatlardan taşın altına elini koymak istemiyor.
yabancı payı akbankta diğerlerine oranla çok daha fazla.
adamlar 500 mil lot sattılar hala ellerinde 1,5 milyara yakın lot var zaten akbankın dolaşımdaki senet miktarı 2,5 milyar diye biliyorum.Evet satmaya devam ederlerse düşmeye devam edebilir hiç beklenmeyen fiyatlar da gelebilir burası borsa en nihayetinde.ama beklenmeyen fiyatlarda çok duracağını sanmıyorum.
Burada maliyetleri yukarılarda olan arkadaşlar var,bu kağıt ortam düzeldiğinde çok rahat hakkettiği değere gelecektir burda zaman önemli.Biz trene sonradan bindik maliyetlerimiz çok yüksek değil.
Mesela aşı haberleri çok dolaşıyor birçok ülke şirketlerle şimdiden anlaşmalar yapmaya başladı yakn zamanda bir aşı onaylanır gibi görünüyor.
piyasa normale döndüğünde akbank ın hızlı bir şekilde tepki vereceğini düşünüyorum.
Adamda 1 milyar lot var. 32 milyon satış yapıyor hisse %20 aşagıda !!
Burda giren kazığın en büyüğü yine kendine...
Hisse en çok kimdeyse en çok zarar onda, onların maliyetleri sıfırdır edebiyatını geçelim, maliyet sıfırda olsa düşen hisse zararındır, kaç yılda kazandıgını 2 günde veriyorsan maliyetin eksi 500 olsa ne yazar, zarar zarardır ister ana paradan ister kardan farkeden bir şey yok
Yer İmleri