Yok şaka yapmıyorum. Virüs nasıl bulaşır?
Printable View
çicçonlar virüzün kodlarını çok hızlı çözdük diye övünüyorlar.
Herhalde çözeceksin, insan yaptığı şeyi bilmez mi?:28:
Lakin bu virüzü amerikalılar çinçonların laboratuvardan kaçırıp, balık pazarına salmış da olabilirler.
çinçonlar da sen misin öyle yapan deyip,
benimle beraber siz de gelin dedi ve uyarıları geciktirdi.
Veya amerigalılar çinçonların bu virüzler üzerinde çalıştıklarını bildiklerinden,
kendileri balık pazarına salmış da olabilirler.
Dabi bu hikayedeki amerigalılar bildiğimiz amerikalılar değil.
Bir arkadaşımız 250 bin kişinin, baz istasyonu ilen tespit edildiğini yazmış.
Benim bildiğim en az 5 kişiye değil karantina altında olmak, hastaneye dahi gitmemiş bunlar evi dahi terketmeden, karantina alanını terkettiniz diye SMS uyarı gelmiş.
250 Bin kişiymis pehhh...
And de 1 milyon tespit edilmiş vaka olacak dedigimde kimse inanmamıştı, o zamanlar 50 bin civarıydı sanırım. Bunlar tabiki tespit edilen vakalar. Türkiye’de 50 bin vaka tespit esilmişse 1 milyon kişi virüsü kapmış ve belirtisiz veya hafif şekilde atlatmış olabilir. Abd de 1 milyon vaka demek 20 milyon enfekte olmuş kişi demek olabilir.
İkidir hts kayıtları diyorsun Ariston abi...hts, çağrı sayıları, zamanı, arayan ve aranan numara, bir de süresi..bununla alakalı...yani ses ve bir de SMS kayıtları ile alakalı...şebeke işleten operatörler para kazandıkları, yani ücretlendirdikleri bilgiler için kayıt tutarlar.
Sinyalleşme datası denen ve ücretlendirmedikleri bilgileri depolayamazlar...yani mesela 30 milyon abonen, ne zaman, hangi istasyondan servis almış...hangi güzergahta bereket etmiş.,.bunu tespit etmek teoride mümkün olsa da, pratikte imkansız...10 milyarlarca sinyalleşme datasının kaydedilmesi, saklanması ve bunların işlenmesi için gerekli storage kapasitesi, işlemci maliyeti vs buna para yetmez.
Eğer, şu numaralar nereden nasıl servis alıyorlar denilse, o numaraların verileri kaydedilebilir, saklanıp, işlenebilir...yani 3-5-100 kişi için önceden belirlediğin numaralar için yaparsın da...milyonlarca kişi için bu kayıtları tutamazsın.
Ha devlet der ki...parası benden, tüm sinyalleşme datasını kaydet, sakla, benim için işle...o zaman yapılır belki...navigasyon data ları da bu şekilde işleniyor ve saklanıyor zaten.
Not: önceki hayatımda bu işlerin göbeğinde olan biri olarak açıklama yapayım dedim.