Sayfa 609/1002 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,865 - 4,872 arası.

Konu: Viop - XVI

Enflasyon olabilmesi icin talep tuketim uretim olmasi lazim. Bol para her zaman enflasyon yaratmaz.(Turkiye haric, cunku biz ithalatci ve odeme yukumlulukleri doviz uzerinden olan bir ulkeyiz. Para basarsan bu bir sarmala girer ve daha fazla basmak zorunda kalirsin bu da hiperanflasyon yaratir)

Mesela japonya para da basiyor faizleri de eksi ama 30 yildir resesyonda. Enflasyon da yaratamadi

Keza avrupa 12 yildir dunya kadar para bollugunda yuzde 2 enflasyon yaratamadi

Yine fed dunya para bollugunda enflasyonu yuzde 3 e cikaramadi

2. Haberlerde bakan dün gece sokağa çıkan 250 bin vatandaş oldu onları tespit ettik dedi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Şu olayı tospaya anlatamadım bir türlü.
    Koyunların güttüğü bir çoban olmaz.
    Tersi olmuştur, olmalıdır.

Bu sitede demokrasi var mı?
    Yok.
    Sıkıntı var mı?
    Yok.
    Neden yok?
    Çünkü millet bir gılıç olduğunu ve de bu gılıcın adil olduğunu düşünüyor.

Neden caponyada, korede bu iş hemen çözüldü?
    Çünkü almanlar disiplinli.
    Ve kraliçe yaşlı.
    ve yaşlı olmasına rağmen birkaç yaşlının ölmesini umursamadı belkide,
    veya başbakanları çok uçuktu.

Hasılı kelam,
    demokrasi ancak üstün insan kalitesi ile birlikte bir anlam taşır.
    Yoksam yoksam bu dünya terazi mi?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sunu da ekleyeyim.

2008 krizinde abd ekonomisinden 10 trilyon dolar silindi ve 10 milyon kisi issiz kaldi

Su anda 3 haftada 16 milyon issizlik var ve bu rakamlar artmaya devam edecek. Gerisini siz dusunun artik

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Haberlerde dün gece sokağa çıkan 250 bin vatandaş oldu onları tespit ettik dedi.
    Cip mi baglamis nasil tespit etmis. Yalan atilirda boyle atilir yani. Milletin telefonlarina casus yazilim falan mi yuklemisler yoksa

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "salgın kurgulanmış olabilir mi ? "

haber Türk te konuşulan konu şu anda bu..
    ahah vaka 2 iken türk genini konuşan proflardır umarım yine.

7. Haber türk u bilmem de, diyelim ki tamamen doğal yolla gelişen bir salgın idi ve Çin bunun potansiyelini fark etti. Önce who daki kafakola aldığı başkan sayesinde bunun önemsiz bir olaymış gibi lanse edilmesini sağladı, ilk zamanlarda herkesin gardı düşüktü, sonra batıya uçakların gemilerin kalkıp gitmesini bekledi, son aşamada da kendi insanları evlerine kaynak makinesi ile kaynaklayarak kendindeki salgını bitirdi tertemiz çıktı.

Bati demokrasilerinin asla kendisi gibi bununla baş edemeyeceğini, nüfuslarının yaşlı olduğunu, halkın laf söz dinlemez olduğunu, merkezi otoritenin zayıf olduğunu biliyordu. Belki savaşa girse kaybedecekti ama böylesi savaşınca hem deli gibi ilaç, malzeme sattı hem de düşmanlarını bedavadan zayıflattı.

Böyle şeylere pek prim vermem ama who nun salgın başlangıcındaki hal ve hareketleri aşırı şüphe çekiyor. Trump filan grip diyordu. Resmen tufaya düşürdüler.

Biz de dün bittik bu arada malesef haftaya vakalar sonraki hafta da malesef vefatlar patlar gider. Fena gitmiyorduk ama erken anons + panik insanlar kombosu ile malesef dün bence havlu attık. Kaza olsa 5/8 suçlu hükümet 3/8 suçlu halk verirdim kimse masum değil cıkmış nutella alıyor dayı gece 11 de yuh ya...
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "salgın kurgulanmış olabilir mi ? "

haber Türk te konuşulan konu şu anda bu..

Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Şimdi ben başıma gelen bir olayı anlatsam kimse inanmıyacak. anlatmamı isterseniz anlatırım.?

Bence anlatma.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 609/1002 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •