Originally Posted by
Achiles
Türkçesi olmadığı için döngüsel RSİ diye çevirdim, RRG mi diyorlar. RSI ve Mom kullanarak yapıyorlar malum.
Siz tam olarak nasıl yapıyorsunuz tam anlayamadım ama, -belki izah etmişsinizdir okuyamadım maalesef,
Şöyle kullanıyorlar genelde, XUTEK, XUSIN, XUBANK gibi endekslerin XU100 göre rölatifinin RSI ve Momuna bakıyorlar, döngüselliği yakalıyorlar.
Bi ara kendi yaptığımla boğa piyasasına baktığımda şöyleydi ilişki son zamanlar, XUSIN ve XUTEK ile önce kaldırıyorlar, onlar ilk direnç bölgelerine ulaştığında realizasyona maruz kaldığında, XUHİZ ve XUBANK ı kaldırıyorlar dengelemek için bu esnada XU100 XU30 dayanıyor/direniyor şeklinde görülüyor, sonra XUSIN ve XUTEK e biraz daha veriyorlar karşılığında XUHİZ ve XUBANK ı biraz daha kaldırıyorlar, sonra eş zamanlı hepsine birden veriyorlar şeklinde idi.
Ayı piyasasında ayrıca gözlemlemeli, dönemsel olarak bu ilişki, ritim, döngüsellik değişebilir tabi, dönem yakalanmalı.
Eş zamanlı olarak denklem çözüldüğünde, bu tablo üzerinden bir de bu endekslerden herhangi biriyle betası yüksek olanı bir hisseyi takip ediyorlar.
Bence süper çalışmalarınız, tekrar başarılar...