Dostum, paylaşımlarımda XHOLD ve XBANK 'ı mukayese etmezsem eksik kalırdı. O nedenle bu mukayeseye XUTEK endeksini de PKART 'dan dolayı ekleyerek durumu görmek istedim...
Aşağıdaki grafikler sırası ile günlük, haftalık ve aylık olarak görünüyor...
Detaylı incelemeleri yukarıda yaptığım için sadece hangisi hangi zaman aralığında daha güçlü ona değineceğim..
Önce yine endekse göre değerlendirelim:
- XBANK zayıf bölgede ve zayıflıyor...
- XHOLD ise güçlü bölgede ve orada kalmak için çabalıyor...
- XUTEK ise güçlenmeye çalışıyor ama gün döngü sayısından dolayı sıkıntı yaşayabilir. Sıkıntı oluşmaz ise yeni bir döneme girebilir...
Kendi içlerinde ise hisse bazında:
- Endeks dahil hepsi atakta... Benim endeksteki düşüş beklentim sonlanmışa benziyor. Geçen haftaki dokunuşlar başarılı oldu ve endeks döndü...
Yine sıralama yapmak gerekirse:
1- XHOLD
2- XU100
3- XBANK
4- XUTEK
XBANK 'ın 3. sırada olmasının nedeni endekse göre geride kalmasındandır...
XHOLD özellikle endekse göre aylık bazda ciddi potansiyel barındırıyor. Yukarıda da yazdığım gibi endekse göre olunca endeks düşüş yapsa bile bu daha az yapacaktır veya hiç yapmayacaktır demek oluyor. Fakat pirim yapacak demek değildir...
Sıkıntı yine haftalıkta. O nedenle önümüzdeki 1-2 hafta paniklemeden sıkı takip etmek gerekiyor. Bir geçiş dönemi yaşandığı muhakkak. Bu geçiş sanırım harmonik döngülerin birisinin inversion zamanına denk geldi. O nedenle ortada ufak bir çukur yapıp yoluna devam edebilir veya süreyi yataya yakın tamamlar. Tamamlanınca zaman dilimleri arasında senkronizasyon sağlanacağı için güzel günler yaşanabilir...
![]()
Yer İmleri