Dostum, paylaþýmlarýmda XHOLD ve XBANK 'ý mukayese etmezsem eksik kalýrdý. O nedenle bu mukayeseye XUTEK endeksini de PKART 'dan dolayý ekleyerek durumu görmek istedim...
Aþaðýdaki grafikler sýrasý ile günlük, haftalýk ve aylýk olarak görünüyor...
Detaylý incelemeleri yukarýda yaptýðým için sadece hangisi hangi zaman aralýðýnda daha güçlü ona deðineceðim..
Önce yine endekse göre deðerlendirelim:
- XBANK zayýf bölgede ve zayýflýyor...
- XHOLD ise güçlü bölgede ve orada kalmak için çabalýyor...
- XUTEK ise güçlenmeye çalýþýyor ama gün döngü sayýsýndan dolayý sýkýntý yaþayabilir. Sýkýntý oluþmaz ise yeni bir döneme girebilir...
Kendi içlerinde ise hisse bazýnda:
- Endeks dahil hepsi atakta... Benim endeksteki düþüþ beklentim sonlanmýþa benziyor. Geçen haftaki dokunuþlar baþarýlý oldu ve endeks döndü...
Yine sýralama yapmak gerekirse:
1- XHOLD
2- XU100
3- XBANK
4- XUTEK
XBANK 'ýn 3. sýrada olmasýnýn nedeni endekse göre geride kalmasýndandýr...
XHOLD özellikle endekse göre aylýk bazda ciddi potansiyel barýndýrýyor. Yukarýda da yazdýðým gibi endekse göre olunca endeks düþüþ yapsa bile bu daha az yapacaktýr veya hiç yapmayacaktýr demek oluyor. Fakat pirim yapacak demek deðildir...
Sýkýntý yine haftalýkta. O nedenle önümüzdeki 1-2 hafta paniklemeden sýký takip etmek gerekiyor. Bir geçiþ dönemi yaþandýðý muhakkak. Bu geçiþ sanýrým harmonik döngülerin birisinin inversion zamanýna denk geldi. O nedenle ortada ufak bir çukur yapýp yoluna devam edebilir veya süreyi yataya yakýn tamamlar. Tamamlanýnca zaman dilimleri arasýnda senkronizasyon saðlanacaðý için güzel günler yaþanabilir...
![]()

Yer Ýmleri