3 gündür bu neyin düþüþü acaba
Printable View
3 gündür bu neyin düþüþü acaba
iyice saçmaladýlar bence de...
ya þirketin kapa verdiði açýklama þaibeli, ya da milletin olumsuz algýsýndan bir süre daha yararlanýp toplamayý düþünüyorlar...
neyse bekliceðiz yapacak birþey ok gibi :)
maalt anlaþýlan brüte girmek istiyor yine
Benim anlamadýðým
Neden yatýrým planýmýzda bir deðiþiklik yoktur þeklinde açýklama yaptýlar
Ýstinafýn ne karar vereceði belli mi ki !
Yada imar planýna takýlmayýp
Eski verilen izinlerle mi oteli yapacaklar ?
Neden istinafýn sonucunu bekleyeceðiz demiyorlarda, yatýrým planýmýzda deðiþiklik yok diyorlar
bir merit olmýycazmý sýmdý:)
Ýlk davayý þirket ve belediye kaybettikten sonra Belediye, Danýþtay kararýna uygun þekilde imar planý ilan etti.
Karþý taraf tekrar dava açtý ve bu davayý kaybettiler. Þimdi de üst mahkemeye(Konya BÝM) itiraz ettiler.
Konya BÝM'in, þirket ve belediye aleyhine bir karar vereceðini düþünmüyorum.
Maalttýn amacý, talya otelini tekrar iþletmeye açmak. Bu nedenle imar planýnýn kesinleþmesi gerek. Kýsacasý mahkeme sürecinin bitmesi lazým. Ama karþý taraf itiraz etmeye devam edecek gibi görünüyor. Bunun Danýþtay süreci de olacak gibi maalesef.
Tam olarak imar iptal davasý da deðil. Ýlave iki kata itiraz davasý. Zaten istinaf davasý açýldý diyebiliriz . Ama buna karþý ne dediler : yatýrýma devam edeceðiz istinaf açýlsa da . Kaybetse de 2 kat eksik yapar basar gider ..
Not : ilave 2 kat mevcut binaya yapýlan katlar. Yeni de de olmasý istenmiyor.iþ inada binmiþ.
Bende ayný þeyi düþünüyorum
Neden yatýrýma devam edeceðizi kap açýklamasýna koydular ?
Mahkeme sonuçlanmadan inþaata baþlanamaz.
https://i.hizliresim.com/5b1JQF.png
Þirketce bu akþam 19.03.2021 tarihi için olaðan genel kurulu tarihi açýklandý.Ýstinaf mahkemelerinin karar sürecinin de baþvuru tarihinden itibaren 30 gün olduðu düþünülürse zaten mahkemece genel kurul sürecine kadar bu konuda bir karar verilmiþ olacaktýr.Dolayýsýyla o tarihe kadar oldukça hareketli bir süreç izlenecektir.YTD
Karþý tarafýn istinaf baþvurusu 16.02.2021 tarihinde þirkete ve belediyeye teblið edilmiþ.
Þirketin ve belediyenin bu baþvuruya cevap verme süresi 30 gündür, yani 16.03.2021 tarihine kadar cevap verilir.
Müteakiben dosya Konya bim e gider. Kýsacasý genel kurula kadar dosya anca mahkemeye gider :)
Konya BÝM’in karar verme süresi 7-8 ayý bulur maalesef.
Bana göre koç gurubu bu iþe odaklandý ise uzun sürmiyecektir.
Zira koç ailesi için bu otelin anýsý büyük.
Sn Andrei sanýrým maaltý 160 larda kaçýrdý, mahkeme sonucu beklerken kaðýt 300 ü geçti 🤭
Sürekli olumsuz yanýný düþünmesi bu yüzden olabilir.. Zira borsada süreç uzadý diye gemileri yakmaya gerek yoktur, bakýnýz Egeen, Pkent, Konya, Karton yýllardýr bedelsizi baþka bahara erteliyorlar ama kaðýtlarýn yatýrýmcýya getirisi ortada... 😇
Siz yokken ben buradaydým, Kasým 2020 sonunda bile yazdým ima yolu ile. 90 TL idi o zamanlar. Ýtiraz sürecini de yazdým 350 TL iken, þuan 260 TL hisse fiyatý.
Biz KY ler hep hoþumuza gideni duymak isteriz. Ama borsa her zaman hakikatý öðretir böyle düþünenlere. Bol kazançlar.
Sn Andrei ;
90 dan 315 e uzanan sürede , yazdýklarýnýn hepsi biliniyordu. Yerel mahkeme itiraza ret verdi.
Sonrasýnda istinaf mahkemesi yolunun açýk olduðu biliniyordu. Þimdi ne olacak ? Ýstinaf mahkemesi olacak.Süpriz mi ? Hayýr.
Ýstinaf mahkemeleri usul ve teknikte bariz bir eksiklik yoksa zaten ilk mahkeme kararýný onaylayacaktýr. Koç Holding hukuk bürosunun bu kadar basit bir imar usul ve tekniðinde hata teþkil edecek bir açýk nokta býrakacaðýný düþünmek biraz mantýksýz olacaktýr. Zaten bu nedenledir ki yatýrýma devam edeceðiz dedi. Peki burada hoþa gitmeyen durum nedir?
Süpriz olmayan istinaf mý? Hayýr bilinen birþey
Ýstinafýn belirsizlik yaratmasý mý ? Hayýr savunman netse imar usulüne göre açýk yoksa kuvvetle muhtemel sonucu kestirirsin ve yoluna yatýrýmýna devam edersin.Sonuçta ülke yararýna turizme en ihtiyaç olan zamanda iþletme kürüyorsun ve ciddi bir yatýrým yapýyorsun 50 milyon USD para koyacaðým diyorsun.(bu zamanda turizm için çok ciddi bir para) .Birilerinin keyifleri yerine gelsin diye kimse olayýn akýþýný deðiþtirmeyecektir. Ayrýca Koç Grubu USA de çevre ve doðayý koruma anlamýnda süreklilik projeleri baþarýsýyla wall street süreklilik endeksine yeni girdi Arçelik’le. Grup TR de doðaya , karbon salýnýmýna çevreye en duyarlý grup tur. Bir kaç kendini bilmeme bu gerçekleri yedirmezler.Bunu da not alýn ltf.
KY yatýrýmcý düþünce tarzýný eleþtirmektense biraz olayý iyi analiz yapmak gerekli.
Hisse sahibi misin deðil misin bilinmez ama biraz daha objektif yorum yapmak gerekli.(hiç objektif deðilsin demiyorum)
Sonuç olarak ve en önemlisi þirketin yatýrým kararýyla büyüme yolunda ilerlediðini düþünüyorum.
Ýyi þanslar
Saðlýkl günler
Benim koç gurubuna güvenim sonsuz.Yatýrýmý mý araþtýrdým ve yaptým.Uzun vadede olsa elbet beklenti gerçekleþecek .Otel 6 yýla yakýn pasif durumda çürüsün diye yaptýklarýný düþünmüyorum
Bekleyip göreceðiz
sanýrým hisse yaþý olarak ben daha büyüðüm maliyetim daha aþaðýda çünkü :)
3 kattan fazla karda bekliyorum ve beklemeye de devam edeceðim..
sizin düþündüðünüz kadar uzun süre olumsuzluk olacaðýný da düþünmüyorum ha olursa da 3 yýla kadar hatta gerekirse 4-5 yýla kadar vademiz var sorun yok yani ;)
umarým hep birlikte kazanýrýz...
Hisse fiyatýný etkileyen en önemli etmen bana göre mahkeme süreci.
Belediye, Danýþtay kararýna uygun þekilde imar planý yaptý.
Mahkemeden olumsuz karar geleceðini düþünmüyorum zaten.
Sadece süreç uzuyor. Þirket inþaat için mah. kararýný beklemek zorunda.
Eðer belediye davaya raðmen inþaat ruhsatý verirse o zaman baþka.
Bu otel eninde sonunda yapýlacak, sermaye arttýrýmlarý yapýlacak.
Bunda þüphe yok zaten.
Söylediklerimde olumsuz bir durum da yok aslýnda.
Neyse, dediðim gibi herkes duymak istediðini bekliyor.
Bol kazançlar.
maalt üzüyorsun ama :)
Þirketin yatýrým iþleri birimini arayýp, bilgi alabilen oldu mu acaba ?
caným benim ne güzel þeysin sen öyle :)Toparlan
afferim sana , :)kendi kendime yazýyorum :)
nasýl bir iþlemdir bu tabandan tavana sonra tekrar aþaðý
Ýþ yatýrým çok lot sattý
Kötü haber mi geliyor ?
ayýn 16 bir miktar lot satmak icin birileri kote etmiþlerdi bunlar olabilir
Bu haraket sonrasý brüte girmezse þaþarými
Ýþin tuafý bu haraketde tek devre kesici oldu
iþ yatýrým tavan gördükten sonra 56.000 lot verdi,vakýf da 19.000 lot verdi.ikisinin toplam satýþlarý, satýþlarýn %95'i.
hareketin baþladýðý tarih olan aralýk sonu ile ocak sonu baz alýnýrsa iþ yatýrým 83.000 lot almýþ.
bu malýn 56.000 lotunu bugün çýkmýþ oldu.