Hah hah haydi olacak, gayret !!! 2,400'ları test ettin. Şimdi 2,410 - 2,420 - 2,430 kapanış bekliyoruz. Sonrasını düşünecez :)
Printable View
Hah hah haydi olacak, gayret !!! 2,400'ları test ettin. Şimdi 2,410 - 2,420 - 2,430 kapanış bekliyoruz. Sonrasını düşünecez :)
Kademeler çok boştu bir kaç lot ile 2.40 açılışta görüldü. Kâğıt tam yukarı gidecek gibi olurken endeks bozuyor. Endeks iyiyken ise alıcı gelmiyor. Elimde bir miktar olmasa inanın takip edilecek alınacak bir kağıt değil. Heyecan arayan varsa tam kağıdı yüzde 3 artı iken yüzde 2 eksiye geçer günün özeti bu aslında.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta çok sığlaştı,zaten öyleydi de,sanki daha da lot sayısı azaldı.Ytd.
LG-K520 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa Kodu Fiili Dolaşımdaki Pay Tutarı(TL) Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı(%)
LIDFA 3.825.483,75 8,5
3.825.483,75*Hisse fiatı 2,21 TL =8.454.319,08 TL Likidite sağlayacı işlemler 10 Milyon TL altında olduğu zaman Likidite sağlayıcı bir aracı kurumla çalışmak zorunda onu da şu an Tacirler yapıyor.2,70-2,80 Tl fiatlarda likiditeden kurtarıyo ama Tacirler de suyunu sıkmadan bırakmayacağı benziyor , sıkıntılı ......yatırım tavsiyesi deildir...
Burda kimse kalmamış.
LG-K520 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
LIDFA Konsolide 2019/3 Aylık DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI: 7731000 Yıllık Değ%:-13
Sahipsiz gibi ama izlenir
Birileri dayanamadi verdi sabir da bir yere kadar dedi.bizde sabir çok spek efendi.bir zamanlar tgsas ile aynı fiyatta idi.simdi arada uçurum var kim sahipli kim sahipsiz belli...ytd
Ederinin yarısı fiyattan işlem görüyor. Artık tabanını bulduğunu düşünerek , dün 2,04 TL. ortalama ile giriş yaptım. Kar eden , özsermayesi güçlü ,ucuz kalmış , keşfedilmeyi bekleyen bir hisse gibi gördüm. Geçmiş yıllarda 7 TL. lerden dönmüş. Tabii , bu süreçte % 50 bedelsiz vermiş. Yani , 4,80 TL. lerden aşağılara süzülerek bugünkü fiyatlara gerilemiş. Bu süreçte, ky.leri dökmüş herhalde. Çünkü,forumda hiç yazan,çizen yok.Ya da yüksekten alanlar çok zararda oldukları için beklemede de olabilirler. Eğer öyleyse, onlardan malı tekrar alabilmek için yukarılara sürebilir diye düşünüyorum. Çünkü ,bu fiyatlardan mal toplaması mümkün değil.Orta ve uzun vadeci yatırımcılar için, bu fiyatlar kaçırılmaması gereken bir fırsattır diye düşünüyorum.
Şirketin halka açıklığı çok düşük. Dolaşımda 2.900.000 tane hisse var. Dün ve bugün yaptığım alımlarla halka açık hisselerin %1 ini 2,04 TL. ortalamayla ele geçirdim. Bu iş için 60.000 TL. para yeterli oldu. Sanırım başkaları da aynı şeyi yapmasın diye , bugün borsa göçmesine rağmen, spek satış yapıp da hisseyi düşürmüyor.
Mnbb kardeş, 01.01.2019 tarihinde bu yazıyı yazıp sonra bir daha yazmamışsın. Hisselerin duruyor mu. Duruyorsa bu zamana kadar neden yazmadın. Sanırım maliyetin 2,22 TL. lerdedir.Çünkü, o zamanlar hisse bu fiyatlardaydı. Ben de son 2 gündür yaptığım alımlarla, hissenin halka açık kısmının , %1 ine yakınını 2,04 TL. ortalamayla ele geçirdim. Hadi , siz de birşeyler yazın da, forum bu sessizlikten kurtulsun....... Bu arada , bir önceki yazımda, Lidfa nın dolaşımdaki hisse sayısını yanlış yazmışım. Doğrusu 3.825.000 adet olduğudur.
Borsada fırsatlar bitmez derler. Doğruymuş. Spekler aşağı çeke çeke, hissenin fiyatını iyice düşürmüşler Çok ucuza aldığım bu hisseden, ekmek yiyecem inşallah.Kimsenin dikkatini çekmeden bu fiyatlara indirmişler. 2,04 TL. ortalama ile birkaç gün önce ,halka açık kısmının %1 ini aldım. Bakalım ne olacak....Şirketin halka açıklığı % 6 civarında. Yani, 3.825.000 adet, halka açık hissesi var. Kısaca, 38.000 adet hisse aldım.Toplam, 76 Bin TL civarında bir para bağlamış oldum. Hayırlısı bakalım.
Bazı kaynaklarda da halka açıklığı %15 ,yani dolaşımdaki hisse sayısı 6.800.000 adet olarak yazıyor. Neyse, aldım artık. Hisse ucuz,şirket kar eden bir şirket. Özsermayesi güçlü. Bir gün ederini bulur elbet.
Bu sitede halka açık kısım %8.50 yazıyor, 3.825.000 lot halka açık.
Demek % 1.8 i de bizde.
http://bigpara.hurriyet.com.tr/borsa...ktoring-detay/
o üç kişiden biri benim 25.000 lot Sabırla kazanacağız
Spek , toplamak isterse ,yükseltmek zorunda. Bu fiyattan kimse vermez. Çünkü hisse ,dibinin dibinde. Defter değeri 4 TL. Bugünkü fiyat 2 TL.
Faiz almak için, paramı bankaya yatıracağıma, bu hisseye yatırdım. Hisseyi , ederinin yarısı fiyattan aldığım için, bu yatırım bana ,daha mantıklı geldi.Paramın yarısını faize bağlamışken ,tamamını bağlamış gibi, faizine ortak oluyorum.... 180 Milyonluk, kar eden bir şirketi 90 Milyona almış gibi oldum. Herkez,bu hesabı yaparak bu hisseye girse, hisse uçar ama maalesef millet, pahalı ,spekülatif olarak yükseltilen kağıtlara girerek tüm birikimini kaybediyor.Bu hisse,şu an hareketsiz diye ,hep böyle kalacak zannediliyor.
Bunlar faizleri yıl sonuna kada 6 puan düşürmek düşüncesindeler.
İlki 25 Temmuz, 3 puan cepte diyor uzmanlar.( Bloomberg HT tv.)
Faizlerin düşüş trendine girmesi Lidfa'ya ilaç gibi gelir.
Bugün yazalım, burada dursun.
Onu bilmem de , sayın Lider Faktöring yatırımcısı ortağım, bu şirket, faiz düşse de kazanır, yükselse de kazanır. Süper bir hissedeyiz.Böyle güzel bir şirkete ,bu kadar ucuz fiyattan ortak olmakla çok iyi yaptık diye düşünüyorum. Spek, artık bizlerden hisseleri geri alabilmek için, fiyatını yükselterek, uğraşsın dursun. Şirketin fiyatını bu kadar düşürdükten sonra ,bu kadar uzun süre hisseyi başıboş bırakırsa, hisseye ky. ler üşüşür.
10 Mayıs 2019 günü gelen son bilançoda OZKAYNAKLAR 163.924.000 TL.
Kar yedekleri toplamı 66.095.000 TL. Bunun 12.303.000 TL.si Yasal Yedekler, 53.792.000 TL. Olağanüstü yedekler.
45 Milyon sermaye ile ilk 3 ayda kazancı 7.731.000 TL.
İkinci çeyrek bilanço 19.08.2019 günü gelecek.
Şirket halka açıldığı günden ( Haziran 2014) bu yana en yüksek özsermaye ile çalışıyor.
Bu durum daha az borçlanma demek.
Teslim alınan 14 ofis/konut, CS'in paylarının satın alınması, 2 varlık yönetim şirketi son 2 yılın getirileri.
Sonuç olarak şirket bu fiyatla çok ucuz değerleniyor.
Gerçi İst.Bel.Bşk.lık seçim yenileme kararı ve sonrasında, belirsizliğin had safhada olduğu,çok olağandışı bir dönem geçirdik.
ASELS'ın %37 değer kaybettiği bir dönemde LİDFA'nın %20 değer kaybı çok görülmez belki ama şirket, ikinci üç aylık bilancoyla birlikte layık olduğu fiyatlara gelecektir.
Hiç şüphem yok.
Şimdi merak edilen soru şu.
Bu yıl nakit kar payı verir mi ?
Eğer brüt 40 kuruş ( net 34 kuruş) verse, 45 Milyon hissede 18 Milyon TL.yapar.
Bu paranın % 91.5 'ğu yine aileye gidiyor. ( halka açıklık oranı % 8.5 olduğunu var sayarsak)
Biz küçük büyük ortaklara ödenecek miktar brüt 1.530.000 TL.
Şimdi düşünülmesi gereken soru şu, kar payı versin mi, yoksa bu 18 Milyonu sermaye olarak mı kullansın ?
Benim için şahsen fark etmiyor, 2015 yılı başlarında aldım.
Şu ana kadar 4 nakit kar payı ( toplamda 1.29 TL.) ve 1 kez % 50 bedelsiz aldım.
Şirket kar ediyor, dolara dövize, enerjiye bağımlılığı yok.
Benim de satmak gibi bir düşüncem yok.
Aldığım ilk günden beri aldıkları nefesi takip ettim.
Hiç de pişman olmadım.
Çeşitli oyunlarla,sahte çıkışlar yaptırılan bazı hisseler var. Ben, buradaki ky.lerin bu oyunu görerek , kısa bir zaman içinde , oralardan çıkıp buraya yöneleceklerini ve hatta bu oyunu çeviren speklerin bile, buradaki potansiyeli görerek, buraya yönelmek zorunda kalacaklarına inanıyorum.
Ben ilk aldığım malları 1.70 den almıştım.
7'leri gördüğünde, 6.90 gibi bir kısmını vermiştim.
Ben şimdiye kadar en büyük kar'ı bu hissede elde ettim.
Sermayem 5 haneli rakkamlara vardı.
Hep söyledik, söylüyoruz.
Kar ediyor, dürüst yönetiliyor, teminat almadan kuruş işlem yapmıyor.
Normalde 700 Milyon gibi borçlanarak döndürdüğü bir sermayesi var, sadece kendi müşterisi olan teminat yatırmış KOBİ lerin çeklerini kırıyor.
Bunun için aldığı teminat 11 MİLYAR'ın üstünde, bilançoda yazıyor.
Bizim ki biliyor ya, faktoring işi bu, mahkemeler allaha emanet, nerden kurtaracak parayı.
Bir türlü bu soruyu aşamıyor.
Bu şirketin eski adı Şetat Faktoring di, 1992 den beri iş yapıyorlar.
Bankalar dışında en büyük müşteri sayısı bunlarda.
Adı o yüzden Lider.
Her türlü Faiz krizinde hissedeydim, Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da, ikinci seçim rezilliğinde.
Sürekli kar etti ve kazandı şirket.
Hala faktoring diyor.
Adam namuslu çalışıyor, vergisini kuruşuna kadar ödüyor, bankaların tefeciliği yanında sütten çıkmış kaşık gibi ama kime anlatacaksın.
Hissenin reklamını çok yaptık , ama hisse bunu hakediyor. Dip fiyatlarda olduğu için, bunun bir sakıncası olmayacağını düşünüyorum. Hisse 4-5 TL. lerde olsa, zaten , ne hisseyi alırım ,ne de reklamını yaparım.....Yakında, herkezin ,,,,ah bu gemide bir de ben olsaydım,açık denizlere yol alsaydım ,,,,şarkısını söylemeleri dileğiyle.....
Reklam yapmadık.
Kimseye al demedik.
Halka açıldığından beri aldığı her nefesi takip ettiğimiz için bildiklerimizi, birikimimizi anlattık.
Evet, doğru söylüyorsun kardeş. Bu yaptığımız bir reklam değil. Sadece şirketin durumunu anlatmak....Önemli olan , güzel bir hisseyi ucuzken ,hatta mümkünse, dibindeyken almak.Sanırım , ben bunu yaptım. Herkezin ,sular seller gibi, bu hisseye akın edeceği günlerin, bir an önce gelmesini, sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir.
İlk seansta 60.000 işlemle %2 artarak 2,04 TL. den kapadık. İkinci seansın daha iyi olması dileğiyle.
LIDFA 2019 sonuna doğru faiz indirimi etkisiyle güzel yerlere geleceğini düşünüyorum Günlük bakmamak lazım ev veya arsa aldık gibi düşünmek lazım
Hisse çok toplu