şampiyon olursan 150 milyon alıyorsun.
senede 450 milyon faize.
bu kurum borsada işlem görüyor.
hiçmi denetim olmaz.
Printable View
şampiyon olursan 150 milyon alıyorsun.
senede 450 milyon faize.
bu kurum borsada işlem görüyor.
hiçmi denetim olmaz.
Hatırlayan olursa çok ama çok yakın geçmişte ulu böyyük, yalaka, goygoycu ekonomist takımı (Albayrak efendi geçen gün onların çoğunu topladı fikir telakkisinde bulundular ) eveleyip geveleyip Dolar 4 leri aşarsa o zaman işler değişir der dururdu. Şimdi duymaya başladım yeni eşik 5 olmuş, allah iyiliklerini versin bu TEKNİKÇİ takımının hiç yenilmiyorlar , aynen KUMARHANE sahipleri gibi hep kazanan taraf onlar oluyor. :kahkah: Neyse ben şimdiden söyliyeyim 5 artık hikaye yeni senaryoda rakamı biraz daha yükseklere çıkarın ufkunuzu, vizyonunuzu geniş tutun derim.
Bir ülkede kokuşmuşluk var mı diye araştırma yapacaksan en küçük gruplara bakmak yeterli olur. Hal böyleyken benim garip bulduğum bu forumda bile bazılarının hala MESİH gökten inip bizi kurtaracak beklentisinde olması . Neymiş Dolar 2-3 yıl max 4.93 lerde salınırmış.
Ali KOÇ 50 milyon dolar para verdi hibe
Anlamsız bir yerde anlamsız bir soru. Milli futbol federasyonun yerli ve milli teknik direktörü ile anlaşması ve tazminatı euro üzerinden idi. Yerliler sanki TL üzerinden anlaşma yapıyorlar.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Borcun bitene kadar gerekirse en ucuz yerli antrenör ile çalışırsın. Kadrodaki oyuncuları gençlerden ucuza altyapıdan kurarsın. Dürüstsen ve Ahlaklı isen önce borcunu sıfırlarsın sonra önüne bakarsın.
4 büyüklerde Kulüp başkanlarının ve Yönetimlerin birbirinden farkı yoktur. Al birini vur ötekine.
Hepside borcu büyüterek gitmiştir 4 büyüklerde!
Ahlaklı olma ve Dürüstlük tanımları değişmemiştir umarım?
3 temmuz süreci vardı . O dönemde yönetimi ibra etmemek camiada infiala yol açardı .
Zaten aziz 3 temmuzdan sonra kulübü batirmaya başladı .
Fetö kumpasinin arkasına sığınarak yemediği halt kalmadı ve en son kongre cezayı kesti.
Ali Koç değil başka biri aday olsa idi ne yazık ki yine seçilirdi bu adam.
Ali Koç ve taraftar bir şekilde kulübün çarkını döndürür .
Gerçekten bu taraftar ayrı seviyor kulübü .
Birde yabancı hoca ve yabancı menajer öyle muazzam paralara gelmiş değil .
Ve gelen yabancı hoca eljif, barış,ferdi gibi gencecik oyuncuları oynatan onlara sorumluluk veren biri. Buda ilerisi için oyuncu satisi anlamında iyi olabilecek bir strateji.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben karışık cümlelerden anlamam. Bakkal hesabını severim.
Ali Koç FB nin borçlarını kaç yıl içinde sıfırlamayı planlıyor?
Dürüstse ve Ahlaklı ise bunun planını kamu oyu ile paylaşır! Bizde Ali Koç farklıymış deriz.
Haaa yarın gidip, borcu sıfırlama planı açıklamak yerine, Dursun Özbek in yaptığı gibi %400 bedelli açıklarsa, 4 büyüklerin başkanlarının ve yönetimlerinin birbirinden farkı yok lafımı tekrar ederim.
GS %400 bedelli yaptı sanırsam Mart 2018 de. GS nin borçlarında değişim ne oldu? Bilen varsa yazsın da 4 büyüklerin ne kadar iyi yönetildiğini görelim.
Bakacağız göreceğiz daha seçileli 2 ay olmadı
Adam da bu kadar borç olduğunu bilmiyordu .
Sorularınızın konuyla ilgili kısmını cevapladım. Anlaşmalar yerli, yabancı euro ya da dolar üzerinden tüm kluplerse. Bir alt ligde bile böyle neredeyse büyük çoğunluğu. Geri kalanı fotomaç forumları ya da belki bir ihtimal fenerbahçe hisse başlığına ait.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Koç grubunun ikinci adamı da kulübü ekonomik anlamda düze çıkaramayacaksa yapacak bir şey yok.
Taraftar olarak destek vereceğiz
Beklenti şampiyonluk falan değil kendi adıma kulübe sıkı bir mali yapı, düzenli gelir getirecek işler, alt yapı ve iyi bir oyuncu tarama ekibi vs. işler yapsın yeter bana.
Neyse konuyu özünden saptirmayalim.
Tesekkurler saygilar.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ritm bu şekilde mi olacak yani?
https://www.youtube.com/watch?v=rxxytb9tOhA
Usd/try 4,8841 -0,0021 -0,04%
gau/try 192,272 -0,044 -0,02%
usd/zar 13,3184 +0,0335 +0,25%
eur/try 5,7077 -0,0056 -0,10%
eur/usd 1,1681 -0,0007 -0,06%
gbp/try 6,4191 -0,0016 -0,02%
bugün dolara sert çakmalarını bekliyorum
:kahkah::kahkah::kahkah:
Bugün bir krize uyanmış olabiliriz.
Cölelinin karşısına bir yiğit çıkıp da bir dolar elli kuruş olacak diye racon kesemedi...
Helâl ossun...
İMF gizli görüşmeler yapıldığı ve 50 milyar $ borç istenildiği konuşuluyor nerden nereye imf borç veriyorduk hani sonra bu parayı aldın nasıl ödeyeceksiniz Bu parayı nasıl değerlendireceksiniz betona 3.köprüye gömerseniz adama gömerler.
Daha önce bunun başka bir örneği var mı ? Yani IMF ile gizli görüşmeler yürütülmesi gibi.
Birileri piyasadan dolar toplanmak derdinde sanki. Siz satında bir alalım diyorlar.
Kodomanlar gene vurdu vurgunu doları yükselt sat yukarıdan, panik yapan bistçilerden al..
Usd 4,86
Euro 5,69
Ekonomistler, ortalama 100 bp artış bekliyordu.
Bende, damat Ferit pardon damat Berat'ın pazar günkü açıklamalarına istinaden 200 bp artış gelir diye tahminde bulunmuştum.
MB gene ters köşe yaptı.
MB kararnamesi, damatın ekonominin başına geçmesi şimdi daha iyi anlaşılıyor
MB artık tam bağımsız.
Bana ilginç gelen, doların üçüncü kez 5 TL seviyesine gelince frene basması.
Bence bu işin teknikle falan ilgisi yok. Tamamen psikolojik.
Bakalım doların temmuz ayı enflasyonuna tepkisi ne olacak.
Bu arada gösterge faiz de 20,48'e gelmiş.
MB kararının, en çok kaybedeni de, açık ara borsacılar oldu.
Birde IMF'e gidilip ne yapılacak ben onu anlamadım. Sorun bu sefer gerçekten devlette değil kişiler ve özel sektör döviz ve toplam borcunda. IMF'den para alınıp özel sektörün ve halkın borcu mu ödenecek.
Özel sektörde öyle patronlar varki doviz kredisi kullanmayalım bu kur riskini taşıyamıyoruz dediğimde bana "enayimiyim TL kredi kullanayım" diyordu.
Kendisi çok akıllıya TL kredisi %12 doviz kredisi %3 lerde geziyordu bu tip patronların batması haktır ve kurtarılmamalıdır.
Günaydın,
Borsadaki düşüşün şu aşamada sınırlı olacağını sanıyorum, haftayı nasıl kapayacak merak ediyorum ben de hepimizi gibi.
Dolarda ise 4.70 e doğru gevşeme olacaktır, 24 Temmuzu bekliyordu sanırım piyasalar, dünkü güzel hareketten sonra Temmuzun son haftası ve Ağustos ayında aşağı salacak bana göre. Eylül ve Ekim ayındaki dış borçlar nedeni ile çoğumuz gibi 5 i rahatça geçeceğine eminim neredeyse.
Bir de Ali KOÇ ve FB ile ilgili yazılar okudum. Hatta değerli forumdaşım sadecegrafik "ben bakkal hesabından anlarım, kaç yılda borcu sıfırlayacak?" diye sormuş. Bunu nasıl bilebilir ki? Bunun cevabını kimse bilemez, bu nedenle eleştirine katılmayacağım. 250 Milyon TL yi kulübe HİBE eden bir adamı ahlak ve dürüstlük ile vuramayız, vurmak istiyorsak da zamanı şimdi değil, icraatlarına bakacağız.
Sevgili forumdaşım, hangi bakkal borcunu kaç yılda sıfırlayacağını ya da da kaç yılda ne kadar para kazanacağını bilebilir mi ayrıca? Geleceği nasıl kestirebilir?
Önce bunu düşünelim bence.
Diğer yandan henüz iki ay olmuş bu insan başa geçeli, ne yapmasını bekliyordunuz?
Gelir gelmez kulübün hesaplarını inceletmesi, kimlerden borç alındığını anlamaya çalışması, FB nin tefecilere bulaştığını ve 36 puanla para satın aldığını çıkartması size göre "dürüstçe ve ahlaklı" bir davranış değil mi? Bu 36 puan şart mıydı? Kimin kasasına gitti bu para? Ali KOÇ neden "hacze gelsinler, bunlara beş kuruş para ödemeyeceğim?" dedi. Bu köprünün altından çok su akacak belli ki.
Dia lara, RVP lere 6,5 milyon Eurolar acaba kimlerin cebine gitmiş, şu anda bunlar araştırılıyor, yetmez mi en başta?
Bakın çok net bir şey diyeceğim, mali değil sportif olarak.
FB yi çok seven biri olarak ilk kez Elifi izledim Feyenord maçında, tepeden tırnağa harika bir futbolcu. Geçen yıl bu çocuk kaç defa şans buldu. Sağ kanatta ise Barış...Atıf da ameliyat olmuşken formayı alır bir daha da bırakmaz, nefis kumaşı var...
Yani özetle FB iyi yolda, ben takımdan üç yıl şampiyonluk beklemiyorum.
20 yılda alt yapıdan futbolcu çıkaramayan Azize inat Cocu ve Koç ile FB nin geleceğini parlak görüyorum.
Son olarak ise FB öyle bir borca batmış ki gözlerime inanamadım,
Ali KOÇ un verdiği 250.000.000 TL Hibe bile yanlış duymadıysam bu ayki 400.000.000 TL lik BORÇ FAİZİNİ karşılamıyor.
Selamlar sevgiler
Ne yapılabilir ne yapılacak gibi şeylerin fazla cevabı olmasa da. Dil döndüğünce....
Darbogaz eskaza olursa, para talebi imf den
Ancak onların verdiği para taahhütlü, şunu şunu yap kredi kapanmazdan once, bunların altına imza at, parayı al tarzı. Fazla hakkaniyetli değil borçlu açısından. Daha doğrusu bu iş aleniyete dökülür ise öyle yoksa gene kreditorun yazısız kuralları şartları yokmu tabi var sadece onları siz ben vb bilmiyoruz
Asıl sıkıntı ise ondan (imf yada başka kurum vs. den) alıp dediklerinizin borcunun kapatılması değil
Diyorumki vermedi bu Odeyemiyom diyenlerin borcunu ödemeye sineyi millete gitmekki, bu gerçek manada sıkıntı
Yani bitakim bi miktar borç var. Ödenecek. Ama imf parası ama başka yerden borç ama Özkaynak. Battım Odeyemiyom demek için askeri siyasi ticari vs vs pek çok alanda güçlü olma lazım. O da bizde malesef yeter miktarda varmı? Bunu bilemiyorum esasen .
Yani o ihtimal unutulcak düzeyde ufak
Çünki rakam çerez parası degilki adamlar tamam ya sildik borcu gidin eglenin desin. Hem alacaklida sıkıntıda :-) bu minvalde malum dünya konjonktoru. Trump fed e daha keyfi para bastiramaz.
Saygılar
Yatırım tavsiyesi değil
Baklavacılar bugün eve simit bile götüremeyecek gibi. Eee şeker zararlı değil mi.
Tabiki stand-by anlaşması yapmadan IMF para vermiyor ama şu anda buradaki şartlar değil önemli olan. Zaten eğer bir program uygulacaksanız zaten sizin biran önce bu şartları kendinizin hayata geçirmesi gerekiyor. En baştada fatura direkt halka çıkmasın diye kamusal tasarruf yapılmalı, harcamalar artık gelir getirici üretime yönelik olmalı, dengeli ve verimli bir vergi reformu yapılmalı vs. Bunun ötesinde özel sektörün borcunu kimse ödemek zorunda değil alan razı almış veren razı vermiş devleti ilgilendirmez. Firma çok strateji ve önemli firmadır devletleştirirsin ödersin bunun ötesinde herkes başının çaresine bakacak. Kredilerle lüks arabalara, yatlara binmek iyiydi, sıkıntıya girince devlet bize bakmıyor.
acaba venezuelalılarda bizim mevduat başlığında dönen "uzun vadede bütün yatırımlar birbirine yakınsar" saçmalığını birbirlerini telkin etmek için yapıyolarmıdır :kahkah: allah akıl fikir vere
Atilla Yeşilada'nın İran ve ABD ile pazarlıklara ilişkin yazısı linkte olup benden farklı olarak ABD ile işbirliği yapılmaması ihtimaline ağırlık vermiş,ters bakış açısı.
Atilla Bey'in ekonomik öngörüsünün aksine siyaset ve uluslararası ilişkiler öngörüleri/düşünceleri sağlıklı olmayabiliyor, twitter'da kendisine bu konuda mesaj attığımda sağolsun eğlenceli üslubu ile cevap vermişti.
K.Kore olayında olduğu gibi keskin bir dönüş olmazsa (düşük ihtimal gibi) yeni rejim oyuncuları tekrar büyük şansın kapılarını çaldığını düşünüyor olmalılar.
Durun, TCMB en kötü haber değil
www.paraanaliz.com/2018/genel/durun-tcmb-en-kotu-haber-degil-24850/
Jöleli TTKOM yönetim kuruluna Mayıs 2014 te atandı. TTKOM 2015 2016 2017 2018 yıllarında temettü dağıttı mı?
http://m.radikal.com.tr/ekonomi/yigi...ikladi-1191218
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
http://www.telekomculardernegi.org.t...ettu-aldi.html