Sayfa 309/1023 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. İMF gizli görüşmeler yapıldığı ve 50 milyar $ borç istenildiği konuşuluyor nerden nereye imf borç veriyorduk hani sonra bu parayı aldın nasıl ödeyeceksiniz Bu parayı nasıl değerlendireceksiniz betona 3.köprüye gömerseniz adama gömerler.

2. Daha önce bunun başka bir örneği var mı ? Yani IMF ile gizli görüşmeler yürütülmesi gibi.

3. Birileri piyasadan dolar toplanmak derdinde sanki. Siz satında bir alalım diyorlar.

4. Kodomanlar gene vurdu vurgunu doları yükselt sat yukarıdan, panik yapan bistçilerden al..

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Usd 4,86
    Euro 5,69

Ekonomistler, ortalama 100 bp artış bekliyordu.
    Bende, damat Ferit pardon damat Berat'ın pazar günkü açıklamalarına istinaden 200 bp artış gelir diye tahminde bulunmuştum.
    MB gene ters köşe yaptı.

MB kararnamesi, damatın ekonominin başına geçmesi şimdi daha iyi anlaşılıyor
    MB artık tam bağımsız.

Bana ilginç gelen, doların üçüncü kez 5 TL seviyesine gelince frene basması.
    Bence bu işin teknikle falan ilgisi yok. Tamamen psikolojik.

Bakalım doların temmuz ayı enflasyonuna tepkisi ne olacak.
    Bu arada gösterge faiz de 20,48'e gelmiş.

MB kararının, en çok kaybedeni de, açık ara borsacılar oldu.

6. Birde IMF'e gidilip ne yapılacak ben onu anlamadım. Sorun bu sefer gerçekten devlette değil kişiler ve özel sektör döviz ve toplam borcunda. IMF'den para alınıp özel sektörün ve halkın borcu mu ödenecek.

7.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Birde IMF'e gidilip ne yapılacak ben onu anlamadım. Sorun bu sefer gerçekten devlette değil kişiler ve özel sektör döviz ve toplam borcunda. IMF'den para alınıp özel sektörün ve halkın borcu mu ödenecek.
    Özel sektörde öyle patronlar varki doviz kredisi kullanmayalım bu kur riskini taşıyamıyoruz dediğimde bana "enayimiyim TL kredi kullanayım" diyordu.
    Kendisi çok akıllıya TL kredisi %12 doviz kredisi %3 lerde geziyordu bu tip patronların batması haktır ve kurtarılmamalıdır.

Sayfa 309/1023 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •